ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
BUSINESS

«Πόλεμος» πριν τη συνέλευση

Newsroom eleftherostypos.gr

Ενας υπόγειος πόλεμος που έχει ως στόχο να πλήξει την αξιοπιστία της κατασκευαστικής εταιρείας Άκτωρ βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα, κάτι που προφανώς δεν είναι άσχετο με την επικείμενη γενική συνέλευση και τις φιλοδοξίες ξένων επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Παρασκευή ιταλική εταιρεία κατέθεσε αίτημα συντηρητικής κατάσχεσης για υπόθεση που έχει κριθεί από το 2018.

Το ποσό που διεκδικούσε η ιταλική εταιρεία ανερχόταν στα 2,1 εκατομμύρια ευρώ κι ενώ ήταν σαφές ότι υπήρχε η απαιτούμενη ρευστότητα στα ταμεία της Άκτωρ, η ιταλική εταιρεία προχώρησε στο αίτημα συντηρητικής κατάσχεσης το μεσημέρι της Παρασκευής κι όταν τα περιθώρια αντίδρασης – λόγω Σαββατοκύριακου ήταν περιορισμένα.

Στη συνέχεια το ολλανδικό fund φέρεται να διέρρευσε τις σχετικές πληροφορίες εναντίον της εταιρείας που… φιλοδοξεί να διοικήσει !

Στις σχετικές διαρροές, ωστόσο, δεν συμπεριελήφθη το γεγονός ότι τα δυο τελευταία χρόνια η Άκτωρ έχει κερδίσει διεκδικήσεις ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ και έχει ήδη εισπράξει τα 80 εκατομμύρια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

ΤΑΙΠΕΔ: Ολοκληρώθηκε η παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου στην Άκτωρ

Μιχάλης Μάρδας

Η ΑΚΤΩΡ διευθετεί ακόμη μία σοβαρή παράβαση της προηγουμένης διοίκησης, χωρίς ουσιαστικές απώλειες

Μιχάλης Μάρδας