ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους

Newsroom eleftherostypos.gr

Ηταν θέμα χρόνου να το πει κάποιος, τελικά το είπε εν τη ρύμη του λόγου του ο Θοδωρής Δρίτσας. Το ότι προσπάθησε μετά το σάλο να ανασκευάσει είναι σεβαστό, αν και κάποια σημεία της διευκρινιστικής του δήλωσης μάλλον μπέρδεψαν περισσότερο την αρχική και χρήζουν περαιτέρω εξήγησης.

Γράφει η Δέσποινα Κονταράκη

Αν, πράγματι, η αναφορά του ότι «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν» αναφερόταν, όπως είπε αργότερα, «στην Ελληνική Δημοκρατία, στους δημοκρατικούς πολίτες και στις αξίες του Κράτους Δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες», θα πρέπει να γίνει περισσότερο κατανοητό ποιους δημοκρατικούς πολίτες εννοεί. Διότι δημοκρατικοί πολίτες ήταν τα θύματα της 17Ν, όπως και οι οικογένειές τους.

Ομως, όλα τα παραπάνω δείχνουν πόσο σοβαρά και επικίνδυνα ξεστράτισε το θέμα. Δυστυχώς, για μία ακόμα φορά η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα δίνει το πάτημα να ανοίξει μια κουβέντα για ζητήματα που δεν θα έπρεπε να αμφισβητούνται στον δημόσιο διάλογο.

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ότι, πρώτον, το Κράτος Δικαίου της Ελληνικής Δημοκρατίας υπάρχει και έχει αποδείξει πολλάκις τη γενναιοψυχία του με την απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων και σε αυτούς που ενόπλως επιχείρησαν να το καταλύσουν.

Δεύτερον, η Δημοκρατία αποκαταστάθηκε με τους αγώνες κατά της δικτατορίας και όχι με τα όπλα των τρομοκρατών.

Τρίτον, η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει δώσει την ετυμηγορία της για τα μέλη της 17Ν, άρα καμία δίκη δεν εξελίσσεται αυτή τη στιγμή για τις 11 δολοφονίες του «Λουκά». Οπότε, δεν χρειάζονται μάρτυρες υπεράσπισης ή κατηγορίας για πράξεις που έχουν ήδη καταδικαστεί τόσο από το νόμο όσο και στη συνείδηση της κοινωνίας.

Η διένεξη γύρω από την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι νομικής και διοικητικής φύσεως και εκεί πρέπει να μείνει. Αλλωστε, οι δικηγόροι που τον εκπροσωπούν δεν έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητες που τους προσφέρει η νομοθεσία, όπως είναι η δικαστική προσφυγή.

Από εκεί και πέρα όμως όσοι, ακόμα και ασυνείδητα, χαϊδεύουν τα αυτιά των «πιτσιρικάδων ανεξαρτήτως ηλικίας» είναι σαν να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτοηρωποίησης ενός προσώπου καταδικασμένου για 11 δολοφονίες.

 

*Η Δέσποινα Κονταράκη είναι αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Κωστής Χατζηδάκης: Η μεγάλη ευκαιρία

Μιχάλης Μάρδας

Ανίερος πόλεμος στον Ιερό Βράχο

Ανδρέας Ντίνης

Γύρισε στις φυλακές Δομοκού ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Ανδρέας Ντίνης

Η Μακρινίτσα και οι ιδεολογικές εμμονές

Kon

Το μεγάλο όπλο της φαρμακοεπαγρύπνησης

Kon

Γίναμε παράδειγμα οργάνωσης

Kon

Παύλος Πολάκης: Περικεφαλαίες κατά παραγγελία

Μιχάλης Μάρδας

Με νταούλια και ζουρνάδες δεν αντιμετωπίζεται ο κορωνοϊός

Ανδρέας Ντίνης

Κουφοντίνας: Στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης για τη μεταγωγή του στον Δομοκό

Tinad