ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

«Γνωστοί άγνωστοι» αρνητές

αρνητές

Newsroom eleftherostypos.gr

«Απομακρύνθηκαν από την πλατεία Εξαρχείων χωρίς τη χρήση σωματικής βίας(!) τοπογράφοι που έκαναν αποτύπωση στο πλαίσιο των πρόδρομων εργασιών για τα έργα του μετρό», σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Υπάρχουν αντιδράσεις στα σχέδια κατασκευής σταθμού, καθώς στην πλατεία θα στηθεί εργοτάξιο για όσα χρόνια απαιτηθούν μέχρι να ολοκληρωθεί η «Γραμμή 4».

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κι όμως ελληνικό, αλλά δυστυχώς απολύτως αναμενόμενο.

ΔΕΝ υπάρχουν μόνο αρνητές του κορονοϊού και των εμβολίων. Μακάρι να ήταν μόνο αυτοί.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ διάφορες μικρές μειοψηφίες που βρίσκονται απέναντι σε οποιαδήποτε αλλαγή. Απέναντι σε οτιδήποτε καινούργιο, σε οτιδήποτε μπορεί να πάει τη χώρα ένα βήμα πιο μπροστά.

ΚΑΠΟΙΟΙ, λοιπόν, ετοιμάζονται να κάνουν αντάρτικο στην κατασκευή σταθμού μετρό στην πλατεία Εξαρχείων. Κάποιοι προτιμούν να παραμείνει τσιμέντο το Ελληνικό, παρά να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο πάρκο στην Ευρώπη. Κάποιοι επιμένουν να χρησιμοποιεί η χώρα τον ρυπογόνο λιγνίτη ως καύσιμο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και όχι να αξιοποιήσουμε τις ανανεώσιμες πηγές. Κάποιοι αντιδρούν στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Κάποιοι είναι αντίθετοι στην ψηφιοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών που βάζει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών, γιατί μας «φακελώνουν». Κάποιοι κραυγάζουν και προσπαθούν να σταματήσουν κάθε μεγάλη επένδυση και ιδιωτική πρωτοβουλία.

ΠΟΙΟΙ είναι όλοι αυτοί; Μικροσυντεχνίες, μεγαλοσυμφέροντα, ακροαριστεροί, ακροδεξιοί, μπαχαλάκηδες, ψεκασμένοι. Είναι εκείνοι οι επί δεκαετίες «γνωστοί άγνωστοι» που κρατούν τη χώρα σε ένα οπισθοδρομικό και μίζερο παρελθόν. Είναι αρνητές της πραγματικότητας. Αρνητές του αύριο.

ΒΕΒΑΙΑ, δεν φταίνε μόνο όλοι αυτοί οι αρνητές. Ευθύνη -και μάλιστα σημαντική- έχουν οι κυβερνήσεις και τα κόμματα. Θέλοντας πάντοτε να χαϊδέψουν αυτιά και να μη δυσαρεστήσουν κανέναν, δεν τολμούν να τα βάλουν με όλους αυτούς τους «γνωστούς άγνωστους».

ΓΙ’ αυτό π.χ. ενώ εδώ και πολλά χρόνια εξαγγέλλεται και νομοθετείται η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, ποτέ δεν έχει εφαρμοστεί. Γι’ αυτό και η φοροδιαφυγή ανθεί. Γι’ αυτό και κομπιναδόροι επιχειρηματίες πλουτίζουν. Γι’ αυτό και δεν υλοποιούνται πραγματικές μεταρρυθμίσεις.

Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να σταθεί απέναντι στους κάθε είδους «γνωστούς άγνωστους». Να υλοποιήσει το κυβερνητικό πρόγραμμά της. Οχι μόνο να σχεδιάσει και να ψηφίσει τις απαιτούμενες ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις, αλλά και να τις εφαρμόσει. Να μην κάνει πίσω στις μειοψηφίες των αρνητών. Επιτέλους, να γίνουν αυτά που είναι σωστά και όχι αυτά που «πρέπει» για να μη στεναχωρηθούν ειδικές ομάδες ψηφοφόρων ή συμφέροντα.

ΜΟΝΟΝ έτσι θα καταπολεμηθούν οι παθογένειες και θα αλλάξει η νοοτροπία. Μόνο έτσι θα χτίσουμε την Ελλάδα του 2030. Το στοίχημα είναι ζόρικο…

 

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η αξιοποίηση και η καταστροφή της δημόσιας περιουσίας

Kon

Η απομόνωση ψεκασμένων θεωριών

Kon

Η πορεία προς το αύριο και οι πορείες τού χθες

Η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και η πανδημία

Kon

Με «παρακάλια» δεν γίνεται δουλειά…

Kon

Αυτοεγκλωβισμός Τσίπρα στην «αντί» πολιτική

Νέες αντικειμενικές αξίες, μια σημαντική μεταρρύθμιση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τα γκάλοπ και η πραγματικότητα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η δεκαετία του ’80 να μπει… στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας

Kon