Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση

Newsroom eleftherostypos.gr

Οι έρευνες της κοινής γνώμης που διενεργήθηκαν την περασμένη εβδομάδα αποτυπώνουν με τον πλέον εύγλωττο τρόπο το γεγονός ότι οι πολίτες εξακολουθούν να εμπιστεύονται με συντριπτικά ποσοστά αποδοχής την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, παρά την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που διανύουμε.

Γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης

Τα ανοιχτά μέτωπα στη δημόσια Υγεία, στην οικονομία και τα Ελληνοτουρκικά απασχολούν έντονα τους πολίτες, σε βαθμό ανησυχίας, την οποία εκφράζουν στις δημοσκοπήσεις, ωστόσο το αξιοσημείωτο είναι ότι στην πλειοψηφία τους πιστεύουν πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι σε θέση να τα διαχειριστεί και να τα αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο.

Το ίδιο συμπέρασμα συνάγεται και υπό το πρίσμα ακόμα ενός στοιχείου από τα εξαγόμενα των μετρήσεων, σύμφωνα με το οποίο, σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο, το ποσοστό των αισιόδοξων, που θεωρούν δηλαδή ότι μπορεί οι εξελίξεις να γίνουν θετικές, είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των απαισιόδοξων. Αυτό σημαίνει ότι βλέπουν, έστω και από πολύ μακριά, ένα «φως» στο τούνελ για την έξοδο από την υγειονομική κρίση, την οικονομία και τα εθνικά μας θέματα.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα έχει πάει πολύ καλά σε όλες τις έκτακτες κρίσεις που έχει κληθεί να διαχειριστεί. Ισως και απρόσμενα καλύτερα από όσο θα ανέμεναν οι περισσότεροι. Αντιμετώπισε την πρωτοφανή πανδημία με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και στη σημερινή δεύτερη φάση της, κατέγραψε στην οικονομία χαμηλότερη ύφεση από άλλες οικονομίες με προσδοκίες για μεγάλη αύξηση του ΑΕΠ το 2021, με δεδομένο ότι μέχρι τότε θα είναι διαθέσιμο το εμβόλιο για τον κορονοϊό, ενώ κινήθηκε γρήγορα σε διπλωματικό επίπεδο διαμορφώνοντας ισχυρές συμμαχίες απέναντι στις προκλήσεις της Αγκυρας, δείχνοντας παράλληλα την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας, χωρίς να πέσει στην παγίδα ενός θερμού επεισοδίου.

Ουδείς μπορεί, ούτε θέλει, να φαντασθεί τι μπορεί να γινόταν εάν όλα αυτά συνέβαιναν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και, παρά τα προβλήματα, το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει ακόμα και τις 20 μονάδες στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός με διπλάσια ποσοστά από τον Αλ. Τσίπρα.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Προτεινόμενα για εσάς

Το lockdown δεν είναι επιλογή του

Tinad

Τα νομικά «δώρα» του ΣΥΡΙΖΑ στη Χρυσή Αυγή

Μιχάλης Μάρδας

Ιδεολογική θολούρα, ανεύθυνη αντιπολίτευση

Μιχάλης Μάρδας

Η «ουδετερότητα» του ΝΑΤΟ και η Τουρκία

Μιχάλης Μάρδας

Η Ελλάδα αλλάζει υπέρ της τον συσχετισμό δυνάμεων

Μιχάλης Μάρδας

Το νεοοθωμανικό όραμα του Ερντογάν

Μιχάλης Μάρδας

Οι ελιγμοί Ερντογάν και το ατσάλινο τείχος του Αιγαίου

Μιχάλης Μάρδας

Οι πολίτες εμπιστεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Το σκάνδαλο και η σκευωρία

Μιχάλης Μάρδας