ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς

Νίκος Παππάς

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Ν. Παππάς είχε δύο επιλογές ώστε να αποδείξει αφενός ότι ο Χρ. Καλογρίτσας κατέθεσε ψευδή στοιχεία και αφετέρου ότι ο ίδιος είναι πραγματικά υπεράνω όλων αυτών: Θα μπορούσε να μηνύσει τον «κόκκινο εργολάβο» προκειμένου να αποδείξει και ενώπιον της Δικαιοσύνης ότι είναι «ψευδομάρτυρας» ή θα μπορούσε να πάει να καταθέσει διά ζώσης στην Προανακριτική και να αντικρούσει έναν προς έναν όλους τους ισχυρισμούς του Χρ. Καλογρίτσα. Δεν έκανε τίποτα απ’ αυτά.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Αντιθέτως, κατέθεσε διά ενός «νεκρού νομικού» υπομνήματος, το οποίο δεν λέει κουβέντα για τα επίμαχα, και -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- αποφεύγει επιμελέστατα να προκαλέσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο τον «καπετάνιο» να επανέλθει -όπως έχει αφήσει ανοιχτό- προσκομίζοντας κι άλλα από τα στοιχεία που λέει ότι έχει.

ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΕ η εκτίμηση πως ο Ν. Παππάς «πέταξε λευκή πετσέτα» στον Καλογρίτσα. Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται εξ αντικειμένου από την όχι πολιτικά γενναία στάση την οποία επέλεξε ο ελεγχόμενος πρώην υπουργός. Ενισχύεται, όμως, και από μια τρίτη εναλλακτική που είχε και πάλι αποφεύγει να χρησιμοποιήσει: Θα μπορούσε π.χ., αφού ο Καλογρίτσας «κάνει παιχνίδι» με «επιλεκτικές διαρροές», να δώσει ο ίδιος με δική του πρωτοβουλία στη δημοσιότητα όλα τα e-mails και τα μηνύματα που έχουν ανταλλάξει την επίμαχη περίοδο. Με μια τέτοια κίνηση ο Ν. Παππάς θα μπορούσε -αφού καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται- να κάνει την αλήθεια να λάμψει και μάλιστα ερήμην του «ψευδομάρτυρα» και «αναξιόπιστου παίκτη».

ΟΜΩΣ ο Ν. Παππάς δεν κάνει -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- ούτε αυτό. Αντ’ αυτού, επέλεξε να μην προκαλέσει τον «καπετάνιο». Επέλεξε να μην πει κουβέντα για τους φερόμενους διαλόγους του με τον «μπροστινό». Επέλεξε να μην αναφέρει καν το όνομα «Αρτεμίου». Επέλεξε να μην πει λέξη για τις συναντήσεις που κατά τον Καλογρίτσα είχε κανονίσει ο ίδιος με επιχειρηματίες προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά το ΣΥΡΙΖΑ Channel. Επέλεξε, κοντολογίς, να μην απαντήσει σε καμία από τις ευθείες προκλήσεις τις οποίες φέρεται να του έχει κάνει ο Χρ. Καλογρίτσας.

ΟΠΩΣ φαίνεται, το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής δεν είναι πια μακριά. Και έτσι θα γίνει γνωστό αν ο Ν. Παππάς θα παραπεμφθεί ή όχι στο ειδικό δικαστήριο. Κι αυτό είναι δουλειά της Προανακριτικής Επιτροπής και στη συνέχεια της Ολομέλειας της Βουλής. Πολιτικά όμως εξάγονται ήδη συμπεράσματα. Γιατί και εν προκειμένω ισχύει το «η γυναίκα του Καίσαρος δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια, αλλά πρέπει να φαίνεται και τίμια».

ΣΥΜΠΤΩΣΗ…

Το ότι ο 28χρονος που χαστούκισε τον Ε. Μακρόν βρήκε θαυμαστές και εν Ελλάδι, δεν προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση, όσο κι αν θυμίζει τα αποθέματα «πολιτικής καφρίλας» που διαθέτει ένα τμήμα της κοινωνίας. Ανατρέχοντας στον γαλλικό Τύπο και ψάχνοντας για στοιχεία που περιγράφουν την προσωπικότητα του 28χρονου Ντάμιεν Τ., πέφτει κανείς πάνω σε καταστάσεις γνώριμες και στην Ελλάδα.

Οπως λένε τα δημοσιεύματα, όταν η αστυνομία έψαξε στο σπίτι του Ντάμιεν βρήκε και μια σοβιετική σημαία και ένα αντίγραφο του αυτοβιογραφικού μανιφέστου του Χίτλερ. Ενώ στο You Tube ακολουθούσε και ακραία δεξιά και ακραία αριστερά κανάλια. Ενα απ’ αυτά τα κανάλια είναι του Β. Λάπιερ, ο οποίος πρωταγωνίστησε το 2018 στην υποστήριξη των «Κίτρινων Γιλέκων», και ένα άλλο είναι του Pacipito, ο οποίος είναι κατά της μετανάστευσης και των μεταναστών…

Το παζλ της προσωπικότητας του Ντάμιεν συμπληρώνεται και με άλλες ενδιαφέρουσες ψηφίδες, όπως π.χ. ότι ντύνεται ιππότης με πανοπλία και σπαθί, παίζει παιχνίδια ρόλων με θέμα τον Μεσαίωνα ή ότι δηλώνει «αναρχικός». Τέτοιες γραφικές προσωπικότητες που έκαναν επίδειξη «πολιτικής καφρίλας» και βίαιης συμπεριφοράς γνωρίσαμε και εδώ. Πιο παλιά μεταξύ των «αγανακτισμένων», όπου συνυπήρξαν οι ακροδεξιές και οι ακροαριστερές βίαιες εμμονές. Και τώρα κάτω από την ομπρέλα των «αρνητών» των εμβολίων, όπου πάλι συναντώνται ακραίες αντιλήψεις και γραφικές περιπτώσεις.

Προφανώς, όλο αυτό είναι μια «σύμπτωση». Αλλά και μια ένδειξη ότι οι «ψεκασμένοι» και οι «αγανακτισμένοι» δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό προϊόν. Υπάρχουν κι αλλού φαιδρές πορτοκαλέες…

«ΠΟΡΤΑ» ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΚΕΝΤΡΩΟΥΣ – 1…

Οι εσωτερικές αντιδράσεις που προκάλεσε η μεταγραφή του πολιτικού νομάδα Συμεών Κεδίκογλου στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από την γκρίνια που δημιούργησε στην Κουμουνδούρου, είχε κι άλλες παρενέργειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν ως αποτέλεσμα και το να «παγώσουν», μέχρι νεωτέρας, ακόμα δύο πασοκογενείς μεταγραφές που είχε στα σκαριά ο Α. Τσίπρας. Η έντονη αντίδραση του Ν. Φίλη, ο οποίος τάχθηκε φωναχτά κατά των μεταγραφών, φαίνεται πως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Ομως, το πιο σημαντικό πρόβλημα, το οποίο επί του παρόντος είναι γνωστό μόνο στον στενό κύκλο των «προεδρικών», είναι άλλο: Ο Α. Τσίπρας έχει συναντηθεί και έχει βολιδοσκοπήσει σοβαρά πρόσωπα από το χώρο της Κεντροαριστεράς, τα οποία δεν ανήκουν κατ’ ανάγκη στο ΚΙΝ.ΑΛ. Πρόκειται για πρόσωπα με επιστημονική και κοινωνική καταξίωση τα οποία δεν είχαν ποτέ οργανωτική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μερικά δε απ’ αυτά είναι από εκείνα τα πρόσωπα τα οποία, σε αντίθεση με τα «υπολείμματα του ΠΑΣΟΚ», λένε κάτι στην κοινωνία. Οπως μαθαίνει η στήλη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έφαγε πόρτα». Στις πιο πολλές περιπτώσεις με ευγενικό τρόπο. Υπήρξαν όμως και μία-δύο περιπτώσεις όπου μάλλον υπήρξε «απότομη» συμπεριφορά…

«ΠΟΡΤΑ» ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΚΕΝΤΡΩΟΥΣ – 2…

…Ισως πιο οδυνηρό και από το «όχι» όσων προσεγγίστηκαν φαίνεται πως είναι το σκεπτικό των αρνήσεων για σύμπλευση με τη «διεύρυνση» του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δυσπιστία στην αξιοπιστία του αφηγήματος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά -πλέον- και στην προσωπική αξιοπιστία του Α. Τσίπρα. Με άλλα λόγια, σε αυτές τις ιδιωτικές συναντήσεις καταγράφηκαν τα ίδια ευρήματα με αυτά των δημοσκοπήσεων. Τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά τ’ άλλα, καταγγέλλει ως «στημένες»…

ΠΕΦΤΕΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ…

Κάθε ώρα που συζητείται το νομοσχέδιο για τα εργασιακά τόσο πέφτει και η απόδοση του στοιχήματος για το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έρθει η ώρα της ψήφισής του. Η μέχρι τώρα συζήτηση με τους κοινωνικούς φορείς εξωθεί τον ΣΥΡΙΖΑ να συμφωνεί με το 80% του νομοσχεδίου του Κ. Χατζηδάκη. Και έτσι, παρά τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις και τις ιαχές για τη «μητέρα των μαχών», όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα επιλέξει να αποχωρήσει από την ψηφοφορία.

Προφανώς, για να μην αναγκαστεί να συμφωνήσει σε περισσότερα απ’ όσα θα διαφωνήσει. Η Ν.Δ., εκμεταλλευόμενη την αντίφαση του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται πολύ πιθανόν, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί και ο υπ. Εργασίας, να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία. Ενδεχόμενο που καθιστά σχεδόν βέβαιη την αποχώρηση του μαχητικού ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου…

 

Από την στήλη «Δια Ταύτα» της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Ως εδώ με την ανευθυνότητα!

Kon

Προανακριτική – Υπόμνημα Παππά: Σπίτι το «white house», αυτοκίνητο το «white porcsha», τσιμουδιά για τα «λεβέντη μου», «καμάρι μου»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Προανακριτική: Αυτό είναι το υπόμνημα Παππά – Τι αναφέρει για «white house» και «white porcsha»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τόσο το χειρότερο για τις δημοσκοπήσεις…

Προανακριτική: Διπλά εκτεθειμένος ο Τσίπρας σε ενδεχόμενη παραπομπή Παππά

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ούτε στα όνειρα του ΣΥΡΙΖΑ τέτοιο κράτος πρόνοιας

Kon

Ξέρει κάτι ο Τσίπρας; Γιατί πλέον παίρνει αποστάσεις από τον Παππά;

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τον Καλογρίτσα πότε θα τον μηνύσει ο Παππάς;

Kon

Προανακριτική – Νίκος Παππάς: Στις 9 Ιουνίου καταθέτει από μακριά για το ΣΥΡΙΖΑ Channel – Η αντίδραση των κομμάτων

Ελεύθερος Τύπος Newsroom