ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Πασχαλινά…

Χίος: Αναβίωσε ο ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο [βίντεο]

Newsroom eleftherostypos.gr

Χριστός Ανέστη!

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Η Λαμπρή φέτος ήταν η πιο… λαμπρή απ’ όσες θυμάμαι. Η στέρηση που ζήσαμε το περσινό Πάσχα ήταν μεγάλη. Από την τηλεόραση Πάσχα δεν γίνεται. Δεν είναι ούτε ταινία ούτε και εκπομπή. Φέτος, με όλα τα μέτρα, με μεγάλη τάξη, με περισσή υπομονή και μεγάλη χαρά ξαναπήραμε πίσω το Πάσχα, που για μας τους Ελληνες έχει μεγάλη σημασία. Ανάσταση και άνοιξη κάνουν τη χώρα μας να λάμπει.

Το πιο απροσδόκητο: Χαρήκαμε που κάναμε Ανάσταση στις 9 το βράδυ. Αν δεν προσκρούει σε κάτι θεολογικό, θα ήταν καλά να την καθιερώσουμε. Δεν άδειασε η αυλή στον Σωτήρα Χριστό, στην Πλάκα, όπως γινόταν τα χρόνια που κάναμε Ανάσταση μεσάνυχτα. Εμειναν πολλοί στην αναστάσιμη ακολουθία και είχαν όλο το χρόνο να χαρούν, με την οικογένεια, το αναστάσιμο τραπέζι. Ας πούμε ότι, αν κάτι καλό έγινε, λόγω Covid, είναι το δείπνο νωρίς. Μακάρι να εγκατασταθεί αυτή η συνήθεια που κάνει τη ζωή μας πολύ καλύτερη.

Φαίνεται ότι, όταν στερούμεθα κάτι που αγαπάμε, εκτιμούμε ακόμη περισσότερο τη σημασία του. Αυτές τις μέρες χαρήκαμε να περιδιαβάζουμε στους αρχαιολογικούς χώρους, κοντά στο σπίτι. Ενα θαύμα είναι η Αρχαία και η Ρωμαϊκή Αγορά, εξαίσιος ο Ναός του Ηφαίστου, η βόλτα ως το μνημείο του Φιλόπαππου και στην αρχαία συνοικία όπου έμειναν οι επιφανείς Αθηναίοι, λίγο πιο πέρα από τον Λουμπαρδιάρη. Στην Ακρόπολη, η πρόσβαση με το ασανσέρ έφερε πολύ κόσμο που τα προηγούμενα χρόνια δεν το τολμούσε. Οσο για τον Εθνικό Κήπο, είναι κρίμα που μεγάλα τμήματα είναι κλειστά και μεγάλη πρόοδος στις εργασίες δεν φαίνεται. Ομως, στο Ζάππειο παιδιά και μεγάλοι χαίρονται το πρώιμο καλοκαίρι.

Δεν ξέρω αν θα έχουμε τουριστική έκρηξη φέτος, όπως διαβάζω και χαίρομαι. Είναι τόσο σημαντικό για τους ανθρώπους που υπηρετούν στον τουρισμό να βρουν δουλειά, αλλά και τόσο αναγκαία η έλευση τουριστών για την οικονομία της χώρας. Πολλά θα εξαρτηθούν για τον επόμενο χειμώνα, αν επιστρέψουμε στην τουριστική εισροή του 2019. Μεγάλο βάρος έχει σηκώσει η κυβέρνηση και είναι θαύμα πώς έχει καταφέρει να κρατά την αισιοδοξία της και να παλεύει με όλες τις ατυχίες που συνέβησαν, από τον Μάρτη του 2020. Και, από την άλλη, τι κρίμα που η αξιωματική αντιπολίτευση αποδείχτηκε κατώτερη πάσης προσδοκίας. Οχι μόνο δεν έβαλε πλάτη, ως ώφειλε, για να περάσει η Ελλάδα μέσα από τις Συμπληγάδες της πανδημίας, αλλά έκανε ό,τι μπορούσε για να την παρατείνει, ξεκινώντας από τις συγκεντρώσεις υπέρ Κουφοντίνα και καταλήγοντας στο «ξεστοκάρισμα» του εμβολίου. Πολίτες που υποστήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν απογοητευθεί από τη μικροπολιτική που ασκεί εναντίον της Ελλάδας.

Ζούμε πάλι πασχαλινές μέρες με έναν αέρα διάχυτης αισιοδοξίας και χαράς ότι βγαίνουμε και πάλι στο φως. Αληθώς Ανέστη ο Κύριος.

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σε καλή… μεριά!

Kon

Αγάπη για την πατρίδα…

Kon

… μόν΄κοίτα τους και πέρνα!

Μιχάλης Μάρδας

Μέρα γεμάτη Ελλάδα

Tinad

Δικαιοσύνη… άδικη

Kon

Περί εισακτέων…

Kon

Περί διδακτορικών…

Kon

Για την επόμενη μέρα…

Kon

Εις εαυτόν!

Kon