Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Και τα… δέντρα!

Αλέξης Τσίπρας

Newsroom eleftherostypos.gr

Πραγματικά, ήθελα να ξέρω πώς ο Αλέξης δεν βαριέται να λέει όλο τα ίδια και τα ίδια -πολλές φορές ίδια από το 2015-, ενώ νομίζει δύο πράγματα: Το πρώτο, ότι μας ταΐζει σανό και εμείς τον καταπίνουμε αμάσητο.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Το δεύτερο, ότι πιστεύει πως, τουλάχιστον, οι αριστεροί ενθουσιάζονται να τον ακούνε να υπόσχεται καταργήσεις νόμων! Καλά, για μας δεν γίνεται λόγος. Ακούμε για κατάργηση και ξεκαρδιζόμαστε.

Τι τα θέλει ο χριστιανός… (αν ήταν, φυσικά). Θα καταργήσει, όπως δηλώνει, το νόμο Χατζηδάκη για τα εργασιακά. Συγκινηθήκαμε. Θα βάλουμε και «αυτή του τη δέσμευση» στο ράφι, όπου συλλέγουμε τις δεσμεύσεις των καταργήσεών του. Εκεί όπου βάλαμε το 2013 την κατάργηση του Μνημονίου με ένα νόμο -θα είχε ένα άρθρο και μία παράγραφο- και δίπλα ακριβώς βάλαμε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, που και αυτή θα είχε ένα άρθρο – για μία παράγραφο, θα σας γελάσω.

Τώρα, ήρθε η ώρα να βάλουμε παραδίπλα την κατάργηση του εργασιακού νόμου, ο οποίος εξυπηρετεί, όπως δήλωσε, τους «μεγάλους εργοδότες». Πιστεύω ότι ο Αλέξης καταγγέλλει άνετα τους μεγάλους εργοδότες -αλλά γιατί όχι και τους μεσαίους και τους μικρούς- επειδή στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει το πρότυπο του… ενός μεγαλοεργοδότη, αλά Σοβιετία: του κράτους. Πόσο οδυνηρή του είναι η ελληνική πραγματικότητα για να ονειρεύεται κολχόζ, με νομενκλατούρα τους «προεδρικούς», φυσικά.

Ομως, γιατί δεν αποκαλύπτει τους μεγαλοεργοδότες, με όνομα και επώνυμο, να τους μάθουμε κι εμείς; Μυστικό είναι; Από το 2014 υπάρχει έωλη η υπόσχεσή του ότι θα αποκάλυπτε, με όνομα και επώνυμο, εκείνους που «ξεζουμίζουν» το Δημόσιο για να πλουτίζουν. Μερικοί τον είχαν πιστέψει και είχαν ενθουσιαστεί. Οταν κατάλαβαν, στο τέλος του πρώτου έτους διακυβέρνησης, ότι είχε τακιμιάσει με τους έχοντες και κατέχοντες -του άρεσε και η παρέα τους- δεν ξανακούσαμε τίποτε.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ισχυρό συνδικαλιστικό βραχίονα. Με ξένα μαζέματα επιχειρεί να τον στήσει. Μόνο μια ματιά να ρίξει στους παλαιοσυνδικαλιστές που στεγάστηκαν κάτω από τη μαρκίζα του, μπορεί να αντιληφθεί ότι αυτού του είδους ο συνδικαλισμός είναι έκθεμα για μουσείο συνδικαλιστικού κινήματος.

Ας ζητήσει να δει την τηλεθέαση που έκανε η συνέντευξή του στον σταθμό Star. Ετσι, μπορεί να έχει μια τάξη μεγέθους για το πόσο οι πολίτες αδημονούν να ακούσουν τις προτάσεις του και τις ύβρεις του κατά Μητσοτάκη.

Ωστόσο, για να καταλάβει πόσο κενά περιεχομένου ήταν όσα είπε, να διαβάσει μόνον τον τίτλο στο χθεσινό ρεπορτάζ, στο κομματικό του όργανο: «Δεν θα αφήσουμε τον Μητσοτάκη σε χλωρό κλαδί». Αλλά κοινή είναι η διαπίστωση ότι ο Μητσοτάκης τού έχει πάρει… τα δένδρα.

 

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Μαξίμου σε Τσίπρα: Σταμάτα τη φθηνή αντιπαράθεση εκμεταλλευόμενος τις καταστροφές

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Βαθύ μίσος…

Λασπόλουτρα από τον «θερμόπληκτο» ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ και καύσωνας: Τα «μέτρα προστασίας» στη γλώσσα του σημαίνει «αργία»!

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η αύξηση των μισθών και η πραγματικότητα

Kon

Αντιπολίτευση κάτω από τη βάση

Kon

Το Μαξίμου τρολάρει Τσίπρα: Να κηρύσσουμε εθνική αργία μόνο με καύσωνα ή και με χιόνι, χαλάζι;

Το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Καύσωνας – Αλέξης Τσίπρας: Να κηρυχθεί αργία η επόμενη Δευτέρα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom