Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Πρεσβυωπία και γκιλοτίνα…

Πολάκης

Newsroom eleftherostypos.gr

«Στέλιο, χρειάζεσαι γυαλιά», συνέστησε ο χειρουργός Πολάκης στον ευρωβουλευτή- δημοσιογράφο Κούλογλου, ο οποίος απάντησε ότι «δεν με νοιάζει τι λέει ο Πολάκης».

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Και ορθώς. Αλλο χειρουργός και άλλο οφθαλμίατρος. Ουσιαστικά, το πρόβλημα χρήζει ψυχολόγου: Ο Πολάκης αρνείται την πραγματικότητα: Αυτήν την οποία υποδεικνύει στον Κούλογλου η πολύχρονη δημοσιογραφική εμπειρία του: «Δεν αρέσουμε ως ΣΥΡΙΖΑ».

Το ζήτημα δεν είναι η πρεσβυωπία Κούλογλου. Είναι η εθελουσία «τύφλωση» Πολάκη που αυξάνεται καθημερινά λόγω διετούς στέρησης εξουσίας. Γι’ αυτό δεν βλέπει ότι ήδη δύο χρόνια συμπληρωμένα πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολίτες γύρισαν την πλάτη τους στον ΣΥΡΙΖΑ για τα καλά.

Περιμένουν από τον Κυριάκο αυτά που υποσχέθηκε: Να αλλάξει την Ελλάδα, να τη στρέψει στο μέλλον της. Τι να περιμένουν από τον Τσίπρα όταν ανεβαίνει στη ΔΕΘ-Βατερλώ για να τους πει: Νέα αρχή – σύνθημα κλεμμένο από το ΠΑΣΟΚ του 2015- ξεχνώντας την προηγούμενη αρχή, Γενάρη 2015, και το τέλος της, που σφραγίστηκε Ιούλιο 2019. Ποιος να θέλει να επιστρέψει σε μια αρχή που οδήγησε την Ελλάδα να μετεωρίζεται στο φρύδι του γκρεμού;

Διάβασα πολλές θεωρίες τις τελευταίες μέρες για τους λόγους της αδυναμίας εκφοράς συγκροτημένου αντιπολιτευτικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ και του αναμασήματος Τσίπρα. Ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει στον δημόσιο διάλογο τη θεωρία του. Είτε για τον ΣΥΡΙΖΑ είτε για τον Τσίπρα. Αλλά δεν μπορεί να βάζει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας την κυβερνητική πορεία ΣΥΡΙΖΑ και την πρωθυπουργική αγωγή του Τσίπρα.

Απλά πράγματα: Θυμάστε στα 4,5 χρόνια εξουσίας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ -και προς το τέλος σκέτος ΣΥΡΙΖΑ- να είχε εκφέρει συγκροτημένο κυβερνητικό λόγο; Θυμάμαι και σέβομαι το λόγο του κ. Αρ. Μπαλτά, ότι εμείς οι αριστεροί συζητάμε, αναλύουμε, αναπτύσσουμε έναν πλατύ διάλογο. Κι έμεινε εκεί. Δεν πήγε παρακάτω. Και είχε δίκιο: Για να υπάρξει αποτέλεσμα χρειάζονται άλλες ποιότητες: Να ξέρω πώς κάνω τη θεωρία πράξη. Να έχω εμπειρία. Και πάνω από όλα, να είμαι έτοιμος για πολλή δουλειά, τόση δουλειά που να μη σηκώνω κεφάλι. Τέτοιες αποφάσεις δεν είδαμε να είχε πάρει ούτε στην αρχή ούτε στη μέση ούτε και στο τέλος της διακυβέρνησής του ο Τσίπρας.

Καλή η γενικόλογη θεωρία και οι ιδεολογικές αναλύσεις -να είχαμε να λέγαμε- αλλά καλύτερη η αποτελεσματικότητα, ο εκσυγχρονισμός της χώρας, η Δημόσια Διοίκηση να ανεβάζει στροφές και να υπάρχει ο εξονυχιστικός έλεγχος από τον πρωθυπουργό για την ικανότητα των υπουργών του. Κυβέρνηση παρεούλα, με χαβαλέ αποφάσεις και μαγαζάκια διοίκησης, δεν γίνεται. Αλλο το 2015 που ήρθαν τα πάνω-κάτω και άλλο το 2021 που έρχονται τα κάτω-πάνω.

Υστερόγραφο

Και δεν χρειάζεται ο Κούλογλου γυαλιά για να δει ότι στο τέλος η γκιλοτίνα τον περιμένει…

 

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Από τη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Kon

Αυτοκαταστροφή ο «Μπάλλος του ΣΥΡΙΖΑ»…

Kon

Ο «εθνικός στόχος»

Kon

Ο Καραμανλής και η απόγνωση του Τσίπρα

Kon

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε την έκπληξη: Κριτική και για την ελληνοαμερικανική συμφωνία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εξεταστική για τη VOX POP και «ΣΙΑ»…

Kon

Είναι σοβαροί;

Kon

«Δεν χάνει ούτε μία στο εκατομμύριο»

Kon

Παύλος Πολάκης: Άρση της βουλευτικής του ασυλίας αποφάσισε η Βουλή

Ελεύθερος Τύπος Newsroom