Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Χαβαλές να γίνεται…

Newsroom eleftherostypos.gr

Υπάρχουν «δίκαια» αιτήματα στις καταλήψεις; Για να δούμε τα δίκαια αιτήματα, αν και ακούγοντας τους πρωτοσταντούντες δεν άκουσα ένα συγκεκριμένο. Το επαναλαμβανόμενο είναι ότι απαιτούν να είναι στις τάξεις λιγότερα άτομα. Αλλά πόσοι μαθητές είναι ανά τάξη στα δημόσια σχολεία; Από 14 έως 15 παιδιά. Και πόσοι μαθητές είναι στα ιδιωτικά σχολεία, ανά τάξη; Περί τα 20. Δεν θα θυμηθώ ότι εμείς στην τάξη μας είμαστε 50 άτομα, επειδή δεν υπήρχαν αίθουσες, δεν υπήρχαν καθηγητές.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Αλλωστε, η δική μας εμπειρία δεν σημαίνει τίποτε. Εχουν περάσει από τότε τουλάχιστον πενήντα χρόνια. Αλίμονο αν δεν είχαν προχωρήσει και δεν είχαν εκσυγχρονιστεί οι υποδομές της Παιδείας για τις οποίες οι κυβερνήσεις προσφέρουν γενναία χρηματοδότηση. Πλην ΣΥΡΙΖΑ! Ας πει ο κ. Γαβρόγλου πόσα χρήματα διέθεσε για κτηριακές και άλλες υποδομές, πόσους διορισμούς μόνιμου προσωπικού έκανε. Τέλος πάντων ας μην το κάνουμε θέμα γιατί εμείς μάθαμε γράμματα και χωρίς να κάνουμε καταλήψεις.

Υπάρχει «δίκαιο» μαθητικό αίτημα νούμερο δύο; Να πάρει η Πολιτεία τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία για να μην κλείσουν τα σχολεία λόγω κορονοϊού. Και εν τω μεταξύ αυτοί που απαιτούν ανοικτά σχολεία τα κρατούν… κλειστά, για πλάκα. Γιατί και μέτρα έχουν ληφθεί στα σχολεία και αυστηρές οδηγίες υπάρχουν από το υπουργείο Παιδείας. Ποια κυβέρνηση θα εξέθετε σε κίνδυνο τους μαθητές και συνεπώς την οικογένειά τους;

«Δίκαιο αίτημα» τρίτο δεν υπάρχει; Ναι, ότι πληρώνουν οι γονείς άμα πηγαίνουν τα παιδιά τους για τεστ covid19. Υπάρχει λόγος να κάνουν τα παιδιά το τεστ; Υπάρχει ένδειξη νόσου; Υπάρχει στην οικογένεια, στο περιβάλλον, στο ευρύτερο περιβάλλον των παιδιών ή της οικογένειας κάποιος που νόσησε και ήρθε το παιδί σε επαφή ώστε να χρειάζεται τεστ; Το τεστ για τη διάγνωση του covid19 δεν είναι μόδα. Δεν μπορεί να πάνε δέκα εκατομμύρια Ελληνες να κάνουν τεστ κορονοϊού έτσι, χωρίς λόγο. Να κάνουν τεστ μαθητές που στο σχολείο τους είχαν κρούσμα; Το καταλαβαίνω. Να το πληρώσει το κράτος; Να το πληρώσει. Αλλά το να κάνει το παιδί τεστ σήμερα και αύριο να βγει στις πλατείες και στον συνωστισμό, σε τι θα ωφελήσει το χθεσινό τεστ, που θα βγει αρνητικό; Ζούμε μαζικό παραλογισμό; Οχι.

Ζούμε μια κατάσταση υποκινούμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω εκλογικής απόρριψης αλλά και από καθηγητές και από ακραία στοιχεία. Οι μαθητές κάνουν απλώς την πλάκα που κάναμε κι εμείς στη εφηβεία μας. Χαβαλές να γίνεται. Αν κίνητρο της κατάληψης είναι ο φόβος για τον κορονοϊό, δεν χρειάζεται να ταμπουρώνονται στα σχολεία. Ας κάνουν μάθημα διαδικτυακό. Οι γονείς έχουν ευθύνη. Δεν μπορεί να μένουν απαθείς. Το να χάσει το παιδί τα μαθήματα έχει επίπτωση στο μέλλον του.

 

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοσκόπηση Interview: Στις 20,3 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Ανδρέας Ντίνης

Το κόμμα «παρών»

Kon

Το μήνυμα για τον κορονοϊό

Kon

Ζητείται σοκ

Kon

Ο φίλος μου ο Μένης…

Kon

Δεν υπάρχει… εμβόλιο

Kon

Τι δεν καταλαβαίνουμε;

Kon

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή λέει όχι σε αποζημιώσεις πληγέντων και ο Τσίπρας στους δρόμους ζητά ενισχύσεις!

Μιχάλης Μάρδας

Απίστευτο: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την τροπολογία για τις αποζημιώσεις στους πληγέντες του «Ιανού»

Μιχάλης Μάρδας