Μανιτάρια γεμιστά με τυρί
Υλικά
15 μανιτάρια portobello
1 συσκευασία cottage cheese ή κατίκι Δομοκού
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμύδι μεγάλο
1/2 ματσάκι άνηθο
2 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία:
Τοποθετείτε σε ένα πυρέξ τα μανιτάρια ανάποδα. Στο μούλτι αλέθετε την πιπεριά Φλωρίνης, το κρεμμύδι, τον άνηθο και το σκόρδο. Τα ανακατεύετε σε ένα μπολ με τη συσκευασία του cottage cheese ή με το κατίκι και αλατοπιπερώνετε. Γεμίζετε τα μανιτάρια και από πάνω βάζετε λίγο πιπεράκι. Περιχύνετε με το λεμόνι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 25 λεπτά.
Φιλέτο κοτόπουλο με σπαράγγια
Υλικά
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
25 ml ελαιόλαδο
½ ματσάκι σπαράγγια, τις κορυφές
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
100 γραμμ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία:
Βάζετε μια ρηχή κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει και σοτάρετε τα φιλέτα κοτόπουλου στο μισό ελαιόλαδο για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα σπαράγγια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Ρίχνετε το σκόρδο και ανακατεύετε.
Βάζετε και τα ντοματίνια, ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε λίγο νερό. Μαγειρεύετε μέχρι να σωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
Ομελέτα με λαχανικά και ανθότυρο
Υλικά
2 αβγά
1 μέτρια ώριμη ντομάτα
Φρέσκα μανιτάρια
1 μέτρια πιπεριά
1 κουταλάκι του γλυκού άπαχο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Ανθότυρο
Λίγο ελαιόλαδο
Διαδικασία:
Τρίβετε την ντομάτα, ψιλοκόβετε τα μανιτάρια και την πιπεριά και μαζί με το θυμάρι και τη ρίγανη τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να εξατμιστεί ο χυμός από την ντομάτα. Χτυπάτε τα αβγά, το γάλα και φτιάχνετε ένα μίγμα. Μόλις εξατμιστεί σχεδόν όλο το νερό της ντομάτας, προσέθετε το μίγμα και μόλις αρχίσει λίγο να στερεοποιείται προσθέτετε το ανθότυρο και περιχύνετε την κουταλιά με το ελαιόλαδο. Ψήνετε για ακόμα πέντε περίπου λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Σαλάτα με σπανάκι, μήλο & κράνμπερι
Υλικά
4 φύλλα μαρουλιού
4 φύλλα κατσαρή σαλάτα
10 φύλλα τρυφερό σπανάκι
1 πράσινο μήλο κομμένο σε κομματάκια
1/3 φλιτζ. αποξηραμένα αυθεντικά κράνμπερι
1 φλιτζ. μαϊντανό, μόνο τα φύλλα του
Για το dressing
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές λεμόνι
1 κουταλιά μουστάρδα
½ κουταλιά ζάχαρη
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία:
Για το dressing: Ετοιμάζετε τη σάλτσα αναμιγνύοντας τα υλικά στο μπλέντερ.
Για τη σαλάτα: Σε μια μεγάλη ανοιχτή σαλατιέρα ή πιατέλα και απλώνετε κατ’ αρχάς τις πρασινάδες. Από πάνω τους με περίσσια προσοχή σκορπίζετε το μήλο κομμένο σε κομματάκια και τα κράνμπερι. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα και σερβίρετε.