Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Κυβέρνηση… οπαδών!

Newsroom eleftherostypos.gr

Πρέπει να δίνεται τακτικά τηλεοπτικός χρόνος στα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μας χαρίζουν… πρωτογενή ιλαρότητα! Για παράδειγμα, ο μπαρμπα-Φλαμπουράρης. Μη θαρρείτε πως είναι ο πρώτος τυχών. Οχι, ο άνθρωπος! Κατείχε έδρα στο Μαξίμου, ως μέντορας του Τσίπρα και οιονεί παππούς των τέκνων του.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Ανέπτυξε στην κρατική τηλεόραση -στην Κουμουνδούρου λένε ότι αποκλείονται, για να αναγκάζουν τον ευγενή Ζούλα να «απολογείται»- το σχέδιο ολικής επαναφοράς του… ΣΥΡΙΖΑ!

Τι ονειρεύεται ο μπαρμπα-Αλέκος πριν κλείσει τα μάτια του; Ο,τι και οι πατεράδες που ο ανεπρόκοπος γιος τους τα έκανε θάλασσα και επιχειρούν να τα μαζέψουν. Θέλει να ξαναδεί τον Αλέξη του στην εξουσία. Και επειδή η επιθυμία του είναι διακαής, δήλωσε ότι είναι έτοιμοι Τσίπρας και λοιποί-δεν κατάλαβα αν συμπεριελάμβανε και τον εαυτό του ή αν ετοιμάζεται εθελοντικά σε επίτιμη συνταξιοδότηση- να αντιμετωπίσουν την εκλογική αναμέτρηση, οψέποτε προκύψει. Δεν έχει πλάκα; Εχει.

Λες και συγκρίνεται η διετία που ο Κυριάκος έδωσε όλες τις μάχες για να διασφαλίσει τη ζωή μας, έναντι της πανδημίας και της-εξαιτίας της- οικονομικής δυσπραγίας, με τη σχεδόν πενταετή διακυβέρνηση των ανίκανων και των τεμπέληδων.

Λες και φτάνουν δύο χρόνια για να ξεχάσουμε το άνοιγμα των συνόρων -δεν υπήρχαν θαλάσσια, όπως θυμάστε-, τα «γεμιστά» της κυρίας Φωτίου και την παροχή του γραφείου της κυρίας Τασίας για να κοιμηθούν οι «μετανάστες». Εννοούσε η φιλάνθρωπος το γραφείο της στο υπουργείο, ως… ιδιοκτησία της, υποθέτω.

Λες και μπορούμε να λησμονήσουμε τη αισχρή και ανέντιμη σκευωρία της Νovartis ή και τα μαγαζάκια που άνθισαν στο σούπερ μάρκετ Μαξίμου.

Λες και ξεχάσαμε τις καρπαζιές που έπεφταν σαν χαλάζι από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη διεθνή απαξίωση της χώρας μας. Και παραλείπω τον πνιγμό στη Μάνδρα και την τραγωδία στο Μάτι.

Δεν θέλουμε να θυμόμαστε την τραγική πενταετία που βιώσαμε με το φόβο της οικονομικής καταστροφής, αλλά και δεν ξεχνάμε. Ο μπαρμπα-Φλαμπουράρης θέλει να γίνουν οι εκλογές και μετά να πάμε σε δημοψήφισμα -ή κάτι τέτοιο- για να ερωτηθούν οι… οπαδοί των κομμάτων -της ευρείας Αριστεράς- ποιος θα πάει με ποιον, για να γίνει κυβέρνηση.

Επειδή αντιλαμβάνομαι πλήρως την αγωνία του και ένεκα του πανδαμάτορος χρόνου, θα πρέπει κάποιος να του πει την αλήθεια:

Οι εκλογές, μπαρμπα-Αλέκο μου, στην τετραετία θα φέρουν πρώτη και μακράν τη Νέα Δημοκρατία. Γιατί; Επειδή κανείς δεν θέλει να γυρίσει στην αριστερή μιζέρια. Μπορεί, λόγω εκλογικού συστήματος, να μην προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Οπότε, στο μήνα επάνω με εκλογικό σύστημα που εγγυάται συγκρότηση κυβέρνησης… θα αναλάβει ο Κυριάκος. Αυτά έτσι θα γίνουν.

Αυτό που δεν ξέρω, μπαρμπα-Αλέκο μου, είναι αν ο Αλέξης θα καθίσει στη Βουλή, μπροστά, στα έδρανα της αντιπολίτευσης ή θα πάει σπίτι του. Απλά πράγματα…

 

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Κακό χωριό τα λίγα σπίτια…

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Παίδες εν… καμίνω

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πρεσβυωπία και γκιλοτίνα…

Kon

Οταν η τρέλα πάει… σχολεία!

Kon

Ολα δικά μας!

Kon

Εμμονή και ξένα κόλλυβα…

Kon

Αγυρτικώς εξαπατά…

Kon

Οι καιροί άλλαξαν…

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μιξοβάρβαρα τα ελληνικά των…

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom