Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ανθρωποφαγία α λα καρτ…

Yπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Παιδεία με τις δραστικές αλλαγές από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο

Newsroom eleftherostypos.gr

Υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ γραφείο που παρακολουθεί τις καθημερινές ρατσιστικές επιθέσεις, τις ύβρεις, τις σεξιστικές εκφράσεις, τις αναφορές απαξίωσης, τις απειλές εναντίον γυναικών επώνυμων ή όχι; Από αείμνηστης Ασπας Παπαθανασοπούλου άρξασθαι, η Αριστερά υπεραμυνόταν των γυναικών, ανεξάρτητα πολιτικής τους τοποθέτησης. Τι είδους αναίσθητη -πολιτικά και κοινωνικά- Αριστερά είναι αυτή της Κουμουνδούρου, όταν γυναίκες κατασπαράσσονται, πρωτίστως από… αριστερά; Τώρα, υπάρχουν οι ΣΥΡΙΖΑίες και οι «άλλες».

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Διαβάζω τα ΦΕΚ του ΣΥΡΙΖΑ, και ασκώντας πατερική εγκαρτέρηση, ακούω και τα ραδιοφωνικά τοιαύτα. Η επιτροπή Ισότητας και Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ «ξυπνά» μόνο όταν οι θιγόμενες, οι υβριζόμενες, οι απειλούμενες, οι διασυρόμενες έχουν κομματική ταυτότητα; Γραφείο γυναικείων θεμάτων α λα καρτ! Δική μας – δική τους. Μόνον οι ΣΥΡΙΖΑίες έχουν αξιοπρέπεια, τιμή, υπόληψη, οικογένεια, αγώνες. Οι άλλες υβρίζονται, λοιδωρούνται, κακοποιούνται, τρομοκρατούνται, υφίστανται μπούλινγκ ανυπεράσπιστες. Σημεία των αριστερών καιρών ΣΥΡΙΖΑ και αυτό.

Παρακολουθώ, με αποτροπιασμό, τα όσα άθλια γράφονται και ακούγονται προσβάλλοντας βάναυσα την προσωπικότητα της Νίκης Κεραμέως. Δεν λέω. Υπουργός είναι. Καθήκον της αντιπολίτευσης να επισημαίνει όσα κακά κείμενα θεωρεί ότι συμβαίνουν στο υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο, οι προσωπικές ύβρεις, οι άθλιοι χαρακτηρισμοί, τα πρόστυχα πανό, τα σεξιστικά υπονοούμενα, που γράφονται και ακούγονται -και από το αριστερό ραδιόφωνο και στα ΦΕΚ ΣΥΡΙΖΑ- για τη γυναίκα Νίκη Κεραμέως δεν φτάνουν στο γραφείο γυναικείων θεμάτων της Κουμουνδούρου; Οι γυναίκες-βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ επιδοκιμάζουν και επικροτούν; Συγχαρητήρια!

Δεν ενοχλείται ο Τσίπρας για τον πόλεμο μίσους και τη δολοφονία χαρακτήρος που υφίσταται αδιαλείπτως η σύζυγος του πρωθυπουργού; Σημειώνω, μετά λόγου γνώσεως, ότι σε ανάλογες επιθέσεις κατά της συντρόφου του υψώθηκαν φιλελεύθερες φωνές που την υπερασπίστηκαν. Η σύντροφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Μπέτυ Μπαζιάνα, η αδελφή του, Ζανέτ Τσίπρα, αγνοούν τις αισχρές προσωπικές επιθέσεις κατά της Μαρέβας Μητσοτάκη; Δεν θίγεται καμία ΣΥΡΙΖΑία για τους σεξιστικούς και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς στο δυσώδες ΦΕΚ κατά της Λίνας Μενδώνη, της Σοφίας Ζαχαράκη, της Δόμνας Μιχαηλίδου; Ανθρωποφαγία α λα καρτ διδάσκει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά και το ΚΚΕ που υπεραμύνεται των δικαιωμάτων της γυναίκας γιατί σιωπά; Η Αλέκα Παπαρήγα πού είναι; Η Φώφη Γεννηματά θεωρεί ότι η γυναικεία ανθρωποφαγία δεν τη θίγει προσωπικά;

Υστερόγραφο:

Παραλίγο να ξεχάσω ότι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη υπάρχει και η Μαρία Συριγγέλα, ως γενική γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Δηλώνει και αντιπρόεδρος των γυναικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPPWomen)…

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Ο φίλος μου ο Μένης…

Kon

Τι δεν καταλαβαίνουμε;

Kon

Το ζέον…

Kon

Με ποιους να πάει…

Kon

3.060 μέρες…

Μιχάλης Μάρδας

Φιλελεύθερες επιλογές…

Tinad

Ο κακός γείτονας

Kon

Στην ίδια τάξη

Kon

Και… οθωμανική Ιερουσαλήμ!

Kon