ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγάπη για την πατρίδα…

Συμφωνία των Πρεσπών

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται συνεχώς «στις δάφνες» του αυτοστεφανωμένου Τσίπρα από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Επειδή έδωσε το όνομα της Μακεδονίας σε γείτονα χώρα που ιστορικά και πολιτισμικά δεν έχει σχέση με τη Μακεδονία; Επειδή ως υπερήφανος νονός βάφτισε «μακεδονική» τη γλώσσα των γειτόνων; Πόσες φορές άραγε χρειάζεται να γράψουμε ότι η γλώσσα τους είναι η βουλγαρική…

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Ανιστόρητος; Οπως και αμετανόητα διεθνιστής. Η Αριστερά θεωρεί ότι η αγάπη για την πατρίδα αναπτύσσεται ως υποτίμηση ή περιφρόνηση άλλου έθνους. Ο Τζέφερσον ζητούσε από τους πολίτες «να αγαπούν την πατρίδα τους περισσότερο από τον εαυτό τους και ταυτόχρονα η πατρίδα να είναι ζωντανή παρουσία ανάμεσά τους». Αυτό υπηρετεί η Νέα Δημοκρατία.

Στη σχεδόν πεντάχρονη διακυβέρνηση Τσίπρα η έννοια του πατριωτισμού εξοβελίστηκε. Η λέξη πατριώτης, στο πολιτικό λεξιλόγιο του ΣΥΡΙΖΑ, έχει συνώνυμο τη λέξη σωβινιστής. Πού να ήξερε ο Νικολά Σοβέν ότι επειδή, στρατιώτης αυτός, αγάπησε φανατικά τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, το όνομά του θα συνδεόταν με τέτοια παρακαταθήκη. Σε θεατρικό έργο του 1831, που ανέβηκε στο Παρίσι -«Η τρίχρωμη κονκάρδα»- πρωταγωνιστούσε ο ήρωας Σοβέν. Στις μέρες μας ο σωβινιστής θεωρείται φανατικός με λαθεμένες έως και επικίνδυνες απόψεις.

Ο Τσίπρας παραδέχθηκε, δημόσια, ότι η επίλυση του προβλήματος με τα Σκόπια ήταν η πραγματοποίηση της υπόσχεσης που έδωσε στην κυρία Μέρκελ και δεν μπορούσε να τον πιστέψει! Κι εμείς δεν πιστεύαμε στα αφτιά μας όσα ακούσαμε με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ομως, η Ελλάδα δεν είναι τα πέντε χαμένα χρόνια της διακυβέρνησης Τσίπρα. Εχει συνέχεια. Κι αυτή τη συνέχεια υπηρετεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η αμφισβήτηση διεθνών συμφωνιών, επειδή άλλαξε η κυβέρνηση, επειδή η Νέα Δημοκρατία ήταν απέναντι στη συμφωνία, σέρνει πίσω της απίθανες συνέπειες που δεν χρειάζεται να αναφερθούν εδώ. Οι διακρατικές συμφωνίες δεν αποτελούν σημαία ευκαιρίας. Και πάντως όχι για την Ελλάδα. Στη νεότερη Ιστορία της, από το 1832, τίμησε τις συμφωνίες της ανεξάρτητα υπό ποιες δυσχερείς συγκυρίες είχαν υπογραφεί, από ποια κυβέρνηση.

Βλέπω ότι προκαταβολικά ΣΥΡΙΖΑ χαίρεται χαρά μεγάλη, περιμένοντας κέρδη, όταν τα παρεπόμενα της Συμφωνίας των Πρεσπών έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή. Αντί να τηρεί αιδήμονα σιωπή, αφήνοντας την κυβέρνηση να διαχειριστεί τη συμφωνία του, που πληγώνει τους Ελληνες, βγάζει γλώσσα. Οι πολίτες ξέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαφώνησε, ότι η Νέα Δημοκρατία πολέμησε τη Συμφωνία των Πρεσπών, των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ομως, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα αποδείξει διεθνώς αναξιόπιστη την Ελλάδα.

Οταν έρθουν στη Βουλή τα συνοδά προβλεπόμενα της συμφωνίας, δεν θα χαρεί ο ΣΥΡΙΖΑ «εμφύλια σύρραξη» στη Νέα Δημοκρατία. Θα ακούσει ένα ένα τα λάθη του, τα μεγάλα: Ο ΣΥΡΙΖΑ, που την υπέγραψε, υποχρεούται και να την ψηφίσει. Ο Μητσοτάκης γιατί πρέπει να επιβάλει την κομματική πειθαρχία που ονειρεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ; Ολοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αγαπούν την πατρίδα μας.

 

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Και τα… δέντρα!

Kon

Ο οργασμός της αγελάδας…

Kon

Euro 2020 – Κεφαλογιάννης: Κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ασ’ τους μωρέ…

Kon

White house, white porcha, white elephant…

Αντίο Δημήτρη…

Σκευωρία από συστάσεως…

Kon

Βαρύς αχός ακούγεται…

Kon

Αντε κάνε καμιά δουλειά…