Απόλυτα συνεπής απέναντι στη δέσμευσή του για υποστήριξη ουσιαστικών δράσεων και αξιόπιστων φορέων που στόχο έχουν την κοινωνική ευημερία και τη συμπερίληψη, ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών Α.Ε. (Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε.) προχώρησε σε σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας με τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) «ΦΑΡΟΣ».
Το Μνημόνιο υπεγράφη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.ΠΑ., κ. Παναγιώτη Γ. Αναστασόπουλο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΟΙΣΠΕ «ΦΑΡΟΣ», κ. Στέφανο Κούλη, και περιλαμβάνει δράσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης σε χώρους του Λιμένος Πατρών, ανάδειξη του έργου του ΚΟΙΣΠΕ «ΦΑΡΟΣ» στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και Επικοινωνίας του Ο.Λ.ΠΑ., καθώς και κοινές δράσεις για τον καλλωπισμό και τη φροντίδα του πρασίνου και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση εντός των εγκαταστάσεων του Οργανισμού Λιμένος Πατρών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΚΟΙΣΠΕ «ΦΑΡΟΣ» έχει ήδη αξιοποιήσει επιτυχώς την ελαιοκομιδή από τα ελαιόδεντρα που βρίσκονται στον χώρο της Πειραϊκής Πατραϊκής που βρίσκεται υπό την ευθύνη του Ο.Λ.ΠΑ., με στόχο την επαγγελματική και κοινωνικο-οικονομική ένταξη ατόμων με ψυχική αναπηρία και την κατά το δυνατόν οικονομική τους αυτάρκεια.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο κοινωνικής ευθύνης του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε., με έμφαση στην κοινωνική βιωσιμότητα και την ενεργό υποστήριξη της τοπικής κοινότητας και ιδιαιτέρως των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ., κ. Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος δήλωσε: «Η συνεργασία με τον ΚΟΙΣΠΕ «ΦΑΡΟΣ» εκφράζει τη διαρκή μας δέσμευση στη στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να συμβάλλουμε ενεργά στο πολύτιμο έργο τους».
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΟΙΣΠΕ «ΦΑΡΟΣ», κ. Στέφανος Κούλης τόνισε: «Η υπογραφή αυτού του Μνημονίου αποτελεί μια σημαντική στιγμή για εμάς και ενισχύει τη δυνατότητά μας να αναπτύξουμε περαιτέρω δράσεις που βελτιώνουν τη ζωή και την καθημερινότητα των ωφελούμενων μας, συμβάλλοντας στη βαθύτερη κοινωνική και επαγγελματική τους ενσωμάτωση».