ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Μυρσίνη είναι ο Αλέξης και ο Παύλος

Newsroom eleftherostypos.gr

Η ΜΥΡΣΙΝΗ Βουνάτσου είναι ένα γνωστό και δημοφιλές στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δραστηριοποιείται ταυτοχρόνως και στη Λέσβο και στη Μυτιλήνη. Γι’ αυτό και έχει φωτογραφηθεί με όλα τα ηγετικά στελέχη του κόμματος, του Α. Τσίπρα συμπεριλαμβανομένου. Εννοείται και με τον Π. Πολάκη. Αυτό το στέλεχος, τον Απρίλιο του 2020, μέσα στο πρώτο κύμα της πανδημίας κι όταν οι νεκροί της πανδημίας ήταν 67, δεν κρατήθηκε και έγραψε δημοσίως αυτό που προφανώς έλεγαν μεταξύ τους.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Εγραψε λοιπόν ότι «όταν θα “ισοφαρίσουμε’’ τους νεκρούς εγώ θα αρχίσω να μετράω πτώματα και να ζητάω ευθύνες (ποινικές). Γιατί όχι; Oσο έφταιγαν ο Τσίπρας και η Δούρου, άλλο τόσο θα φταίτε κι εσείς». Καταλήγοντας, ρωτώντας-προειδοποιώντας μάλλον απειλητικά, «αν θα λογαριαστούμε λέει;» Αυτή ανάρτηση ευλόγως προκάλεσε σάλο. Η τοπική οργάνωση προέβη σε χλιαρή αποδοκιμασία και η «συντρόφισσα Μυρσίνη», για να διευκολύνει το κόμμα της, ανέστειλε μόνη της, για μικρό χρονικό διάστημα, την κομματική ιδιότητα της. Κεντρικά, από την Κουμουνδούρου, ουδέποτε καταδικάστηκε η αθλιότητά της.

ΕΠΤΑ μήνες μετά και αφού είχε επανενεργοποιήσει την κομματική ιδιότητά της κι αφού έχει ενσκήψει το δεύτερο και φονικότερο παγκοσμίως κύμα της πανδημίας, η Μυρσίνη «ξαναχτύπησε». Ακόμα πιο χυδαία, ακόμα πιο χαιρέκακα, ακόμα πιο άθλια. Εγραψε προχθές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «μωρέ θα το γράψω που να χτυπήσετε τον κ@λο σας κάτω δεξιοί και αριστεροί. Αν για τους 102 νεκρούς του Ματιού γυρεύατε κρεμάλες για τους 2.000+ τι πρέπει να γυρέψουμε;». Αυτή τη φορά δεν αντέδρασαν ούτε η τοπική της Λέσβου ούτε η τοπική της Μυτιλήνης του ΣΥΡΙΖΑ για τις «κρεμάλες της Μυρσίνης». Πολλώ δε μάλλον τα «κεντρικά». Η Κουμουνδούρου σιγήν ασυρμάτου. Αλλωστε έχει αλλάξει και η επίσημη γραμμή εδώ και μερικές μέρες και έχει έρθει πιο κοντά στη «γραμμή της Μυρσίνης».

ΚΑΙ ΠΟΙΑ είναι η Μυρσίνη Βουνάτσου για να ασχοληθεί κανείς μαζί της; Εύλογο το ερώτημα. Αλλωστε το «αριστερό Διαδίκτυο» βρίθει καθημερινά τέτοιων αθλιοτήτων, «αγωνιστών» που μοιράζουν «ψόφους», αλλά και τρολ, τα οποία πανηγυρίζουν κάθε μέρα που ανακοινώνονται τα ημερήσια θύματα της πανδημίας. Γιατί; Γιατί νομίζουν ότι έτσι θα «νικήσει» ο… ΣΥΡΙΖΑ! Με τη φθορά της κυβέρνησης. Ομως η κάθε «Μυρσίνη» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του Α. Τσίπρα και του Π. Πολάκη. Είναι το γνήσιο δημιούργημα του Πολακισμού. Είναι το πολιτικά αιμοδιψές στέλεχος που περιμένει με μανία πρώτα να «ισοφαρίσει» και μετά να «νικήσει» στη μακάβρια «μάχη» των νεκρών. «Και μετά θα λογαριαστούμε» και «την «άλλη φορά θα είναι αλλιώς». Είναι το ποτισμένο στέλεχος που έχει τυφλωθεί από την απώλεια της εξουσίας και μισεί ό,τι του τη στέρησε. Είναι το φανατισμένο στέλεχος που το τρώνε ακόμα οι τύψεις για το Μάτι και δεν διστάζει να κάνει την πιο ανίερη σύγκριση που θα μπορούσε να κάνει ο πιο αρρωστημένος νους: να συγκρίνει την πανδημία με το Μάτι.

Η ΚΑΘΕ «Μυρσίνη» δεν υπάρχει στο κενό. Υπάρχει στο δεδομένο πολιτικό και ηθικό πλαίσιο που έχει δημιουργήσει ο πραγματικός πνευματικός πατέρας του Πολακισμού, ο ίδιος ο Α. Τσίπρας. Αλλωστε ο Α. Τσίπρας προ ολίγων ημερών και επισκεπτόμενος τη Δράμα δεν εκστόμισε το ανεπανάληπτο, αλλά πιο «χοντρό» απ’ αυτό που έγραψε η Μυρσίνη; Ο Α. Τσίπρας δεν μίλησε ουσιαστικά για «Μπέργκαμο», λέγοντας «είχα την ελπίδα ότι στη χώρα μας δεν θα δούμε σκηνές παρόμοιες με αυτές που βλέπαμε στη βόρεια Ιταλία κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας. Δυστυχώς διαψεύστηκα. Δυστυχώς δεν το αποφύγαμε»;

Ο Π. ΠΟΛΑΚΗΣ είναι ο «δεύτερος» που κρατάει το μαντίλι στον «πρώτο» που χορεύει το τσάμικο της χαιρεκακίας. Κι ακολουθούν όλες «Μυρσίνες» μαζί. Ο δε Πολακισμός είναι το μανιφέστο που ο «πρώτος» παρήγγειλε να γραφτεί, διά χειρός Πολάκη, μήπως και ο «πρώτος» καταφέρει να «ψήσει» κανέναν ότι είναι πάνω στη… στροφή για τη σοβαρότητα και τη σοσιαλδημοκρατία.

ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ!

Διαβάζοντας τη μέτρηση που δημοσίευσε χθες η «Αυγή», διαπιστώνει κανείς ότι δικαιώνεται πλήρως ο τίτλος που έβαλε η εφημερίδα: «Αποτύχατε». Το 66% εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν πήρε έγκαιρα μέτρα, το 69% θεωρεί ότι το ΕΣΥ δεν προετοιμάστηκε καλά, το 64% ρίχνει τις ευθύνες στην Κεραμέως για τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση και ότι το 45% θεωρεί υπεύθυνο το άνοιγμα του τουρισμού, ενώ το 32% ενοχοποιεί το συνωστισμό στα ΜΜΜ. Εικόνα-κόλαφος εφόσον είναι έτσι και απολύτως δικαιολογημένο το «αποτύχατε».

Πηγαίνοντας παρακάτω διαβάζεις με μικρότερα γράμματα «θετική αξιολόγηση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ από την πλειονότητα των ερωτηθέντων». Ιδιαίτερες λεπτομέρειες δεν υπάρχουν. Υπάρχει π.χ. ότι το 78% συμφωνεί με τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων. Ή ότι το 96% συμφωνεί με τη συνταγογράφηση των τεστ, ότι το 54% συμφωνεί για υπουργό κοινής αποδοχής και το 72% συμφωνεί με τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Α! Και το 72% συμφωνεί με το πάγωμα του πτωχευτικού νόμου. Ολες καίριες και πρακτικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το συμπέρασμα της εφημερίδας που μετρούσε τάφους, όμως, είναι καθαρό: «Τέλος ανοχής για την κυβέρνηση». Εντάξει λες, πάω παρακάτω να δω και την πρόθεση ψήφου. Να δω -σε αντίθεση με όλες τις άλλες δημοσκοπήσεις- το μέγεθος του θριάμβου του ΣΥΡΙΖΑ και της πανωλεθρίας της Ν.Δ.

Ψάχνεις για πρόθεση από δω, τίποτα. Ψάχνεις την πρόθεση ψήφου από κει, πάλι τίποτα. Ξαναψάχνεις μήπως και δεν την είδες. Πάλι τίποτα. Πώς να βρεις όμως κάτι που δεν υπάρχει; Ή μάλλον, για να είμαι ακριβής, κάτι που υπάρχει -γιατί η έρευνα είχε και πρόθεση ψήφου-, αλλά δεν δημοσιεύτηκε ποτέ. Ο λόγος είναι προφανής. Η δημοσίευση της πρόθεση ψήφου και της επί της ουσίας αποδοχής της πολιτικής της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ θα χαλούσε το ωραίο κυριακάτικο αφήγημα: Τέλος ανοχής για την κυβέρνηση-Η πλειοψηφία επικροτεί τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα και σε μια τέτοια μέτρηση, μιας τέτοιας εταιρίας όπως η Palmos Analysis (εξ αυτών που το 2019 ζούσαν στον φανταστικό κόσμο του Βερναρδάκη), δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες υστερεί πάνω από 15 μονάδες από τη Ν.Δ. και δεν το ακούει κανείς. Ωραία η δημοσκόπηση λοιπόν, ωραίο και το παραμυθάκι, αλλά πάλι δεν είχε «δράκο»…

 

Από την στήλη «Δια Ταύτα» της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η μεταφυσική της Αριστεράς

Kon

ΣΥΡΙΖΑ: Ρίχνουν στον σύντροφο Τσακαλώτο το «πή@@μα της μεσαίας τάξης»

Μιχάλης Μάρδας

Σοφία, σου χρωστάμε!

Kon

Εκσυγχρονισμός στην… ιδεοληψία

Kon

Τσίπρας: Αναζητά στην Παιδεία μία νέα ευκαιρία για αντικυβερνητικό μέτωπο -Τα αδιέξοδα της Κουμουνδούρου

Δημήτρης Ντόγκας

ΣΥΡΙΖΑ: Αποστάσεις από το Κέντρο, στήριξη στους μπαχαλάκηδες

Μιχάλης Μάρδας

Θα μείνει πάλι ατιμώρητη η αλητεία;

Kon

Διαφορά… ύψους

Kon

Ανοιχτά πανεπιστήμια για φοιτητές και όχι για παραβατικές συμπεριφορές

Kon