Αθήνα Καιρός

Chipita: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της από τον κολοσσό του κλάδου Mondelēz International

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
6 λεπτά
Chipita: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της από τον κολοσσό του κλάδου Mondelēz International

H Mondelēz International ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση της εξαγοράς της εταιρείας Chipita Global SA, κορυφαίας εταιρείας παραγωγής προϊόντων ζύμης και πρωινού σνακ.

Η εξαγορά της εταιρείας φέρεται να κόστισε στην Mondelēz International περί τα 2 δισεκατομμύρια δολλάρια. Η συμφωνία, που έγινε γνωστή τον Μάιο του 2021, θα ενισχύσει την πρόσβαση της Mondelēz International στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, όπου η Chipita διατηρεί ισχυρή παρουσία.

Χαιρετίζοντας τη συμφωνία, η Mondelēz International επεσήμανε τις «ισχυρές προοπτικές που διαμορφώνονται για τη δημιουργία καινοτομίας, συνδέοντας εμβληματικά brands της Mondelēz International, όπως η Cadbury και η Milka, με αγαπημένα κρουασάν και σνακ της Chipita Global SA όπως τα 7Days».

Η συμμετοχή του Ομίλου Olayan στην Chipita Global SA αριθμεί τριάντα και πλέον χρόνια, ενώ από το 2010 ο Όμιλος κατείχε πλειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία. Μιλώντας σήμερα, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Olayan, Καμίλ Σαμπά, δήλωσε: «Με τη Mondelēz, η περαιτέρω εξέλιξη της Chipita είναι σίγουρη. Προσβλέπουμε στη μελλοντική της ανάπτυξη».

Ο κ. Σαμπά, αναφερόμενος στον διευθύνοντα σύμβουλο της Chipita, Σπύρο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος το 1986 απέκτησε για πρώτη φορά μερίδιο, στην τότε μικρή εταιρεία παραγωγής snacks με βάση το καλαμπόκι, τόνισε: «Όλοι εμείς στον Όμιλο Olayan, είμαστε ευγνώμονες στον Σπύρο για την καινοτομία που έφερε, την επιμονή που επέδειξε, αλλά και τη σκληρή δουλειά του, εδώ και δεκαετίες. Η αφοσίωσή του στην Chipita παρέμεινε όλα αυτά τα χρόνια ακλόνητη».

Το 1991, ο κ. Θεοδωρόπουλος πρωτοπόρησε στην αγορά με τη δημιουργία συσκευασμένων προϊόντων κρουασάν, τα οποία πωλούνται πλέον σε όλο τον κόσμο και αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα των πωλήσεων της εταιρείας.

Τις επόμενες δεκαετίες, ο κ. Θεοδωρόπουλος οδήγησε σε ανάπτυξη την Chipita, διαμορφώνοντας έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αρτοσκευασμάτων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, με έσοδα που έφτασαν το 2020 τα 580 εκατ. δολ. Περίπου 2 δισεκατομμύρια καταναλωτές σε 56 χώρες σε όλον τον κόσμο απολαμβάνουν πλέον τα συσκευασμένα σνακ της εταιρείας.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος σχολίασε: «Ήταν τιμή μου και ιδιαίτερη χαρά να συνεργαστώ όλα αυτά τα χρόνια με τον Όμιλο Olayan. Μαζί μοιραστήκαμε ένα κοινό όραμα για την Chipita και εργαστήκαμε συστηματικά, ώστε να μετατρέψουμε την Chipita στη σύγχρονη, κορυφαία στον κλάδο της επιχείρηση που είναι σήμερα. Είμαι βέβαιος για το θετικό μέλλον της Chipita και των ανθρώπων της, ως μέλος της οικογένειας της Mondelēz International».

Εν τω μεταξύ, το έτερο κομμάτι της Chipita, η Chipita Foods εξαγοράστηκε από την εταιρεία Cryred, συμφερόντων του Σπύρου Θεοδωρόπουλου. Έτσι, ο επιχειρηματίας απέκτησε το 80% των μετοχών της και πλέον κατέχει το 92%.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Chipita Foods προέκυψε από τη διάσπαση της εταιρείας Chipita ΑΕ και κατέχει τη δραστηριότητα της τελευταίας στην Ινδία και τη συμμετοχή ύψους 95% στην εταιρεία Νίκας ΑΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

  Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]