Με εκκίνηση τις συκιές του ξενοδοχείου, επισκέπτες και εργαζόμενοι μάζεψαν τα κατάλληλα σύκα, τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν στο βιολογικό κήπο του ξενοδοχείου, όπου με την καθοδήγηση της κυρίας Θεανώς Μεταξά εκτέλεσαν τη φημισμένη συνταγή της πιο παραδοσιακής κρητικής συνταγής για κολατσιό, τις Συκοπιταρίδες.
Η ίδια εξήγησε: «Oι συκοπιταρίδες της Κρήτης, είναι μικρές πεπλατισμένες μπάλες από συμπιεσμένα ξερά σύκα. Τις έφτιαχναν στα παλιά χρόνια. Σήμερα, υπάρχουν… μερικές ψυχές που επιμένουν να διαφυλάσσουν την παράδοση, φτιάχνοντάς τις ακόμα και τώρα! Η διαδικασία κατασκευής χρονοβόρα, αλλά ευχάριστη και εύκολη».
Motor Oil: Καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης
Η δράση αυτή του ξενοδοχείου έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν την πλούσια κρητική γαστρονομική παράδοση και να δοκιμάσουν ένα γλυκό που τους προσέφερε μια πραγματική εμπειρία του τόπου τον οποίο επισκέφτηκαν, των ανθρώπων του και των πρώτων υλών που παράγει.
ΤΟ CRETA MARIS BEACH RESORT
Υπενθυμίζεται ότι το Creta Maris Beach Resort ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Μεταξά και λειτουργεί από το 1975. Έχει δυναμικότητα 680 δωμάτια, σουίτες και bungalows, 6 εστιατόρια, 7 μπαρ, 7 πισίνες, γυμναστήριο, Hammam Spa, Children’s Club, και πολλούς χώρους για εξωτερικές και εσωτερικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες.
ΤΟ «WE DO LOCAL»
Το «We do local» ως πρότυπο πιστοποίησης δημιουργήθηκε από την ώριμη συνεργασία των εταιρειών Cosmocert Α.Ε. υπηρεσίες πιστοποίησης, Τοπική Παραγωγή και Φιλοξενία Α.Ε. υπηρεσίες προώθησης We do local και Local Food Experts s.c.e. υπηρεσίες ολοκληρωμένης ανάπτυξης, απευθύνεται σε τουριστικές επιχειρήσεις και πιστοποιεί, επιβραβεύει και προωθεί τις υπηρεσίες τους, δίνοντας τους ένα επιπλέον μετρήσιμο εργαλείο προώθησης. Στηρίζει, αναγνωρίζει και επιβραβεύει άλλα πρότυπα πιστοποίησης συμπεριλαμβάνοντάς τα στα απαραίτητα κριτήρια πιστοποίησης, όπως το ISO, Haccp, Travelife κ.α.