ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δρόμος επικίνδυνος…

ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom eleftherostypos.gr

«Τους βάλαμε στη φυλακή». Το άκουσα να το δηλώνουν οι μισοί βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ. Οι υπόλοιποι επιχειρούσαν να εξηγήσουν γιατί καθυστέρησε η δίκη. Αλλά γιατί «η ψήφος της Χρυσής Αυγής δεν είχε καμία διαφορά από τις ψήφους των άλλων κομμάτων», προκειμένου να βγουν τα κουκιά και να νομοθετηθεί η απλή αναλογική, δεν μας το εξήγησε ο τέως Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Αντίθετα, έκανε δήλωση περί της Δημοκρατίας. Δημοκρατία που στηρίζεται σε ψήφους εγκληματικής οργάνωσης φασιστών πρώτη φορά άκουσα…

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Δηλώνοντας ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «έβαλε στη φυλακή» τους φασίστες -κάνοντας χρήση της αυτολογοκρατούμενης μνήμης- ξέχασε τα προηγούμενα στάδια στη διαδικασία τα οποία και συνεισφέρουν στην απόδοση της Δικαιοσύνης: Δηλαδή, να απολογηθούν οι χρυσαυγίτες, να δοθεί εισαγγελική εντολή σύλληψης, να εγκλειστούν, να δικαστούν, να καταδικαστούν και να πάνε φυλακή. Αν ο ενδεδειγμένος τρόπος για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν να φτάσουμε μια και έξω στην καταδίκη τους, θα μπορούσε να κάνει κάτι επί 4,5 χρόνια, ώστε, τουλάχιστον, να διευκολυνθεί το δικαστήριο που έψαχνε χώρο για να δικάσει. Οχι, δεν υπαινίσσομαι συναλλαγή, αλλά τα πράγματα είναι απλά.

Αλλά ποια ήταν τα στάδια τα οποία ξέχασε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο κατά τα άλλα λαλίστατος πρόεδρός του ώσπου να φτάσει στη φυλακή η εγκληματική οργάνωση; Πρώτον, αν όχι το κύριο, ήταν ότι επί κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου έγινε η ενδελεχής και συστηματική διερεύνηση τόσο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα όσο και για τις δολοφονίες και βιαιοπραγίες εναντίον των μεταναστών. Συνελέγησαν οι δέουσες ενδείξεις για να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη, επειδή, συν τοις άλλοις, υπήρξε και η εκπεφρασμένη πολιτική βούληση.

Στο δεύτερο στάδιο απολογήθηκαν οι φερόμενοι ως δολοφόνοι και οι εισαγγελείς απεφάνθησαν ότι έπρεπε να συλληφθούν και να προφυλακιστούν. Η συνεισφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωθυπουργού και των υπουργών του επί της Δικαιοσύνης ήταν να τους αποφυλακίσει και αυτοί να επιστρέψουν στη Βουλή. Δεν είμαι βέβαιη ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να επαίρεται επειδή αποφυλακίστηκαν για λόγους παιδαριώδεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανόν να διακατέχεται από τη φαντασίωση ότι κάποτε μπορεί να λειτουργήσουν τα δικαστήρια, στην Ελλάδα, εν είδει λαϊκών δικαστηρίων. Επειδή τα λαϊκά δικαστήρια υπάκουαν στη θέληση των «αγωνιστών» και έβγαζαν την ετυμηγορία χωρίς να μεσολαβεί… κανένα Δίκαιο. Τι να το κάνουν το Δίκαιο όταν αποφασίζει «ο λαός»; Αλλωστε, στα λαϊκά δικαστήρια όλοι οι κριθέντες και εκτελεσθέντες ήταν προδότες, φασίστες και συνεργάτες των κατακτητών. Μόνοι οι κομμουνιστές ήταν οι αυθεντικοί πατριώτες και, ως εκ τούτου, τιμητές των πάντων.

Σήμερα, Δικαιοσύνη, δικαστές και εισαγγελείς, μπορεί να κρίνονται για τις ενέργειές τους, τους χειρισμούς τους και τις αποφάσεις τους. Αλλά δεν θα στήσουμε λαϊκά δικαστήρια. Ούτε δικάζουν οι πολίτες ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε άλλος κανείς. Αυτός ο δρόμος είναι ολισθηρός για τη Δημοκρατία. Επικίνδυνος για όλους μας.

 

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Η επανάσταση που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Δικαιοσύνη… άδικη

Kon

Έγκλημα στα «πικρά νερά»

Kon

Περί εισακτέων…

Kon

Σε… νιρβάνα κάνναβης ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρέας Ντίνης

Ηττα από τα αποδυτήρια για τα εργασιακά…

Kon

Περί διδακτορικών…

Kon

Η κανονικότητα δίνει πόντους στην κυβέρνηση

Kon

ΣΥΡΙΖΑ: Κατηγορεί τη κυβέρνηση για ελλιπή εμβολιασμό στα νησιά χωρίς να ξέρει πληθυσμούς και ποσοστά

Μιχάλης Μάρδας