ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Θα χάσουν και από τα φαντάσματα

Newsroom eleftherostypos.gr

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ. Τον μόνο πολιτικό αντίπαλο που αισθάνεται πως μπορεί να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάποια χούντα. Από την αντιμετώπιση της κυβέρνησης και της πραγματικότητας είναι φανερό πως έχει αποσυρθεί οριστικά. Αν ποτέ μπήκε πραγματικά στον κόπο. Το αποτέλεσμα είναι κωμικοτραγικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει μια εικονική πραγματικότητα, που του είναι πιο βολική και πιο κοντά στα μέτρα του.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ έτσι το γεγονός ότι παντού γύρω του βλέπει «χούντες». Χούντα η τήρηση του Συντάγματος και των νόμων στο Πολυτεχνείο. Χούντα η αντιμετώπιση της πανδημίας. Χούντα που συλλαμβάνονται παραβατικοί. Χούντα στα σχολεία. Χούντα και η προβολή βίντεο στο κτίριο της Βουλής επ’ ευκαιρία της γιορτής των Ενόπλων Δυνάμεων. Μάλιστα ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης σε επίσημη δήλωσή του είπε ότι η ημέρα των Ε.Δ. και των Εισοδίων της Παναγίας αξιοποιήθηκαν «από τη Ν.Δ. για την προβολή στην πρόσοψη του Κοινοβουλίου εικόνων, που παραπέμπουν στο διαβόητο “Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών’’». Ναι, η προβολή της Iστορίας της χώρας και η εμφάνιση για μερικά δευτερόλεπτα της εικόνας της Παναγίας στον τοίχο της Βουλής, παραπέμπει στη χούντα των Απριλιανών κατά τον Ν. Φίλη.

ΘΑ ΗΤΑΝ απλώς γελοίο όλο αυτό -μαζί με τα τραγικά που λέχθηκαν περί την 17 Νοεμβρίου- αν δεν το πίστευαν. Αλλά αν δεν τα πίστευαν, δεν θα μπορούσαν να τα υπηρετήσουν με τον ζήλο που τα υπηρετούν. Κι εδώ βρίσκεται ο φαύλος κύκλος στον οποίο έχει παγιδευτεί ο κοινωνικά και πολιτικά ανύπαρκτος ΣΥΡΙΖΑ. Δημιουργεί μια ψευδή εικόνα, η οποία με τη σειρά της δημιουργεί μια ψευδή συνείδηση, η οποία πάλι οδηγεί σε μια λυσσαλέα μάχη κατά ανύπαρκτων εχθρών. Σε σκιαμαχία και πάλη με φαντάσματα. Oποιος μπλέκει σε έναν τέτοιο φαύλο κύκλο είναι δύσκολο να αποφύγει τα «ξωτικά» και τους «δαίμονες». Είναι δύσκολο να αποφύγει τους «εξορκισμούς». Αλλά και τα λάθη «από κεκτημένη ταχύτητα». Oπως τα λάθη της «Αυγής». Η οποία τη μια μετρούσε τάφους, όπως μετρούσαν λίρες στα σκοτεινά οι τοκογλύφοι της κατοχής. Και την άλλη χλεύαζε τον εθελοντισμό, στο πρόσωπο των νοσηλευτριών, οι οποίες παράτησαν σπίτια και οικογένειες και πήγαν στη Θεσσαλονίκη να σώσουν ζωές. Είναι δύσκολο όντας μέσα σε ένα τέτοιο φαύλο κύκλο να αποφύγεις να λάμψουν «πολιτικά ζόμπι», όπως ο κ. Γιαννούλης, ο οποίος ανερυθρίαστα είπε ότι η κυβέρνηση «σκοτώνει» ασθενείς Covid.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ και το πιο δύσκολο, ευρισκόμενος σε μια τέτοια δίνη, είναι να αποκρύψεις τη μακάβρια, αλλά ανεξέλεγκτη πλέον επιθυμία σου: Να πανηγυρίζεις ουσιαστικά για τους νεκρούς και τα κρούσματα, πιστεύοντας ότι μόνο έτσι μπορεί να φθαρεί ο αντίπαλός σου και συ να νικήσεις τη χούντα που πολεμάς. Οι νεκροί και τα χιλιάδες κρούσματα, μέσα σε αυτόν τον πολιτικό ίλιγγο, είναι απλώς «νούμερα». Τα οποία όσο μεγαλύτερα είναι τόσο «το καλύτερο». Τι κι αν είναι άνθρωποι; Τι κι αν είναι παππούδες και γιαγιάδες ή μανάδες και πατεράδες; Τι κι αν είναι γιοι και κόρες, όπως συμβαίνει, δυστυχώς, τις τελευταίες μέρες;

ΤΟ ΝΑ εκτίθεται τόσο πολύ το σύστημα της πολιτικά παράφρονος αριστεράς είναι αποκλειστικά και μόνο δικό του πρόβλημα. Πρόβλημα της κοινωνίας, πέραν της απερίγραπτης μακάβριας πολιτικής κερδοσκοπίας, είναι να νομίζουν ότι έτσι π.χ. «ισοφαρίζουν» το Μάτι. Ή ότι ξέχασαν οι Ελληνες τον συγκυβερνήτη τους Π. Καμμένο να… σταυρώνει τα αεροπλάνα ή να στρώνει κόκκινα χαλιά κοντά στη θάλασσα για να… προσκυνήσει. Ή τα τσάμικα που χόρευε λεβέντικα η ΠΦΑ μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου και το τσίρκο στο οποίο μετέτρεψε την πλατεία Συντάγματος. Ή ότι ξεχάστηκε πως ο Ν. Φίλης -που εξεγείρεται τώρα- παύθηκε από υπουργός με βέτο Καμμένου και Εκκλησίας. Και ίσως το ακόμα πιο σημαντικό. Νομίζουν ότι παραγράφηκαν οι ανοικτές υποθέσεις τις οποίες διερευνά ήδη η Δικαιοσύνη. Τίποτα απ’ όλα δεν συμβαίνει, παρά μόνο μέσα στα κεφάλια εκείνων που πολεμούν φαντάσματα και θα καταφέρουν να χάσουν κι απ’ αυτά.

ΑΙΧΜΗ

ΑΝΘΙΜΟΣ ΤΑ ΑΛΗΘΗ ΛΕΓΕΙ…

Η ασθένεια του Ιερωνύμου, που συνέπεσε με την κοίμηση του Μητροπολίτη Λαγκαδά και την ασθένεια της μισής Ιεράς Συνόδου, εύχομαι από καρδίας να είναι περαστική. Αποτελεί όμως και μια ευκαιρία αναστοχασμού για τα όσα τραγικά έγιναν με ευθύνη της Εκκλησίας και τροφοδότησαν το «κίνημα των αρνητών» του ιού. Τα είπε όλα ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος στο κήρυγμά του για τα Εισόδια της Θεοτόκου: «Πιστέψαμε ότι είμαστε υπεράνθρωποι, κρύψαμε την προσβολή μας από τον ιό και οδηγηθήκαμε στον τάφο, αντί να ομολογήσουμε το λάθος μας και να σαλπίσουμε το ορθό». Και στιγμάτισε την ευθύνη όσων πίστεψαν ότι είναι άτρωτοι και με «τα εγκληματικά τους κηρύγματα, άρδευαν αλλοφροσύνη από την εωσφορική τους έπαρση, που τελικά σκότωσε συνανθρώπους τους». Να αγιάσει το στόμα του. Οχι μόνο για την αποκατάσταση μιας τεράστιας και θανατηφόρου πλάνης. Αλλά και γιατί μπροστά μας βρίσκεται, ευτυχώς, η περίοδος του εμβολιασμού. Και πολλοί απ’ αυτούς που αθροίζονται με τους ψεκασμένους συνωμοσιολόγους είναι πεπλανημένοι πιστοί. Οι οποίοι συν τω χρόνω έκαναν την άρρωστη θρησκοληψία τους «επιστήμη» και άρνηση. Σε αυτό συνηγόρησαν δυστυχώς και επώνυμοι καθηγητές, που επέμεναν π.χ. ότι ο Covid δεν κολλάει με τη θεία κοινωνία ή ότι ο συνωστισμός στις εκκλησίες δεν είναι ίδιος με τους άλλους συνωστισμούς. Αυτοί οι άνθρωποι με τη βοήθεια της Πολιτείας και της Εκκλησίας πρέπει να αποσπασθούν από το δρεπανηφόρο άρμα των αρνητών και να προσχωρήσουν στον ορθολογισμό της οργανωμένης αμυνόμενης κοινωνίας.

«Βούτυρο στο ψωμί» του Τσακαλώτου

Η έξαλλη και χονδροειδής αντιπολίτευση του Α. Τσίπρα και της «παρέας» του έχει -εκτός των άλλων- και δύο εσωτερικής αξίας συνέπειες. Αφενός τη «σιωπή των γερόντων» και αφετέρου την ενίσχυση των απόψεων του μετριοπαθούς Ε. Τσακαλώτου. Ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Γ. Δραγασάκης, ο Α. Φλαμπουράρης, ο Ν. Βούτσης κ.λπ. το τελευταίο διάστημα σιωπούν. Και δεν συμμετέχουν στο κρεσέντο της πολιτικής κερδοσκοπίας στο οποίο επιδίδονται η Κουμουνδούρου και τα όργανά της. Από την πλευρά του ο Ε. Τσακαλώτος φροντίζει να κεφαλαιοποιεί τη μετριοπαθή στάση του, που συμπίπτει με τη στάση του Α. Ξάνθου. Ο τέως υπ. Οικονομικών με χθεσινή συνέντευξή του στο «Βήμα» έσφαξε με το γάντι τον Α. Τσίπρα και την πολιτική του. «Μια επανάληψη της περιόδου 2012-2015 δεν θα ήταν ούτε εφικτή, ούτε επιθυμητή», είπε ο Ε. Τσακαλώτος, ο οποίος ανέδειξε και τη διαφωνία του με τον Πολακισμό και τον Π. Πολάκη, λέγοντας ότι «είναι γνωστές οι διαφωνίες μου». Η πανδημία θα περάσει, η έξαλλη τυμβωρυχία θα φαντάζει ακόμα πιο αποτρόπαιη απ’ όσο είναι τώρα και οι ηγέτες της επιστροφής στον διχασμό του 2012-2015 θα είναι ακόμα πιο αποκομμένοι και πολιτικά εξόριστοι από την κοινωνία. Αυτό που δεν βλέπει ο Α. Τσίπρας το βλέπει ο Ε. Τσακαλώτος και παίρνει αποστάσεις ασφαλείας από τον κανιβαλισμό…

ΑΠΟΡΙΕΣ

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ «ΣΕΙΣΜΟΣ, ΣΕΙΣΜΟΣ» Ή ΑΠΟ «ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ» ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ο Δ. ΒΕΡΒΕΣΟΣ;
  1. Θα τσιμπήσει η Ε.Ε. στο όψιμο άνοιγμα του Ερντογάν στην Ευρώπη, το οποίο όλως τυχαίως γίνεται λίγες μέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής για τις κυρώσεις;

Από την στήλη «Δια Ταύτα» της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Τελικά, μήπως φταίνε περισσότερο οι καθηγητές από τους φοιτητές;

Kon

Ένοχη σιωπή για κραυγαλέες πράξεις

Kon

Η μεταφυσική της Αριστεράς

Kon

Σοφία, σου χρωστάμε!

Kon

Θα μείνει πάλι ατιμώρητη η αλητεία;

Kon

Τα γ@@@@ε όλα ο Π. Πολάκης

Kon

Ομηρος «τάσεων» πάλι ο Α. Τσίπρας

Kon

Κ. Μητσοτάκης: 5 χρόνια ανατροπών και συνεχίζεται…

Kon

Ο λαϊκισμός αρχίζει και χάνει παντού

Kon