Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ολη η αλήθεια για τη νέα βίλα του Σουνίου, ο Γκέμπελς και οι γκεμπελίσκοι του

Αλέξης Τσίπρας

Newsroom eleftherostypos.gr

ΣΠΑΝΙΑ η Κουμουνδούρου έχει δείξει τόσο μεγάλη ενόχληση όσo έδειξε με τη βίλα του Σουνίου. Ή μάλλον σπάνια ο Α. Τσίπρας έχει «τσιμπήσει» όσο «τσίμπησε» με τη βίλα. Και δικαίως, γιατί -αν μη τι άλλο- ανόητος δεν είναι, και κατάλαβε ότι η βίλα μπορεί να γίνει το πολιτικό κύκνειο άσμα του. Ηδη, ως πολιτικό πρόσωπο, είναι ένα πληγωμένος και αδύναμος. Η «βίλα της αντιπολίτευσης» μπορεί να γίνει το ισοδύναμο του «κότερου με τα πούρα της εξουσίας».

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

ΕΞ ΟΥ και η σπασμωδική αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Η οποία ήταν η αντίδραση κάποιου που τον «πιάσανε στα πράσα». Το αποτέλεσμα; Τραγικό. Μόνος του ο Α. Τσίπρας παραδέχθηκε με μπόλικες μισές αλήθειες και αρκετά ψέματα τη μετακόμιση, επιβεβαιώνοντας το μείζον. Οτι άλλαξε βίλα. Ομως ο εκνευρισμός του και οι κακοί συμβουλάτορες που βρίσκονται γύρω του άνοιξαν κι άλλα θέματα. Οπως π.χ. νομικά θέματα (πόθεν έσχες-ύπαρξη μισθωτηρίου), τα οποία για έναν πρώην πρωθυπουργό και νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι καθόλου απλά και ασήμαντα.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ λοιπόν όλη η αλήθεια για τη βίλα. Μετακόμισε ο Α. Τσίπρας στο Σούνιο; Μετακόμισε, αλλά όχι από την Κυψέλη στο Σούνιο. Μετακόμισε από τη βίλα του κ. Μαρτίνου στο Σούνιο -την οποία ο εφοπλιστής είχε υπενοικιάσει στον κ. Γιώτη (DHI) κι αυτός με τη σειρά του στην οικογένεια Τσίπρα- σε μια άλλη βίλα, επίσης στο Σούνιο. Πιο μεγάλη και σε πιο δυσπρόσιτη -από πολλές πλευρές- βίλα. Μετακόμισε οικογενειακώς στη ΝΕΑ βίλα σχεδόν μετά την επιβολή της δεύτερης καραντίνας κι αφότου έκλεισαν τα σχολεία. Κι έκτοτε από εκεί πηγαινοέρχεται στην Αθήνα.

ΑΠΟ ΤΗ βίλα Μαρτίνου, όπως λένε οι πληροφορίες, ο Α. Τσίπρας αναγκάστηκε να φύγει. Και μάλιστα όχι με ιδιαίτερα καλό τρόπο. Ο εφοπλιστής, όπως λέγεται, ήταν ανένδοτος στο να παραμείνει στο σπίτι του ο τέως πρωθυπουργός. Το γιατί είναι μια άλλη ιστορία. Αυτό το σπίτι είναι το «γνωστό» σπίτι, το οποίο μίσθωνε και παραθέριζε για περίπου 6 χρόνια ο Α. Τσίπρας με την οικογένειά του και τους φίλους του.

ΜΕΤΑ την αποχώρησή του από τη βίλα Μαρτίνου, έψαξε και βρήκε τη νέα βίλα. Η οποία όμως, λόγω σχετικής παλαιότητας, χρειάστηκε αρκετά χρήματα για να ανακαινιστεί. Οπερ εγένετο φέτος, μετά την πρώτη καραντίνα και πριν από το καλοκαίρι. Η νέα βίλα ανήκει σε γνωστή, καλή ελληνική οικογένεια, με ιταλική καταγωγή και ιταλικό όνομα. Βρίσκεται σε πιο ακριβό και προνομιακό σημείο σε σχέση με την προηγούμενη, αφού εκτός των άλλων έχει και ιδιωτική παραλία. Και είναι σχεδόν «δίδυμη» -αλλά σε απόσταση- με τη βίλα που διατηρεί ο έτερος αδελφός της οικογένειας, στην οποία ανήκουν και τα δύο σπίτια.

ΜΕΧΡΙΣ ΕΔΩ σχεδόν ουδέν θέμα, πέραν των ακριβών γούστων του «αριστερού λαϊκού παιδιού». Τα οποία ούτε αυτά θα ήταν θέμα αν δεν υπήρχαν η υποκρισία και ο «μύθος της Κυψέλης». Τα «θέματα» που εξελίχθηκαν σε θέματα άρχισαν με τις ένοχες αντιδράσεις είτε της ίδιας της Κουμουνδούρου είτε κύκλων της είτε των διαφόρων «γκαιμπελίσκων» και λοιπών πρόθυμων, οι οποίοι ανέλαβαν να «καθαρίσουν» το θέμα. Και αντί να το καθαρίσουν, το περιέπλεξαν τόσο, ώστε σήμερα να αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα το οποίο δεν έχει μόνο ηθικές διαστάσεις.

Η ΠΡΩΤΗ απάντηση της Κουμουνδούρου ήταν μια απάντηση με εξυπναδούλες περί μεσοτοιχίας με τον Χριστοφοράκο, παιδικά ευφυολογήματα για το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι και μπόλικη «μαγκιά» για κεράσματα με καφέ και κουραμπιέδες στο σπίτι της Κυψέλης. Χωρίς να λέει τίποτα επί της ουσίας, παρά μόνο ότι υπήρχε το γνωστό σπίτι στο Σούνιο. Στη δεύτερη αντίδραση, που υπήρξε αποτέλεσμα της πίεσης που άσκησαν τα ΜΜΕ και η Ν.Δ. με τις ανακοινώσεις της, έγινε το πρώτο σοβαρό φάουλ: Εγινε λόγος για «κάθε στοιχείο του ενοικιαστηρίου, αφού δηλώνεται στο πόθεν έσχες». Αυτογκόλ, καθώς ούτε υπάρχει υποχρέωση συμπερίληψης των μισθωτηρίων στο πόθεν έσχες ούτε, πολύ περισσότερο, υπάρχει πόθεν έσχες που να αναφέρει το σπίτι του Σουνίου. Τεχνηέντως, μέχρι και αυτό το σημείο ο Α. Τσίπρας απέκρυπτε ότι πρόκειται για άλλο σπίτι. Αφήνοντας να εννοηθεί ότι επρόκειτο για το «γνωστό», το οποίο προφανώς, ως γνωστό, δεν σημαίνει και τίποτα.

ΟΜΩΣ η γκάφα του πόθεν έσχες, που έγινε αντιληπτή αφού διεπράχθη, οδήγησε σε νέο, και πιθανώς μεγαλύτερο λάθος. Κατ’ αρχάς, όλοι κατάλαβαν ότι πρόκειται για ΑΛΛΟ σπίτι και όχι για το γνωστό. Το οποίο άλλο σπίτι μάλιστα είναι κανονική βίλα, πιο ακριβή και πιο προνομιούχα. Ετσι οι «άριστοι» χειρισμοί του Γκέμπελς και γκεμπελίσκων, που τον περιτριγυρίζουν, οδήγησαν στην ανάγκη αφενός να διασκεδαστεί το λάθος του πόθεν έσχες, αλλά και να αντιμετωπιστεί το πλανώμενο στην ατμόσφαιρα ότι ο Α. Τσίπρας δεν αγόρασε τη βίλα (ένα τέτοιο σπίτι σε αυτήν την περιοχή κάνει περισσότερο από 1.000.000 ευρώ), αλλά τη νοικιάζει. Κι όπως φαίνεται, ο Α. Τσίπρας μισθώνει και δεν αγόρασε τη νέα βίλα.

ΔΙΑΚΙΝΗΘΗΚΕ έτσι το αφελές ρεπορτάζ ότι ο Α. Τσίπρας ανέλαβε τα έξοδα της ανακαίνισης της βίλας, που ανήλθαν σε 40.000 ευρώ, συμψηφίζοντας έτσι τα ενοίκια για 5 χρόνια! Δηλαδή, ότι σε αυτήν την περιοχή μισθώθηκε βίλα με ιδιωτική παραλία με ενοίκιο 700 ευρώ το μήνα! Οποιος γνωρίζει στοιχειωδώς τις τιμές στην περιοχή γελάει με το 700άρι, το οποίο δεν φτάνει ούτε για τεσσάρι ορόφου στο Χαλάνδρι. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μια πολύ πιο δαπανηρή ανακαίνιση, η οποία κόστισε πολλαπλάσια χρήματα από τις «ευτελείς» 40.000 ευρώ του ρεπορτάζ…

ΕΠΕΙΔΗ όμως ο Α. Τσίπρας δεν είναι ο κυρ Μανώλης, ο χασάπης της γειτονιάς, ο οποίος μπορεί να κάνει τέτοιου είδους deals με τον κυρ Παναγιώτη που νοικιάζει τρία δωμάτια στη Λούτσα, εγέρθηκαν κι άλλα ζητήματα. Τα οποία έθεσε η κοινή λογική και αναδείχθηκαν από το κυβερνών κόμμα. Και τα οποία παραμένουν ακόμα αναπάντητα: Υπάρχει πράγματι συμψηφισμός της ανακαίνισης έναντι του ενοικίου για 5 χρόνια; Ποιο είναι το ακριβές κόστος της ανακαίνισης; Οι 40.000 ευρώ, που μεταφράζονται σε μηνιαίο ενοίκιο 700 ευρώ στο ακριβότερο σημείο της ακριβής περιοχής, από το οποίο μάλιστα κανείς μπορεί να πηγαινοέρχεται και εν μέσω καραντίνας; Τα τιμολόγια της ανακαίνισης υπάρχουν; Αυτή η συμφωνία υπάρχει σε κάποιο μισθωτήριο συμβόλαιο; Κι αν ναι, σε ποια δημόσια αρχή έχει κατατεθεί; Επίσης αφού πρόκειται περί μίσθωσης, έχει δηλωθεί στο TAXISnet, ώστε να καταβληθεί ο προβλεπόμενος φόρος;

ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ επιπόλαιοι, «μάγκικοι» και εξυπνακίστικοι χειρισμοί του «συστήματος Γκέμπελς» έχουν οδηγήσει τον Α. Τσίπρα σε αδιέξοδο. Με αποτέλεσμα να σιγήσει εντελώς ο μέχρι χθες λαλίστατος ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε άσχετους συμψηφισμούς είτε με την Πάρνηθα είτε με τα τσουρέκια είτε με τον Βολταίρο. Σιγή ασυρμάτου χθες από την Κουμουνδούρου. Η οποία έχει πλέον να διαχειριστεί κι ένα παρεμπίπτον εσωτερικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Οχι λίγοι αφελείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν χθες το πρωί στα κανάλια με την ψευδή «γραμμή» ότι το μισθωτήριο υπάρχει στο πόθεν έσχες. Κι λίγο αργότερα, όταν κατάλαβαν ότι εκτέθηκαν ψευδόμενοι, ζήτησαν τα ρέστα από την αμήχανη Κουμουνδούρου, που τους «πήρε στο λαιμό της».

Από την στήλη «Δια Ταύτα» της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Το «παράδοξο» του ΓΑΠ, οι «αλλαγές» και ο φόβος της διάσπασης

Kon

Ευδαίμων αμνησία (ΙΙ)…

Kon

Τσίπρας για Μπακογιάννη: Είναι μαχήτρια, θα βγει νικήτρια

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τσίπρας: Απέτυχε η κυβέρνηση στην προστασία των πολιτών από τον κορονοϊό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Βουλή – LIVE: Μετωπική Μητσοτάκη Τσίπρα για την πανδημία και τις δημοσκοπήσεις

Λάμπρος Κατσαρός

Το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» και η εκλογή αρχηγού στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Συνέχεια στη… λάθος πλευρά ο Τσίπρας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αυτοκαταστροφή ο «Μπάλλος του ΣΥΡΙΖΑ»…

Kon

Ο «εθνικός στόχος»

Kon