Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγυρτικώς εξαπατά…

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο στη ΔΕΘ, επανέλαβε όσα είχε πει τον Σεπτέμβρη 2014 ως «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», ελαφρώς επαυξημένα. Είμαι ευτυχής επειδή, με ελάχιστες διορθώσεις, το άρθρο μου της Παρασκευής θα μπορούσε να αναδημοσιευτεί και ως άρθρο Δευτέρας.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Τι έγραφα την Παρασκευή; «Παραδείγματα: Δεν θα πει ο Τσίπρας ότι αν γίνει πρωθυπουργός θα ανεβάσει το κατώτατο όριο μισθού στα 742 ευρώ; Θα το πει. Ισως να δώσει και… αύξηση». Πράγματι. Και είπε για τον κατώτατο μισθό και δεν με διέψευσε: Του έδωσε αύξηση: Από 742 ευρώ που είχε υποσχεθεί το 2014, τον αύξησε στα 800 ευρώ το 2021. Κιμπάρικα πράγματα. Μέσα σε επτά χρόνια αύξηση 58 ευρώ, ήτοι 8 ευρώ το χρόνο. Στα λόγια. Γιατί θυμάστε ότι ο κατώτατος μισθός το 2015 έφτανε-δεν έφτανε στα 500 ευρώ, ενώ από το 2016 είχε πέσει στα 350 ευρώ, για πέντε ώρες εργασίας.

Μετά από όσα μας στοίχισε η διακυβέρνηση Τσίπρα, τολμά και τάζει νέους λαγούς με καινουργή πετραχήλια. Απόδειξη ότι έχει πλέον εμπεδώσει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να επανέλθει στην πρωθυπουργία. Ανετα μεν τάζει ό,τι πετάει και ό,τι κολυμπάει, εμείς δε οφείλουμε να τον αντιμετωπίζουμε ως… παρθενογέννητο! Ο πολίτης τού γυρίζει την πλάτη από το 2017 ως σήμερα. Τι δεν καταλαβαίνει; Δεκατέσσερις μονάδες δεν τις λες και λίγες…

Εγραψα ότι θα υποσχεθεί την απομείωση του χρέους. Τι να κάνω τώρα; Να του στείλω στη βίλα του Σουνίου το βιβλίο των Ελένης Βαρβιτσιώτη και Βικτωρίας Δενδρινού «Η τελευταία μπλόφα», στο οποίο πρωταγωνιστεί; Μόνον αν έχει σβήσει από τη μνήμη του όλο το 2015 μπορεί να αναφέρεται -τόσο ξεδιάντροπα- σε ρύθμιση χρεών πανδημίας ή του ιδιωτικού χρέους και διαγραφή μέρους της οφειλής.

Αυτά που είπε για Παιδεία και ΕΣΥ προκαλούν. Υποσχέθηκε νέο σύστημα εξετάσεων για τα ΑΕΙ, όταν Γαβρόγλου και Σία τα διέλυσαν. Νέο ΕΣΥ όταν παρέδωσαν Ξανθός και Πολάκης ένα ΕΣΥ-ερείπιο. Για να το ανατάξει ο Κυριάκος, για να μην καταρρεύσει εν μέσω πανδημίας, κατέβαλε υπεράνθρωπη προσπάθεια. Το να αναλύσουμε σοβαρά τα ΘΑ Τσίπρα στη ΔΕΘ είναι χάσιμο χρόνου. Εξακολουθεί να ψεύδεται ασύστολα ή να λέει ό,τι του υπαγόρευσαν να πει.

Το «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης 2014» είχε προκαλέσει ανήκουστη ευθυμία, όπως είχε πει ο Βαρουφάκης.

Το φετινό «νέα αρχή» ηχεί ως ανέκδοτο. ΔΕΝ κυβέρνησε την Ελλάδα σχεδόν πέντε χρόνια βυθίζοντάς τη; Σωστό σύνθημα είναι «τίτλοι τέλους».

Οσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει χοάνη παλαιού ΠΑΣΟΚ -γκρουπούσκουλων αριστεροσύνης και ο Τσίπρας αρχηγός τους, οι τίτλοι τέλους δεν θα αρθούν. Ποιος θα ψηφίσει να γυρίσει πίσω το «κεραμεούν» και «φαύλον», το σιχαμερό, που κιόλας μερικούς (χωρίς προπόνηση αρκετή) αγυρτικώς εξαπατά…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Πάιατ: Ενδεχόμενο βάσεων και σε άλλα νησιά από ΗΠΑ – Εκπλήσσομαι από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΥΠΠΟΑ: Fake news του ΣΥΡΙΖΑ τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Ακρόπολη από την καταιγίδα “Μπάλος”

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Διά γυμνού οφθαλμού, χωρίς χρήση VAR

Kon

Το λάθος

Kon

Οικονόμου για Τσίπρα: «Μιλούσε για πολλή ώρα αλλά δεν κατάφερε να βρει κάτι να πει»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Άρχισε τα ίδια ο Τσίπρας: «Θα δούμε» είπε, αν πουν όχι οι Γάλλοι στην επαναδιαπραγμάτευση – Τι είπε για πανδημία, δημοσκοπήσεις και ακρίβεια

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ φοβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Το «παράδοξο» του ΓΑΠ, οι «αλλαγές» και ο φόβος της διάσπασης

Kon

Των μεν δειλών φόβος…

Kon