ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ολυμπιονίκης… κωλοτούμπας!

Θεοδώρα Τζάκρη

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο νόμος για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων, που ψηφίστηκε Δεκέμβρη 2019, ήταν εξαρχής προβληματικός, αλλά και προσβλητικός. Ως νόμος του ελληνικού κράτους καθόριζε τους απόδημους ως… δεύτερης κατηγορίας Ελληνες!

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Αν έρχονταν να ψηφίσουν στην Ελλάδα, τότε μπορούσαν να ψηφίσουν όποιο κόμμα και να δώσουν σταυρό προτίμησης σε όποιον βουλευτή. Οπως κι εμείς. Αν όμως ψήφιζαν από τη χώρα στην οποία ζουν και εργάζονται, τότε ψήφιζαν 3 έως 12 βουλευτές, χωρίς η ψήφος τους να προστίθεται στο τελικό αποτέλεσμα!

Ποιος απόδημος θα «ψήφιζε», αλλά όχι το κόμμα που συνάδει με την ιδεολογία του και χωρίς η ψήφος του να προσμετράται στην τελική διαμόρφωση του αποτελέσματος; Ψήφος της… πλάκας!

Αποτέλεσμα; Στις 300.000 με 350.000 αποδήμων Ελλήνων, προσήλθαν… 300 στη σχετική πλατφόρμα για να δηλώσουν. Μεγαλύτερη αποτυχία από αυτήν δεν μου φαίνεται να υπήρξε.

Συμφωνώ, για πρώτη φορά, με την πολιτική τοποθέτηση της κυρίας Τζάκρη, η οποία άλλωστε, όπως ελέχθη, εξέφραζε τον ΣΥΡΙΖΑ, εν τω συνόλω του. Η κυρία Τζάκρη σε συνέντευξή της στον «Εθνικό Κήρυκα», την πιο σημαντική ομογενειακή εφημερίδα στην Αμερική, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, «όταν θα επανέλθει στη εξουσία θα άρει τους προσβλητικούς περιορισμούς (sic) για τους αποδήμους που έθεσε ο νόμος επί του τ. υπουργού Θεοδωρικάκου. Ο νόμος θα καταργηθεί».

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ορθά ποιών, δέχτηκε αμέσως την πρόταση της κ. Τζάκρη. Κατέθεσε νέο νομοσχέδιο, με ένα άρθρο, που επιτρέπει στους αποδήμους να ψηφίζουν ακριβώς όπως ψηφίζουμε και οι διαμένοντες στην Ελλάδα. Και αυτή η επιβεβλημένη αλλαγή έναντι των αποδήμων δεν αποτελεί ελληνική εφεύρεση. Ολες οι χώρες που αναγνωρίζουν την ψήφο των αποδήμων τους δεν έχουν βάλει περιορισμούς που να καθιστούν σχεδόν αδύνατη τη συμμετοχή τους.

Φυσικά, ο ΣΥΡΙΖΑ κατελήφθη εξαπίνης γιατί άλλο είναι τι δηλώνει δημόσια και άλλο τι πραγματικά θέλει! Θυμηθείτε όσα υποσχόταν για τον ΕΝΦΙΑ: Θα τον καταργούσε με ένα νόμο και ένα άρθρο! Ναι μεν η κ. Τζάκρη δήλωσε «περί της άμεσης κατάργησης του νόμου όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία», αλλά στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε να ακούσει την αλλαγή του νόμου που τώρα εμποδίζει την πλειοψηφία των αποδήμων να ψηφίσει. Γιατί; Πιστεύει ότι οι Ελληνες της διασποράς θα ψηφίσουν Κυριάκο Μητσοτάκη!

Τι ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη Τζάκρη; Το σύνηθες: «Διαστρεβλώθηκε η απάντησή της»! Ανέκδοτο! Σαφής η ερώτηση της εφημερίδας, σαφέστερη η απάντηση της κ. Τζάκρη. Λίγες ώρες μετά την κατάθεση του νέου νομοσχεδίου από τον υπουργό Μάκη Βορίδη που έσπευσε να ικανοποιήσει την επιθυμία ΣΥΡΙΖΑ-Τζάκρη, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να καταθέσει νέα τροπολογία θυμίζοντας σε όλους μας ότι η Κομανέτσι και ο Ιωάννης Μελισσανίδης ωχριούν μπροστά στις επιδόσεις Τσίπρα. Ολυμπιονίκης ο Τσίπρας, με χρυσό μετάλλιο, στην κωλοτούμπα… for ever!

 

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Αγάπη για την πατρίδα…

Kon

… μόν΄κοίτα τους και πέρνα!

Μιχάλης Μάρδας

Μέρα γεμάτη Ελλάδα

Tinad

Δικαιοσύνη… άδικη

Kon

Περί εισακτέων…

Kon

Περί διδακτορικών…

Kon

Για την επόμενη μέρα…

Kon

Εις εαυτόν!

Kon

Δεν πήραν… το Μανχάταν*