ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ερημος ανυποληψίας…

Newsroom eleftherostypos.gr

Πώς έβγαλαν στην Κουμουνδούρου το συμπέρασμα ότι ο ανασχηματισμός ήταν προοίμιο εκλογικής αναμέτρησης; Επειδή επήλθε ισορροπία στις τάσεις της συμπολιτεύσεως, επειδή ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει ή επειδή προσήλθε να δοκιμαστεί νέα φρουρά υφυπουργών; Επιπλέον, ποιος ο λόγος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον ενάμιση χρόνο της διακυβέρνησής του, να  ζητήσει ανανέωση εντολής. Αυτό ήταν κόλπο Τσίπρα για να σβήσει τη μεγάλη απάτη με τη οποία υφάρπαξε την ψήφο του κοσμάκη, δυο φορές στο 2015.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες που βρέθηκε ποτέ ελληνική κυβέρνηση, από Μεταπολιτεύσεως και εντεύθεν, παραδίδει μαθήματα αποτελεσματικότητας, αποφασιστικότητας, συλλογικότητας και σύμπνοιας. Μετά από 40 χρόνια άσκησης πολιτικού ρεπορτάζ, δικαιούμαι να γράψω ότι η μεγαλύτερη πολιτική αρετή στην διακυβέρνηση είναι η στοχαστική προσαρμογή, μνημονεύοντας Κωνσταντίνο Καβάφη. Και στην προκειμένη περίπτωση που η πανδημία επέφερε πλήρη ανατροπή όχι μόνο της καθημερινότητάς μας αλλά και του κυβερνητικού προγράμματος, ομολογώ ότι ο βαθμός στοχαστικής προσαρμογής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι αποκάλυψη.

Οι πολίτες –και αυτοί που δεν ψήφισαν Κυριάκο Μητσοτάκη- αναγνωρίζουν ότι δούλεψε σκληρά και αντιμετώπισε την κατάσταση με ψυχραιμία, προσφέροντας ασφάλεια και όχι πανικό. Εδώ δεν αδειάσαμε ράφια, όπως στο Λονδίνο ή στις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση με την καθημερινή ενημέρωση Τσιόδρα, κατάκτησε την εμπιστοσύνη μεγάλου μέρους των πολιτών. Βαδίζουμε τώρα πλέον συντεταγμένα προς τον εμβολιασμό, που θα δώσει τη λύση στην απειλή της πανδημίας.

Βέβαια, όλα αυτά που έγιναν, όλα αυτά που γίνονται και όλα όσα θα γίνουν, ουσιαστικά αφαιρούν πεδίο δράσης από την αντιπολίτευση. Ο Κυριἀκος της τραβάει το χαλί και εμφανίζεται δεκαοκτώ μήνες, μετά την εκλογική αναμέτρηση, κυρίαρχος. Αλλωστε, το καταγράφουν συστηματικά οι μετρήσεις. Επομένως, τι είναι αυτό που κάνει την αξιωματική αντιπολίτευση  να πιστεύει ότι ο πολίτης είναι δυσαρεστημένος, όταν η  δική της κυβερνητική ανικανότητα έχει ελάχιστα ιστορικά προηγούμενα στην Σύγχρονη  Ελληνική Πολιτική Ιστορία.

Πάμε από την αρχή! Τι θα οδηγούσε τον πρωθυπουργό σε εκλογική αναμέτρηση, όταν μπροστά του υπάρχουν ακόμη τριάντα μήνες διακυβέρνησης; Οταν έχει τριάντα μήνες να εκσυγχρονίσει το κράτος με τολμηρές τομές, προκειμένου η Ελλάδα να κερδίσει τα 4,5 χαμένα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί να σπεύσει  ο πρωθυπουργός σε εκλογές, όταν στον χρόνο που απομένει  θα ωριμάσουν οι καρποί στο έργο που επιτελεί, σ’ αυτές τις τρομερά αντίξοες συνθήκες. Μία αρετή του είναι ότι ξέρει να περιμένει.

Αντιλαμβάνομαι ότι για τον Τσίπρα  η καραμέλα των εκλογών είναι γλυκιά. Είναι και η μόνη που νομίζει ότι μπορεί να δράσει συγκολλητικά στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου φράξιες αναφύονται σαν μανιτάρια και η εσωστρέφεια χρήζει πολιτικής ψυχανάλυσης.

Ο Τσίπρας θα πρέπει ήδη να διαπίστωσε ότι τα σκυλιά είναι μέσα στο καραβάνι του το οποίο χάθηκε στην έρημο της ανυποληψίας του. Ας ρωτήσει και τον κύριο Παύλο Πολάκη…

 

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Εκτακτο: Το ξέκοψε ο Μητσοτάκης: Προτεραιότητα μας να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια – Τα άλλα να περιμένουν

Μιχάλης Μάρδας

Μητσοτάκης στη Βουλή: Η Ελλάδα μεγαλώνει – Θα γίνει επέκταση χωρικών υδάτων όπου κρίνουμε

Μιχάλης Μάρδας

ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρα Πολάκη με Τσακαλώτο για το ποιος «πή@@@ε» τη μεσαία τάξη

Μιχάλης Μάρδας

Η Κομισιόν υιοθετεί την πρόταση Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Μιχάλης Μάρδας

Μητσοτάκης – Εμβόλιο: Ξεκινάει η έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού – Σε στρατό και ΕΛΑΣ τα πλεονάζοντα εμβόλια

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Η ΙΑΤΑ στηρίζει την πρόταση Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Tinad

Η μεταφυσική της Αριστεράς

Kon

Η δική τους ευθύνη…

Kon

Μητσοτάκης στο υπ. Εσωτερικών: Δέσμευσή μας να αλλάξουμε την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση

Μιχάλης Μάρδας