Το «Aragosta» είναι ένας ιδιαίτερα ντιζαϊνάτος χώρος, που υποδέχεται τους προσκεκλημένους του για ένα δείπνο… κάτω από τα άστρα. Bruschetta με λιαστή ντομάτα, μοτσαρέλα και προσιούτο, φρέσκα μύδια με σάλτσα από σαφράν, φορμάκι τυριών με αχλάδι, καρύδια και σάλτσα βασιλικού αλλά και πουγκιά θαλασσινών με ginger και lime σας ανοίγουν την όρεξη και σας προετοιμάζουν για τις κυρίως απολαύσεις. Φιλετάκια μοσχαρίσια με σάλτσα πιπεριών και ρύζι μπασμάτι, φιλέτο κοτόπουλο σχάρας με σως μουστάρδας, λαχανικά και ρύζι, φρέσκο λαυράκι με σάλτσα σαφράν και ψητά λαχανικά και ζουμερό φιλέτο ξιφία με χόρτα πάνω σε ελαφριά βινεγκρέτ μουστάρδας κερδίζουν τον ουρανίσκο σας. Ένα από τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε, επίσης, το γεμιστό ψαρονέφρι με τυρί και λιαστή ντομάτα που δεν θα σας περάσει απαρατήρητο.
Το «Aragosta» έχει ακόμα ένα πρόσωπο! Αυτό του νυχτερινού bar με εξαιρετικές μουσικές επιλογές και signature cocktails για όσους θέλουν να κάνουν τη νύχτα… μέρα.
Όταν μιλάμε για Μήλο, δεν μπορείτε να μην επισκεφθείτε το «Αρμενάκι». Σε μία φαρδιά αμμουδιά με θαλασσόδεντρα, ανάμεσα σε δεκάδες αλμυρίκια, ένα γραφικό ταβερνάκι έχει μία ιστορία που κρατά χρόνια. Οι γονείς Νώντας και Μαριγώ άφησαν στα χέρια των παιδιών τους, Αντώνη και Γιώργο, ένα μαγαζί με ταυτότητα και φήμη που ξεπερνά πια τα σύνορα του νησιού. Μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από το νησί, που μαγειρεύονται εκείνη την ώρα, καθώς και σαλάτες με λαχανικά από το μπαξέ.
Μύδια, γυαλιστερές, κυδώνια, μυρωδάτο χταπόδι, γαρίδες, καλαμάρια, αθερίνα, ξιφίας, γαύρος, σαρδέλα, μπαρμπούνια, λυθρίνια, σαργοί έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον κατάλογο, ενώ τα τελευταία χρόνια, ο σεφ Αντώνης παρουσιάζει και τις πιο εκλεκτές προτάσεις. Αστακομακαρονάδα με λινγκουίνι, τηγανιτές σουπιές με δεντρολίβανο, σκορπίνες με φασκόμηλο κερδίζουν το γαστριμαργικό ενδιαφέρον. Στα συν του μαγαζιού, το ευγενικό και φιλικό προσωπικό αλλά και η άριστη σχέση ποιότητας – τιμής.
Aegean: Νέοι μηχανικοί αεροσκαφών αποφοιτούν από το πρόγραμμα της - «Ένα ταξίδι γεμάτο πάθος και αφοσίωση»
Μία βόλτα στον Αδάμαντα και στην ταβέρνα «Γλαρονήσια» κρίνεται απαραίτητη! Σε μία μεγάλη νησιώτικη αυλή, ειδυλλιακή για τα τσιμπούσια και τους μεζέδες μετά το μπάνιο στα καταγάλανα νερά των παραλιών, στρώνονται καθημερινά τραπέζια και σερβίρονται πιάτα… με άρωμα Ελλάδας. Φρέσκο ψάρι και θεϊκές μακαρονάδες με θαλασσινά, μαγειρευτά φαγητά, σαν τον σπιτικό μουσακά, κρέας στα κάρβουνα, όπως χοιρινή σταβλίσια μπριζόλα, κοτόπουλο σχάρας, πίτες και σαλάτες από αγνά φρέσκα υλικά, δημιουργήματα που υπογράφουν με την προσωπική τους φροντίδα ο Mιχάλης και ο Πέτρος Bαμβακάρης, θα αποτελέσουν αξέχαστες γευστικές εμπειρίες. Και όλα τα παραπάνω, βέβαια, συνοδεία εκλεκτού ντόπιου κρασιού αλλά και ελληνικών αποσταγμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα «Γλαρονήσια» λαμβάνουν χώρα δεξιώσεις, γάμοι και βαφτίσια, με ειδικά διαμορφωμένα μενού και ιδιαίτερη διακόσμηση.
Στο ίδιο μέρος, στον Αδάμαντα, το «Egoist Café-Bar», δίπλα ακριβώς στο λιμάνι, αποτελεί μία ακόμα μεγάλη έκπληξη. Ιδανικός προορισμός, από νωρίς το πρωί, μέχρι πολύ αργά το βράδυ, μπορείτε να απολαύσετε καφέ, σπιτικά γλυκά, δροσερές λεμονάδες και χυμούς, αλλά και κοκτέιλ με πινελιές που θα σας απογειώσουν. Οι εκπλήξεις δεν είναι, όμως, μόνο αυτές. Πλούσιο πρωινό με διάφορες εκδοχές αβγών, φρεσκοψημμένο ψωμί, μαρμελάδες αποδεικνύουν ότι «η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί», ενώ για τις υπόλοιπες ώρες, η μεγάλη ποικιλία από γεύσεις παγωτών και οι υπέροχες βάφλες… σας κερδίζουν. Αν είστε τυχεροί, μάλιστα, ίσως συναντήσετε μουσικούς ή γνωστούς djs, που μετατρέπουν τον χώρο σε αληθινό πεδίο γιορτής.
Τα διαμάντια της Μήλου δεν σταματούν εδώ! Το πλήρως ανανεωμένο «Πέτρινο», στη Ζεφυρία είναι το απόλυτο ορμητήριο για όποιον θέλει να επαναπροσδιορίσει τη γεύση, την ευγένεια και τη φιλοξενία. Στον ωραίο χώρο του, εύκολα γίνονται αντιληπτές λεπτομέρειες και από την κυκλαδίτικη αισθητική, αλλά και από την αρχαία καταβολή της Ζεφυρίας. Σήμα κατατεθέν του «Πέτρινου» το μενού! Όλοι οι θησαυροί της Μήλου στο πιάτο σας. Προϊόντα επιλεγμένα και απολύτως φροντισμένα, μιας και την επίβλεψή τους την έχουν οι ίδιοι οι άνθρωποι του Πέτρινου. Από το ευρείας γκάμας μενού δε θα μείνει κανείς ανικανοποίητος. Άπαντες υπερθεματίζουν για τους λαχανοντολμάδες και το αρνάκι φούρνου, αλλά και για το εξαιρετικό κρασί, που βρίσκεται σε αφθονία, με επιλογές για κάθε γούστο.
Για το τέλος; Το Café – Restaurant «Sirocco». Στην παραλία του Παλαιοχωρίου, με την χοντρή άμμο και τα βότσαλα, με τη θέα και τη μόνιμη σύμβαση με το καλοκαίρι, το εν λόγω μαγαζί δίνει έμφαση στην παραδοσιακή κουζίνα. Ένα γλυκό ή δροσερό κρασί, αλλά και από κάποιες επιλογές πιάτων που θα λατρέψετε, όπως γαριδομακαρονάδα, μύδια σαγανάκι, μουσακάς σας ξετρελαίνουν ενώ η τέχνη της κουζίνας απογειώνεται με την επιλογή ντόπιων και ολόφρεσκων προϊόντων που αξίζει ο καθένας να δοκιμάσει.
Info
Aragosta: Αδάμαντας, Μήλος, Τηλ.: 2287022292
Αρμενάκι: Απολλώνια, Μήλος, Τηλ.: 2287041061
Γλαρονήσια: Tρυπητή, Mήλος, Tηλ.: 22870 23480
Egoist Café-Bar: Αδάμαντας, Μήλος, Τηλ.: 2287023151
Πέτρινο: Ζεφύρια, Mήλος, Τηλ.: 2287031037
Sirocco: Παλιοχώρι, Μήλος, Τηλ.: 2287031201
Για διευκόλυνση στο κομμάτι της μετακίνησης, επισκεφθείτε το www.rac-sa.gr.