ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Εξεστι αυτώ…

Newsroom eleftherostypos.gr

Αν η κατάσταση στο ΕΣΥ δεν ήταν σχεδόν οριακή, αν δεν υπήρχαν διασωληνωμένοι πολίτες και εκτός ΜΕΘ, αν το σύστημα δεν μετρούσε τις αντοχές του, θα ήταν έως και διασκεδαστική η χθεσινή ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Θα αποδείκνυε, μια εισέτι φορά, ότι ο άνθρωπος εδρεύει στη Νεφελοκοκκυγία: Κάλεσε τον Μητσοτάκη να ασχοληθεί σοβαρά με την πανδημία! Υπονοεί, φυσικά, ότι ο ίδιος ασχολείται σοβαρά!

Πόσο σοβαρά; Να σας απαριθμήσω: Ο καλών, λοιπόν, και εγκαλών πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό από 6 Φεβρουαρίου ως 15 Μαρτίου προκάλεσε, οργάνωσε ή συνδιοργάνωσε 151 πορείες, διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα! Ο λόγος; Υπέρ μετονομασίας της πλατείας Συντάγματος σε Μήτσου Κουφοντίνα, να υποθέσω.

Από την Κυριακή που ο κατά συρροήν δολοφόνος πέταξε ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα-αλληλέγγυους και υπογραφές «προσωπικοτήτων» στα σκουπίδια, θυμήθηκε να απευθυνθεί, μέσω social media, στον Μητσοτάκη για την πανδημία! Λες και δεν είναι ΑΥΤΟΣ αιτία αναμετάδοσης του Covid, από συγκέντρωση σε συγκέντρωση κι από πλατεία σε πλατεία. Η δήλωσή του αποτελεί το απαύγασμα υποκρισίας. Αλλά η διαστροφή της πραγματικότητας, η στρέβλωση των πολιτικών θέσεων της Kεντροδεξιάς, η εργαλειοποίηση προβλημάτων που οδηγούν σε άκρα πόλωση, η δημιουργία έντασης και κοινωνικής αναταραχής συγκροτούν τη στρατηγική Τσίπρα από το 2010 κι εφεξής. Και αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει, όσο παραμένει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν αναγνωρίζει πολιτικούς αντιπάλους. Βλέπει μόνον προσωπικούς εχθρούς, είτε κατασκευάζοντας, ως πρωθυπουργός, τη Novartis με τρεις πρωθυπουργούς, τον αντιπρόεδρο, τον κεντρικό τραπεζίτη και έξι υπουργούς «κατηγορούμενους» -γιατί έτσι μόνον θα κέρδιζε τις εκλογές, κατά δήλωση Πολάκη-, είτε ως πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ εγκαλώντας τον Μητσοτάκη, επειδή κατάφερε να αντιμετωπίσει υποδειγματικά η -απροετοίμαστη- Ελλάδα την πανδημία! Θα έπρεπε να είχε αντιληφθεί ότι η ανήθικη εργαλειοποίηση της πανδημίας ή των τραγικών γεγονότων στη Νέα Σμύρνη δεν αποφέρει θετικά δημοσκοπικά αποτελέσματα στο κόμμα του. Ας ρωτήσει και τους συμβούλους του.

Ο πολίτης βλέπει τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να ηγούνται αδιακρίτως διαμαρτυριών και συγκεντρώσεων, με όποια πρόφαση. Ως την Κυριακή ήταν ο Κουφοντίνας, τα δύο τραγικά γεγονότα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, η κατάληψη της Πρυτανείας στο ΑΠΘ, οι φασαρίες δήθεν κατά της αστυνομικής φύλαξης στα ΑΕΙ, οι διαμαρτυρίες κατά του lockdown και ό,τι άλλο ήθελε εφευρεθεί ή προκύψει.

Σε όποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα αν ο αρχηγός της αντιπολίτευσης τολμούσε να καλέσει δημόσια τους πολίτες σε συγκέντρωση δηλώνοντας ότι «αναλαμβάνει αυτός την ευθύνη κι ας νοσήσουν μερικοί πολίτες από κορονοϊό», θα είχαν βγει εκείνοι τους οποίους απεκάλεσε νοικοκυραίους στο δρόμο, ζητώντας την παραίτησή του για την εγκληματική ανευθυνότητά του έναντι του κοινωνικού συνόλου.

Κανείς Δρακόπουλος, κανείς Κύρκος, κανείς Κωνσταντόπουλος, κανείς Φλωράκης, κανείς Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα έβαζε σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, ικανοποιώντας το υπερτροφικό έως και επικίνδυνο εξουσιαστικό εγώ του. Αλλά έξεστι αυτώ -δοτική, παρακαλώ- ασχημονείν…

 

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Επίσημο: Τον Σεπτέμβριο ο διαγωνισμός για προσλήψεις 4.000 νοσηλευτών στο ΕΣΥ – Οι ανακοινώσεις Κικίλια

Tinad

Ενισχύεται το ΕΣΥ με 4.000 προσλήψεις μόνιμων νοσηλευτών – Εντός του 2021 η προκήρυξη

Tinad

Ο Καλογρίτσας έβαλε τον ΣΥΡΙΖΑ σε φουρτούνες – Έρχονται νέες αποκαλύψεις

Μιχάλης Μάρδας

Χάκερ έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ, «ΣΥ» – Πώς το σχολίασε ο Ηλιόπουλος

Ανδρέας Ντίνης

Αγάπη για την πατρίδα…

Kon

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ

Tinad

Ο Τσίπρας αντιγράφει Μπάιντεν και Μητσοτάκη

Μιχάλης Μάρδας

… μόν΄κοίτα τους και πέρνα!

Μιχάλης Μάρδας

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη μέγγενη Καλογρίτσα και… ΤτΕ

Μιχάλης Μάρδας