ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
BUSINESS

Στον έλεγχο της Reggeborgh η Ελλάκτωρ

ΧΑΡΗΣ ΝΤΙΓΡΙΝΤΑΚΗΣ

Αλλάζει σελίδα ο όμιλος Ελλάκτωρ, ενώ η αγορά χαιρέτισε την αλλαγή σκυτάλης αφού με άνοδο 3,87% έκλεισε η μετοχή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Χθες η Γενική Συνέλευση υπερψήφισε με ποσοστό 61,27% την πρόταση της ολλανδικής Reggeborgh για τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα για τον γνωστό δικηγόρο κ. Γιώργο Μυλωνογιάννη για τη θέση του προέδρου και τον μέχρι πρότινος πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος κ. Αριστείδη Ξενόφο για αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο με εκτελεστικές αρμοδιότητες, τον κ. Δημήτρη Κονδύλη σύμβουλο, επίσης εκτελεστικό μέλος και ως ανεξάρτητα μέλη τον κ. Κωνσταντίνο Τούμπουρο και την κ. Αθηνά Χατζηπέτρου.

Αργά το βράδυ πραγματοποιήθηκε και η παράδοση στον κ. Μυλωνογιάννη από τον απερχόμενο πρόεδρο Γιώργο Προβόπουλο. Σημειώνεται ότι χθες καταψηφίστηκαν και από την Invesco των Μπάκου – Καϋμενάκη οι προτάσεις της Γ.Σ. ενώ καταψηφίστηκε από το 89,6% η πρόταση Καλλιτσάντση για αύξηση κεφαλαίου της εταιρίας.

Οπως αναφέρθηκε από τον εκπρόσωπο του ολλανδικού fund Γώργο Σωτηρόπουλο, στο πρόσωπο του νέου Δ.Σ. δεν συντρέχουν κωλύματα και ασυμβίβαστα και πληρούν όλους τους κανόνες περί εταιρικής διακυβέρνησης. Τόνισε μάλιστα ότι η σύνθεση του Δ.Σ. δεν κατέχει μετοχές της Ελλάκτωρ και δεν έχει απολύτως καμία επαγγελματική ή άλλη συγγενική σχέση με τη Reggeborgh Invest.

Σχετικά με την οικονομική κατάσταση της εταιρίας, για την οποία ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος μίλησε για υψηλό ανεκτέλεστο 1,8 δισ. ευρώ και για ταμειακά διαθέσιμα συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ, υπενθύμισε την πρόσφατη δέσμευση των λογαριασμών του Ακτωρα από ιταλική εταιρία για χρέος 2,1 εκατ. ευρώ.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Ειδήσεις 

10ετές ομόλογο: Θεσμικά χαρτοφυλάκια «υψηλής ποιότητας» οι επενδυτές – 36 δισ. τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου

Επίδομα τέκνων: Έρχονται αυξήσεις από 28 έως 168 ευρώ τον μήνα – Ποιοι τις δικαιούνται, πότε θα καταβληθούν τα νέα ποσά [πίνακες]

Έρευνα: Πτώση τζίρου για 4 στις 5 επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Χρηματιστήριο: Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος ανοίγει τα χαρτιά του για τον Όμιλο – «Οι επενδυτικές μας μηχανές λειτουργούν με υψηλές ταχύτητες»

Δημήτρης Ντόγκας

Τι είναι το «super follow», η νέα λειτουργία που εισάγεται στο Twitter

Μαρίνα Μπενέκου

Ελλάκτωρ Α.Ε. & EDP Renewables S.A.: Εγκρίθηκε το σχέδιο για αιολικά πάρκα στην Εύβοια – 489 εκατ. ο προϋπολογισμός ,182  οι θέσεις εργασίας

Δημήτρης Ντόγκας

Αίτηση ακύρωσης της συνέλευσης

Μιχάλης Μάρδας

Άρης Ξενόφος: Επανεκκίνηση του ομίλου Ελλάκτωρ με στόχο την επαναφορά σε σταθερή αναπτυξιακή πορεία

Δημήτρης Ντόγκας

Ασφαλιστικά μέτρα

Tinad

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: «Σκληρό πόκερ» εν όψει Γενικής Συνέλευσης – Καταψήφιση των προτάσεων της Reggeborgh συστήνουν ISS και Glass Lewis

Δημήτρης Ντόγκας

ΕΓΣ ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Οι σημαντικότεροι διεθνείς proxy advisors ISS και Glass Lewis συνιστούν ψήφο κατά του συνόλου των προτάσεων της Reggeborgh

Tinad

Ελλάκτωρ: Ανησυχία για το σχέδιο του ολλανδικού fund

Tinad