ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Κόμμα ή βραχίονας;

Newsroom eleftherostypos.gr

ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ τα ασυμμάζευτα; Οχι. Γι’ αυτό και η -καθ’ υπόδειξη- προσπάθεια του Θ. Δρίτσα να μαζέψει την τερατώδη δήλωσή του («κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν») πήγε άπατη και άκλαυτη. Οπως ακριβώς της άξιζε. Ο υπότροπος σε προκλητικές δηλώσεις κ. Δρίτσας επιχείρησε να ισχυριστεί ότι με το «κανένας» αναφερόταν στην… «ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του Κράτους Δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες»! Τελικά, κανείς δεν τον καταλαβαίνει τον κ. Δρίτσα κι όλοι «παρερμηνεύουν» τα όσα λέει…

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως για τον ίδιο και για το κόμμα που εξακολουθεί να τον κρατά στις τάξεις του, και μάλιστα ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό του, τα όσα είπε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1» ήταν εξαιρετικά σαφή και επαρκώς τεκμηριωμένα. Ηταν απολύτως σαφής ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ μετά τη σοκαρισμένη αντίδραση της συναδέλφου στην πρώτη αναφορά του, «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17Ν», «ναι, βεβαίως, το έχω βιώσει». Ενώ προηγουμένως είχε αναπτύξει μια θεωρία, σύμφωνα με την οποία η «17Ν» σκότωνε μόνο δεξιούς. Με εξαίρεση τον Π. Μπακογιάννη, ο οποίος «δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δεξιός». Αρα θα μπορούσε να συμπεράνει κάποιος ότι η εγκληματική δράση της «17Ν» είχε «πολιτικό πρόσημο». Και δεδομένου ότι αυτά τα λέει ένας «αριστερός», το πρόσημο αυτό μπορεί να έχει θετικό χαρακτήρα. Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και άλαλα τα χείλη των ασεβών…

«ΚΑΝΕΝΑΣ» είναι τα 23 θύματα της εγκληματικής οργάνωσης «17Ν». «Κανένας» είναι οι οικογένειες και οι συγγενείς όλων τους. «Κανένας» είναι ο κάθε Ελληνας πολίτης που πιστεύει στο Κράτος Δικαίου. «Κανένας» είναι ο καθένας και η καθεμία που θέλουν να ζουν σε μια συντεταγμένη Πολιτεία, στηριγμένη στις θεμελιώδεις αρχές του Διαφωτισμού και στην οποία τις όποιες διαφορές δεν τις «λύνουν» τα 45αρια και οι ρουκέτες, αλλά η Δικαιοσύνη και οι νόμοι.

ΟΤΑΝ τον Σεπτέμβριο του 1989 ο σημερινός «απεργός πείνας» Κουφοντίνας δολοφονούσε εν ψυχρώ τον Π. Μπακογιάννη, η Βουλή διέκοψε τις εργασίες της και ο τότε πρωθυπουργός, Κων. Μητσοτάκης, έκανε μια συγκλονιστική ομιλία. Και ήταν συγκλονιστική γιατί ενώ είχε δολοφονηθεί ο γαμπρός του, ο ίδιος επέλεξε να μιλήσει κυρίως για τη Δημοκρατία και την ανάγκη εθνικής ενότητας απέναντι στην τρομοκρατία. Στην πρώτη σειρά των εδράνων της Βουλής καθόταν η τότε ηγεσία του Συνασπισμού της Αριστεράς. Ο Χ. Φλωράκης και ο Λ. Κύρκος, οι οποίοι χειροκρότησαν θερμά τον Κων. Μητσοτάκη εκφράζοντας με απόλυτη σαφήνεια τη στήριξή τους στην έκκληση-πρόσκληση του τότε πρωθυπουργού για μέτωπο κατά της τρομοκρατίας.

ΣΗΜΕΡΑ στην ηγεσία της «Αριστεράς» βρίσκεται ένα ημιμαθές, ανώριμο άτομο, που -μεταξύ άλλων- έχει πει και το αμίμητο «και τι κακό έχουν οι μολότοφ, εξαρτάται αν είσαι από τη μεριά που τις ρίχνουν ή τις δέχονται». Ευλόγως, λοιπόν, ο σημερινός «ηγέτης» της «Αριστεράς» αρκέστηκε στις μασημένες «εξηγήσεις» του παρεξηγημένου Θ. Δρίτσα. Και όχι μόνο δεν τον έστειλε αμέσως στο σπίτι του, αλλά διά της ανοχής του, τον στήριξε. Αν στη θέση του Α. Τσίπρα ήταν ένας Λ. Κύρκος ή ένας Χ. Φλωράκης, ο Θ. Δρίτσας και ο κάθε Δρίτσας που κάνει «παιχνίδι» με τον Κουφοντίνα και την τρομοκρατία δεν θα μπορούσε να περάσει ούτε απ’ έξω από την Κουμουνδούρου. Επ’ ουδενί δεν θα δέχονταν να αφεθεί να δημιουργηθεί έστω και καθ’ υπερβολή η υποψία ότι το κόμμα τους μπορεί να είναι κάτι σαν πολιτικός βραχίονας.

Η ΒΟΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Μέχρι πρόσφατα, και σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, τον τόνο τον έδιναν κάποιες θορυβώδεις μειοψηφίες. Είτε κομματικές είτε συνδικαλιστικές. Δεν ήταν ποτέ πραγματικά πολλοί. Αλλά φώναζαν δυνατά.

Με αφορμή τη βίαιη προσπάθεια αποδοχής είτε της ανομίας στα πανεπιστήμια είτε του εκβιασμού του Κουφοντίνα, άρχισε να μιλά και η σιωπούσα πλειοψηφία. Μετά τα 7 μέλη του Δ.Σ. της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και τους επώνυμους δικαστικούς που αντέδρασαν στη θεσμικά ανάρμοστη ανακοίνωση υπέρ του εκβιασμού του αμετανόητου δολοφόνου, αντέδρασαν 41 δικαστές και εισαγγελείς. Και χθες αντέδρασαν και άλλοι 129. Και όπως λέγεται θα αντιδράσουν κι άλλοι.

ΣΧΕΔΟΝ ταυτόχρονα 224 καθηγητές πανεπιστημίων με ανακοίνωσή τους στηρίζουν ανοικτά τον πρύτανη του ΑΠΘ Ν. Παπαϊωάννου, ο οποίος στοχοποιήθηκε καθαρά σαν «καταδότης», γιατί εφάρμοσε το νόμο και κάλεσε, ως όφειλε, την ΕΛ.ΑΣ. να απομακρύνει από το πανεπιστήμιο καταληψίες που εμπόδιζαν τη λειτουργία του. Εκεί που συνελήφθησαν 31, εκ των οποίων οι 19 ήταν εξωπανεπιστημιακοί. Ούτε καν φοιτητές. «Ο φόβος έφερε την ανοχή και η ανοχή διαιώνισε το φόβο», είπε ο κ. Παπαϊωάννου. Και τα είπε όλα. Γι’ αυτό και οι 224 το υιοθέτησαν στηρίζοντάς τον.

Οι τσιριχτές φωνές των μειοψηφιών, σιγά σιγά αλλά καθαρά, αρχίζουν να χάνονται στη βοή που προκαλεί η σιωπηλή ως τώρα πλειοψηφία. Κι όσο δυναμώνει αυτή η βοή, θα λειτουργεί αποτρεπτικά στην προσπάθεια των μειοψηφιών να επιβάλουν με το έτσι θέλω την άποψή τους, σαν κυρίαρχη άποψη.

Πότε θα κληθεί ο Στ. Κοντονής;

Δεν μάσησε τα λόγια του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής, για το τι επιχειρήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με τη βιαστική αλλαγή του Ποινικού Κώδικα. Μιλώντας στο Action24 είπε ότι η μετατροπή της δωροδοκίας σε πλημμέλημα από κακούργημα ήταν «δόλια και σκόπιμη» για να οδηγηθούν στο αρχείο υποθέσεις και μάλιστα προεκλογικά.

Ομως το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και νυν διαγραμμένος από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ευθέως ότι γνωρίζει «συγκεκριμένες υποθέσεις» και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των Αρχών: «Αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή η Δικαιοσύνη, είμαι έτοιμος να καταθέσω. Εάν κληθώ, θα τα πω αυτά τα οποία γνωρίζω, θα τα καταθέσω». Η πρόκληση για τη Δικαιοσύνη είναι μεγάλη. Ενας πρώην υπουργός Δικαιοσύνης λέει ότι ξέρει συγκριμένες υποθέσεις, καθώς και ότι είναι έτοιμος να καταθέσει. Υποθέτω δεν θα αργήσει να κληθεί να καταθέσει…

Αλλάζουν τα SMS 6 και 2

Η απόφαση κατ’ αρχάς πάρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο Μ. Μαξίμου υπό την προεδρία του Κ. Μητσοτάκη: Εν όψει της έξαρσης των κρουσμάτων, πρέπει να ενισχυθούν τα μέτρα που ισχύουν, όχι με περαιτέρω σκλήρυνση του lockdown -καθώς έχουν περιοριστεί οι αντοχές του κόσμου- αλλά με «έξυπνες κινήσεις».

Στο πλαίσιο αυτό είναι πολύ πιθανόν να αλλάξουν οι κωδικοί μετακίνησης 6 και 2, στους οποίους γίνεται η μεγαλύτερη κατάχρηση. Αναμένεται να τεθούν περιορισμοί, ούτως ώστε να πάψει να ισχύει αυτό που γίνεται σήμερα, να ξεκινάει π.χ. κάποιος από την Κηφισιά και να πηγαίνει για άθληση στον Αγιο Κοσμά ή στο Φάληρο.

Οι μετακινήσεις με το SMS 6 θα περιοριστούν σε μια μικρή ακτίνα χιλιομέτρων κοντά στη διεύθυνση κατοικίας. Οι αλλαγές στον κωδικό 2 δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα, αλλά θεωρείται πιθανόν να μπουν και σε αυτόν κάποιοι περιορισμοί.

 

Από την στήλη «Δια Ταύτα» της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Τα «αυτογκόλ» πέφτουν σύννεφο

Kon

Μητσοτάκης: Σε συνεργασία με τους ειδικούς οι αποφάσεις για Πάσχα – Από Δευτέρα self test και στις επιχειρήσεις

Μιχάλης Μάρδας

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μένφι: Αμεση επανεκκίνηση συνομιλιών ανάμεσα σε Ελλάδα – Λιβύη για τις Θαλάσσιες Ζώνες

Μιχάλης Μάρδας

Από την εποχή της Κομανέτσι…

Kon

Συνάντηση Μητσοτάκη – Δένδια στο Μαξίμου πριν την επίσκεψη στην Τουρκία

Ανδρέας Ντίνης

Ο Μητσοτάκης συνεχάρη τον μαθητή από τη Θεσσαλονίκη που έγινε δεκτός στο Γέιλ με υποτροφία 97%!

Μιχάλης Μάρδας

Η ανίερη συμμαχία των «δύο Χίων»

Kon

Κυβερνητικό πρόγραμμα διετούς διάρκειας

Kon

Μητσοτάκης: Επέκταση του self test σε εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, μεταφορές και delivery

Ανδρέας Ντίνης