Μετά την άγρια επίθεση στον Κουράκο, ο Στάθης φτιάχνει μια βαλίτσα και φεύγει εσπευσμένα για την Αθήνα. Η Κούλα και ο Αλκης βγαίνουν ραντεβού και η χημεία μεταξύ τους είναι εμφανής. Ο Δημοσθένης και η Ασπασία πηγαίνουν βόλτα στην Καρδαμύλη, όπου εκείνος της ανακοινώνει κάτι για το μέλλον τους που τη χαροποιεί ιδιαίτερα. Αργότερα, συζητούν και για το μέλλον της Ειρήνης και βρίσκουν μια λύση που θα μπορούσε να αποδειχθεί σωτήρια. Με τη βοήθεια του Παρασκευά, η Νάνσυ κάνει κίνηση προς τον Μιχάλη, ελπίζοντας ότι θα καταφέρει κάτι. Ενα ξαφνικό μούδιασμα στο δεξί πόδι της Αριάδνης την τρομοκρατεί ότι θα παραλύσει και πάλι. Η Μαργαρίτα παρατηρεί κάτι ύποπτο σε κάποια απομακρυσμένα χωράφια της Αρεόπολης και μιλάει γι’ αυτό στην Αθηνά. Η Αρετή, ο Πότης και άλλοι μικροεπιχειρηματίες πηγαίνουν στο Δημαρχείο και απαιτούν να μη δοθεί άδεια για το σούπερ μάρκετ, μαθαίνουν, όμως, κάτι που τους απογοητεύει. Ο Σπύρος καταφέρνει να γίνει συμπαθής σε όλους, αλλά ένα περίεργο τηλεφώνημά του αποκαλύπτει ότι οι προθέσεις του σε σχέση με τον Ανδρέα Βαρώτσο δεν είναι και τόσο αγνές.
Το άνοιγμα του σούπερ μάρκετ έχει αναστατώσει όλο το χωριό. Η Αρετή και ο Πότης γυρεύουν συμμάχους, προκειμένου η Χάιδω να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας. Η Κούλα, από την άλλη, καλοβλέπει τον Δελή και είναι μοιρασμένη ανάμεσα στον έρωτα και τα συμφέροντα της φίλης της, της Αρετής. Ο Λυκούργος συνεχίζει τις διατροφικές ατασθαλίες εκνευρίζοντας τη Χάιδω. Η Αριάδνη και ο Κουράκος βιώνουν την απόρριψη και τα αρνητικά σχόλια των άλλων, αλλά προσπαθούν να θωρακίσουν τη σχέση τους. Ο Βαρώτσος βρίσκει σπίτι στον Σπύρο, αγνοώντας τις πραγματικές του προθέσεις. Η Μαρίνα και η Αντιγόνη ετοιμάζονται για το επικείμενο δικαστήριο και ο Λυκούργος συλλέγει μάρτυρες. Η Αναστασία παρεξηγεί μια κουβέντα του Τζον με την Παυλίνα και η Φιλιώ νομίζει ότι ο Τζον απατά την Αθηνά. Η Μαργαρίτα παραξενεύεται με την πορεία των εκσκαφών στα απομακρυσμένα χωράφια της Αρεόπολης και ενημερώνει τη Χάιδω για το θέμα. Η Αφροδίτη και ο Χρήστος μαθαίνουν το φύλο του παιδιού, αλλά ένας έντονος καβγάς θα ανατρέψει τα δεδομένα.
Η Γη της Ελιάς: Ο κόσμος της Αφροδίτης καταρρέει
Η Αφροδίτη και ο Χρήστος, ύστερα από ένα τροχαίο, μεταφέρονται στο νοσοκομείο. Η Αφροδίτη χάνει το μωρό, ενώ παράλληλα κινδυνεύει και η ζωή της. Στο μεταξύ, η Αρεόπολη έχει διχαστεί με το θέμα του σούπερ μάρκετ. Η Χάιδω κάνει μια συζήτηση με τον Στάθη για τη σχέση του Κουράκου με την Αριάδνη και του λέει ανοιχτά τη γνώμη της. Ο Κουράκος συναντιέται στον δρόμο με τον παπα-Τιμόθεο και τσακώνονται άσχημα, ενώ στον καβγά ανακατεύεται και η Κούλα. Ο Λυκούργος ζητά από τον Στάθη και την Αναστασία να παραστούν ως μάρτυρες στο δικαστήριο για την επιμέλεια της Αγγελικής. Ολοι οι καταστηματάρχες μαζεύονται στο μαγαζί της Αρετής και αποφασίζουν να ξεκινήσουν απεργία πείνας. Η Αφροδίτη κατηγορεί ευθέως τον Χρήστο για το γεγονός ότι έχασε το παιδί.
Η Αφροδίτη, μέσα στη στενοχώρια της, κατηγορεί τον Χρήστο ότι εσκεμμένα προκάλεσε το ατύχημα για να την κάνει να αποβάλει. Από την άλλη, ο Μιχάλης στέκεται στο πλευρό της. Η Μαρία επιπλήττει τη Φιλιώ για τη συμπεριφορά της, ενώ η ίδια παραδέχεται το λάθος της στον Τζον και τη Νάνσυ. Ο Λυκούργος συμβουλεύει τη Μαργαρίτα και την Αννα σχετικά με το δικαστήριο της Αντιγόνης, αγνοώντας ότι η Αμαλία την ενημερώνει για όλα. Ο Στάθης νιώθει απογοητευμένος από τις καταστάσεις που βιώνει και βρίσκει παρηγοριά στην πόκα, με τον Λυκούργο να του συμπαραστέκεται. Η Ισμήνη ανησυχεί για το ανάθεμα που πέφτει πάνω τους λόγω του σούπερ μάρκετ, ενώ ο Πότης και η Αρετή ετοιμάζονται να κάνουν απεργία πείνας. Η Χάιδω αποφασίζει να φύγει για την Αθήνα, χωρίς να ειδοποιήσει τον Λυκούργο, και η Μαργαρίτα εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για να τη συστήσει στον Βαρώτσο. Δεν γνωρίζει, όμως, ότι η Χάιδω και ο Ανδρέας έχουν κοινό παρελθόν.
Ειδήσεις Σήμερα
- Τραγωδία σε ρινγκ: Νεκρός 28χρονος – Έπαθε εγκεφαλικό τραύμα σε αγώνα
- Σεισμός Αμοργός: Σεισμοί 4 και 4,3 Ρίχτερ με διαφορά πέντε λεπτών
- Πωλίνα: Βγήκε γυμνή στο δρόμο – Τι συνέβη με την τραγουδίστρια (βίντεο)
- Θέμης Αδαμαντίδης για Χρήστο Μάστορα: «Πρέπει να γίνονται αυστηροί έλεγχοι» – «Κι εμένα με είχαν ελέγξει αλλά δεν έπινα»
- Λεπτοκαρυά: Τι λέει η μητέρα της 34χρονης που δολοφόνησε τον 58χρονο σύντροφό της – «Δεν πιστεύω ότι το έκανε»
- Νικόλαος ντε Γκρες – Χρυσή Βαρδινογιάννη: Αυτός είναι ο λόγος που έλειπαν από το γάμο ο Φίλιππος και η Νίνα Φλορ