Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

«Αυτοκτονικές» εμμονές…

Newsroom eleftherostypos.gr

Σάββατο πρωί, ραδιοφωνικός σταθμός στη Θεσσαλονίκη προανήγγειλε ότι «αγανακτισμένοι πολίτες» θα διαδηλώσουν το βράδυ εναντίον του Μητσοτάκη, επειδή ο λόγος του θα ήταν προεκλογικός. Ο παρουσιαστής δεν έχει αντιληφθεί ότι ο λόγος που εκφωνείται στη ΔΕΘ -από τον εκάστοτε πρωθυπουργό- αποτελεί τον οδικό χάρτη για την οικονομία.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Το απόγευμα, πράγματι, εμφανίστηκαν οι διαμαρτυρόμενοι. Αλλά όχι κατά… του «προεκλογικού λόγου»! Τα μέτρα Covid και ο εμβολιασμός ήταν θέμα τους. Οταν σε όλον τον κόσμο πεθαίνουν χιλιάδες άνθρωποι από τη μόλυνση του Covid, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν οι ενοχλημένοι επειδή ο πρωθυπουργός κάνει ό,τι μπορεί να τους… γλιτώσει; Λίαν απογοητευτικό.

Πολλοί από τους αρνητές σκεπάζονταν με την ελληνική σημαία. Αλλοι είχαν σταυρούς, την εικόνα της Παναγίας, μέχρι και του Αγίου Παϊσίου, εκφωνώντας συνθήματα «εξέδρας». Πράγματι, στη Θεσσαλονίκη το θρησκευτικό συναίσθημα είναι πιο οξυμένο. Αλλά μετά την εκδημία τεσσάρων ιεραρχών, πολλών ιερέων, δεν μιλάμε πλέον για θρησκευτικό συναίσθημα. Μιλάμε για αυτοκτονική εμμονή. Την ίδια ημέρα, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου δήλωσε ότι αναμετρήθηκε με το θάνατο, ότι οι γιατροί έκαναν τα πάντα. Ο Θεός, είπε, του ξανάδωσε τη ζωή για να διορθώσει τα λάθη του και ζήτησε να εμβολιαστούν όλοι.

Η διαμαρτυρία που γίνεται κατά του εμβολιασμού γράφει σελίδα οπισθοδρόμησης στη σύγχρονη Ιστορία. Τα εμβόλια που κάνουμε ως νήπια μας απαλλάσσουν από μολύνσεις που, στο παρελθόν, άφηναν ανάπηρους ή σκότωναν. Αλλά δεν πείθονται οι αρνητές, και παιδιόθεν… εμβολιασθέντες.

Το «κίνημα» των αρνητών δεν εμφανίζεται μόνον στην Ελλάδα ή στην Κύπρο, αλλά και στην Αγγλία, στη Γερμανία και αλλού. Το εμβόλιο κατά του Covid, δηλαδή η σωτήρια ανακάλυψη που δίνει τη δυνατότητα να γλιτώσαμε από μια τεράστια περιπέτεια υγείας, συναντά την άρνηση εκείνων που πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας που καλλιεργούνται, επωάζονται και ξεδιπλώνονται στο Ιντερνετ. Τα χαρακτηριστικά τους, όπως τα παρουσίασε σχετική έρευνα του Χάρβαρντ, έχουν να κάνουν με τη φοβική αντίληψη της επιστήμης, με το έλλειμμα παιδείας, με αντικοινωνικά αντανακλαστικά, με την απώλεια επαφής με την πραγματικότητα, με εμμονές καταδίωξης, με αντισυστημικούς φόβους. Η ταχύτητα των εξελίξεων, σε όλα τα πεδία, τρομάζει.

Ακουσα, Σάββατο βράδυ, τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, καθώς και το σχόλιο ότι δεν πρόσφερε σημαντικά «δώρα» στους αρνητές. Πόσο παράλογη απαίτηση. Εξήγγειλε όλα εκείνα που καθορίζουν ότι η Ελλάδα συντεταγμένα πάει μπροστά, ότι μπορούμε να αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον, ότι έχουμε σταθερή, δυνατή και αποφασισμένη κυβέρνηση να αλλάξει την Ελλάδα, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί.

Αλλά όποιος θέλει σώνει και καλά να «αυτοκτονήσει» επιδιώκοντας να κολλήσει Covid, ποιος πρωθυπουργός και ποια μέτρα μπορούν να τον συνεφέρουν; Κανείς και κανένα. Ας προσέχουμε εμείς.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Κακό χωριό τα λίγα σπίτια…

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Παίδες εν… καμίνω

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πρεσβυωπία και γκιλοτίνα…

Kon

Οταν η τρέλα πάει… σχολεία!

Kon

Ολα δικά μας!

Kon

Εμμονή και ξένα κόλλυβα…

Kon

Αγυρτικώς εξαπατά…

Kon

Οι καιροί άλλαξαν…

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μιξοβάρβαρα τα ελληνικά των…

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom