Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ολα δικά μας!

Newsroom eleftherostypos.gr

Αυτό που συνέβη με το… outing των νηπίων ήταν η απόδειξη ότι δεν υπάρχουν όρια στο ιντερνετικό πάθος της συλλογής βλακωδών επιδοκιμασιών-like, αλλά ούτε και στην ανοησία που αγγίζει τα όρια του κοινωνικού διχασμού. Ολα επιτρέπονται αν το καλεί η πολιτική σκοπιμότητα; Οχι, μέγα λάθος!

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Εχουμε δεκαοκτώ νήπια που λόγω ονόματος είναι εμφανώς παιδιά μεταναστών και δύο «δικά μας». Ολα μαζί συμβιώνουν στο ίδιο νηπιαγωγείο. Αναρωτιέμαι πόσοι από σας που διαβάζετε αυτή τη στήλη θα προτιμούσατε τα δεκαοκτώ νήπια να μένουν κλεισμένα σπίτι τους. Να βλέπουν τον κόσμο από ένα στενό μπαλκόνι ή από ένα φεγγίτη υπογείου. Να μην έρχονται σε επαφή με άλλα της ηλικίας τους. Να μη μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα, που είναι το πρώτο και καίριο εφόδιο αν θέλουμε, μεγαλώνοντας, να αποτελέσουν ενεργά και χρήσιμα μέλη της κοινωνίας μας.

Το θέμα δεκαοκτώ «ξένα» και δύο «δικά μας» είναι το μέγα λάθος των κυβερνήσεων από τη δεκαετία του ’90. «Χθες» έπρεπε να δούμε ότι η Ελλάδα γερνάει. Τι χρησιμεύει η διαπίστωσή μας ότι είναι βόμβα στα θεμέλια της χώρας το δημογραφικό, όταν καμία κυβέρνηση δεν σηκώνει τα μανίκια, κοιτάζοντας το αύριο της Ελλάδας;

Προτρέπουμε να μη μένει το ζευγάρι στο ένα, άντε και στα δύο παιδιά. Αλλά να πούμε και πώς θα τα θρέψει. Πού θα τα αφήσει για να δουλέψει. Πώς θα εξασφαλίσει τα εφόδια για να φτιάξει τη ζωή τους. Η αλήθεια; Δεν είναι ότι ο Ελληνας δεν θέλει παιδιά ή δεν θέλει πολλά παιδιά. Πατώντας στην πραγματικότητα δεν θέλει να δημιουργήσει οικογένεια της ανέχειας και της μιζέριας. Δεν θέλει να έχει τρία, τέσσερα παιδιά για να μη ξέρει πώς θα τα βγάλει πέρα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πάμε από την αρχή.

Πώς θα κάνει οικογένεια ένας άνθρωπος 35 χρόνων όταν ακόμη ζει στο σπίτι της μάνας και του πατέρα του; Οταν τα χρήματα που παίρνει ίσα που φτάνουν για τα προσωπικά του έξοδα. Αυτή δεν είναι η αλήθεια; Αυτή είναι.

Τα είκοσι νήπια που κάθονται στα ίδια θρανία παίζουν μαζί στα διαλείμματα, γίνονται στενοί φίλοι και δεν καταλαβαίνουν διαφορά στα ονόματά τους, δημιουργούν κοινές ριζούλες για τη ζωή τους. Ετσι κι αλλιώς, μεγαλώνουν με δύσκολες συνθήκες. Γιατί να τις κάνει δυσκολότερες η αντίληψη «δικών μας» και «ξένων»; Αύριο, είναι στο χέρι μας, κι αυτά μεγαλώνοντας, να είναι δικά μας. Οχι μόνον επειδή μετέχουν στην ελληνική παιδεία αλλά και επειδή θα έχουν μεγαλώσει στον τόπο μας, μαζί με τα παιδιά μας. Και η τελευταία αλήθεια: Να τα κερδίσουμε, να τα στηρίξουμε, να τα αγαπήσουμε. Αυτό μας κάνει καλύτερους ανθρώπους…

 

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σόλωνος… με οκτώ μποφόρ

Kon

Το λάθος

Kon

Των μεν δειλών φόβος…

Kon

Ευδαίμων αμνησία (ΙΙ)…

Kon

Ευδαίμων αμνησία (Ι)

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ουαί υμίν…

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο «εθνικός στόχος»

Kon

Είναι σοβαροί;

Kon

Μέμνησο βοσκοτοπίων…

Kon