ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι «Κάλαχαν» της Αριστεράς

ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom eleftherostypos.gr

ΟΨΙΜΟΣ, αλλά και εντυπωσιακός ο «ξαφνικός έρωτας» του ΣΥΡΙΖΑ για την ευνομία στη χώρα και την τήρηση του έως χθες «κατάπτυστου» δόγματος «νόμος και τάξη». Πρόκειται για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες οβιδιακές μεταμορφώσεις του κόμματος που έχει πει τα πάντα, αλλά και όλα τα αντίθετά τους. Τούτη τη φορά όμως ξεπέρασε τον εαυτό του.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

ΑΦΟΡΜΗ ήταν οι δυο μαφιόζικες εκτελέσεις στα Σεπόλια και τη Βάρη μέσα σε λίγες ώρες. Οι οποίες, είναι η αλήθεια, εγείρουν μείζονα ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ. Πόσω μάλλον όταν μόλις μέσα σε ένα μήνα έχουν εκτελεστεί 4(!) συμβόλαια θανάτου. Κι όταν η ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι στο χάλι που την παρέλαβε η κυβέρνηση το 2019, όταν π.χ. τα ξεχαρβαλωμένα περιπολικά δεν είχαν ούτε λάστιχα ή όταν οι αστυνομικοί έβαζαν από την τσέπη τους για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους. Σήμερα έχουν γίνει προσλήψεις, έχουν ανανεωθεί σε πολύ σημαντικό ποσοστό ο στόλος και ο εξοπλισμός της ΕΛ.ΑΣ. Εχουν δραστηριοποιηθεί ομάδες που είχαν αδρανοποιηθεί. Κι όμως. Το μαφιόζικο έγκλημα βρίσκεται σε έξαρση. Και μάλιστα επί των ημερών της κυβέρνησης που είχε κάνει σημαία της την ασφάλεια και την τήρηση του νόμου και της τάξης. Κι αυτό αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη μέτρηση της MRB, η οποία δείχνει -μεταξύ άλλων- ότι το 78% νιώθει ανασφάλεια, καθώς και ότι το 73,1% δεν είναι ικανοποιημένο από το επίπεδο της αστυνόμευσης.

ΟΜΩΣ, η αιφνίδια διάρρηξη των ιματίων του ΣΥΡΙΖΑ γιατί «γίναμε Φαρ Ουέστ» ή Κολομβία σπάει κάθε ρεκόρ υποκρισίας. Η δε «ιερή αγανάκτησή» του μόνο γέλωτα μπορεί να προκαλέσει. Γιατί θέλει θράσος να τα λέει αυτά ένα κόμμα το οποίο κυριολεκτικά ξεχαρβάλωσε την ΕΛ.ΑΣ. Ενα κόμμα το οποίο με τον ιστορικό νόμο Παρασκευόπουλου «ξεστόκαρε» από τις φυλακές στην κοινωνία όλο το βαρύ έγκλημα. Φροντίζοντας μάλιστα με τον νέο Ποινικό Κώδικα, που ψήφισε στις… καθυστερήσεις του κυβερνητικού βίου και στα «κρυφά», να κάνει σχεδόν χάδι τις ποινές για το βαρύ έγκλημα. Πραγματικά πάει πολύ και είναι πρόκληση. Η οποία ασφαλώς και δεν περνάει απαρατήρητη από την κοινή γνώμη.

ΕΚΕΙ που «τα δίνουν όλα» οι «Κάλαχαν της Αριστεράς» είναι η προσπάθεια που κάνουν να φτιάξουν αφήγημα για μια «νέα μαφία», με «νέα ηγεσία» που σχετίζονται ευθέως με το «μαύρο χρήμα» και την εξουσία. Το μόνο που δεν έχουν κάνει ακόμα είναι να κατονομάσουν τον «αρχινονό» που… βρίσκεται πίσω απ’ όλα αυτά και είναι… «ανέμελος» και…«τριημεράκιας»! Το ταλέντο των ημιμαθών της Αριστεράς στη μυθιστοριογραφία είναι γνωστό και δοκιμασμένο. All time classic. Δώσε τους «σενάρια» και πάρε τους την ψυχή. Δώσε τους συνωμοσία και παραμύθι -κι ας μην έχει δράκο- θα φτιάξουν παπάδες.

ΥΠ’ ΑΥΤΟ το πρίσμα είναι ελάχιστο πταίσμα η υπο-θεωρία που συνοδεύει το βασικό «αφήγημα». Οτι δηλαδή η ΕΛ.ΑΣ. είναι αναποτελεσματική γιατί έχει επιλέξει ως εχθρούς της όχι το οργανωμένο έγκλημα αλλά του φοιτητές στα ΑΕΙ, τους νέους στις πλατείες, τους 16άρηδες που παίρνουν μέρος στις πορείες και όπως έγραψε κάποιος φωστήρας της «ερευνητικής», τον «Ρουβίκωνα που πετά τρικάκια»…

ΤΟ «ΑΡΝΑΚΙ» ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

Αγκαλιές, φιλιά, πανηγυρισμοί για την κούπα που σήκωσε η Εφες Πίλσεν στη Euroleague στο μπάσκετ, χαμηλοί τόνοι και καλό κλίμα. Μετά την ιδιωτική επίσκεψη του Μ. Τσαβούσογλου στη Δυτική Θράκη, όπου «έπαιξε» σε ψηλούς τόνους την «τουρκική μειονότητα», στην Αθήνα εμφανίστηκε ένας άλλος Τσαβούσογλου.

Ο Μεβλούτ της Θράκης, που απευθυνόταν στο εσωτερικό της χώρας του, έγινε ο κύριος Τσαβούσογλου, ο ΥΠΕΞ μιας χώρας που επιθυμεί -παρά τις υπαρκτές διαφωνίες- λύσεις μέσω του διαλόγου. Προφανώς κι αυτή είναι μια καλή εξέλιξη, η οποία ασφαλώς δεν αλλάζει τη στρατηγική πλεύση της Τουρκίας και τον επεκτατικό μαξιμαλισμό της.

Ωστόσο, τα «ήρεμα νερά» δεν είναι το γήπεδό της. Το γήπεδό της είναι ό,τι έγινε το 2020 στον Εβρο κι ό,τι γινόταν επί μήνες στην Ανατολική Μεσόγειο με το «Ορούτς Ρέις» κι όλο τον τουρκικό στόλο. Και μόνο το γεγονός ότι η Αγκυρα άλλαξε -προς το παρόν ή πιο μακροπρόθεσμα, θα δείξει-γήπεδο, είναι καλό. Οπως καλό είναι να γνωρίζουμε ότι αυτή η αλλαγή γηπέδου δεν έγινε γιατί ο Τ. Ερντογάν ξύπνησε καλύτερα ένα πρωί. Ο Τ. Ερντογάν ξύπνησε ένα πρωί και στον Λ. Οίκο δεν βρισκόταν ο διαταραγμένος «δικός» του Ντ. Τραμπ, αλλά ο Τζ. Μπάιντεν. Ο οποίος με τη στάση του ώθησε και τη δυσκίνητη Ε.Ε. να γίνει πιο σαφής απέναντι στον νεο-οθωμανισμό του επίδοξου «αυτοκράτορα».

Στριπτίζ για το ΣΥΡΙΖΑ Channel – 1

Ψυχρολουσία χθες για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή για το ΣΥΡΙΖΑ Channel. Καθώς έφτασαν στην επιτροπή 18 mails του oικονομικού διευθυντή της CCC, Α. Λιανού. Τα οποία αφορούν τις λεπτομέρειες της συνεργασίας της CCC με τον «Τοξότη» του Χρ. Καλογρίτσα το 2016, λίγο πριν από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ειδικά το mail με ημερομηνία 25/8/2016 έχει τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς ενώ υποτίθεται ότι συζητούνταν η συνεργασία για την κατασκευή mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, γίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ευθεία αναφορά στο…διαγωνισμό για τις… τηλεοπτικές άδειες στην… Ελλάδα! Τι δουλειά μπορεί να έχει ένα mall στα ΗΑΕ με το διαγωνισμό στην Ελλάδα για τις τηλεοπτικές άδειες;

Προφανώς τη σχέση που έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Κύκλοι της Προανακριτικής Επιτροπής εκτιμούν ότι αυτά τα mail αποδεικνύουν «οριστικά και αμετάκλητα» τον εικονικό χαρακτήρα της σύμβασης της CCC-«Τοξότη». Το mall φαίνεται πως ήταν το πρόσχημα και το ΣΥΡΙΖΑ Channel το ζητούμενο…

Στριπτίζ για το ΣΥΡΙΖΑ Channel – 2

Aλλωστε αυτό αποδεικνύεται εμμέσως και από άλλα mails που διακινήθηκαν. Π.χ. τον Ιανουάριο του 2017, όταν είχε ήδη καταπέσει ο νόμος Παππά στο ΣτΕ, σύμφωνα με πληροφορίες σε αλληλογραφία του Α. Λιανού με τον κ. Χούρι τίθεται ζήτημα… επιστροφής των 3.000.000 ευρώ από τον Καλογρίτσα.

Αν επρόκειτο για… mall στα ΗΑΕ, πώς τέθηκε ξαφνικά θέμα επιστροφής των 3.000.000 μόλις ο Καλογρίτσας αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να γίνει «μπροστινός» καναλάρχης; Αν η σύμβαση CCC-Τοξότη αφορούσε υπεργολαβία για έργο στα ΗΑΕ γιατί να πάρει πίσω λεφτά η CCC όταν κατέπεσε ο νόμος Παππά;

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ – 1

Καταθέτει σήμερα στην Προανακριτική ο Θ. Τσαδαρής, ο οποίος είχε και έχει διάφορες ενδιαφέρουσες ιδιότητες. Μεγαλοστέλεχος της Attica Bank, υπεύθυνος για τις χορηγήσεις, όταν η τράπεζα έδινε πολύ μεγάλα δάνεια στον Χρ. Καλογρίτσα.

Μάλιστα σε δημοσίευμα της Εφ.Συν. (1/3/2017) και υπό τον τίτλο «Σφίγγει η Attica τα λουριά στον Καλογρίτσα», αναφέρεται με αφορμή επιστολή της διοίκησης της τράπεζας προς την εταιρία «Τοξότης»: «Είναι όμως απορίας άξιο πώς είστε έτοιμοι να σπαταλήσετε υπέρογκα ποσά δεκάδων εκατομμυρίων, σε άλλες άσχετες επιχειρήσεις ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (σ.σ.: η υπογράμμιση του γράφοντος) και δεν τοποθετείτε τα κεφάλαια αυτά στον όμιλο των τεχνικών σας επιχειρήσεων για να τις καταστήσετε ενήμερες και αξιόχρεες»…

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ – 2     

…Ο μάρτυρας, που είναι πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται σύμφωνα με δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας -και όχι μόνο- να έχει πάρει ίδιος από την Attica Bank ως δάνειο το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ. Ενώ εικονίζεται σε φωτογραφία, από το καλοκαίρι του 2020, να κάνει διακοπές μαζί με τον Α. Τσίπρα και τον Μ. Μπαλαούρα στα Κουφονήσια… Και μιας και είναι τόσο πολυσχιδής η δραστηριότητά του, θα μπορούσε να ερωτηθεί π.χ. αν ο Γ. Ματζουράνης ήταν ποτέ δικηγόρος στην Τράπεζα Αττικής και μάλιστα με πάγια αντιμισθία. Κι αν ναι, πότε;

 

Από την στήλη «Δια Ταύτα» της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

«Ασώματος κεφαλή»

Kon

Καλή επιτυχία στα πιο αδικημένα παιδιά της πανδημίας!

Kon

Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί τρόπαιο στο παγκόσμιο τουρνουά ψέματος

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

«Όμηρος» του… χθες ο ΣΥΡΙΖΑ – Γιατί απογοητεύτηκαν στην Κουμουνδούρου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και η πανδημία

Kon

Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς

Kon

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκομμένος από κοινωνία, συνδικάτα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ως εδώ με την ανευθυνότητα!

Kon

Εργασιακό νομοσχέδιο: «Ονομαστική για να εκτεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom