ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν έχει ελπίδα πια καμιά..

Newsroom eleftherostypos.gr

Οχι ένα αλλά τέσσερα και μισό χρόνια, από την άνοιξη του 2019, η Νέα Δημοκρατία έχει το προβάδισμα στις μετρήσεις. Δεν το έχουν καταλάβει οι συριζαίοι;

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Τόσο το χειρότερο για το κόμμα τους. Λίγο μετά την ανάληψη της αρχηγίας από τον Κυριάκο, οι πολίτες άρχισαν να ξανακτίζουν τη σχέση τους που είχε κλονιστεί από τα ήξεις αφήξεις της προηγούμενης ηγεσίας με τους συριζαίους και να δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η Νέα Δημοκρατία μήνα με τον μήνα αποκατέστησε την εικόνα της στους πολίτες και μήνα με τον μήνα ο πρόεδρός της, με υπευθυνότητα και πολλή δουλειά -το μόνο που σίγουρα δεν φοβάται- απέδειξε ότι δίκαια βρέθηκε στην ηγεσία του κόμματος, καθιστώντας από την πρώτη μέρα ισχυρή τη φιλελεύθερη παρουσία του, μέσα και έξω από τη Βουλή.

Φυσικά, μετά το πρώτο εξάμηνο του Κυριάκου στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας άρχισε να ανοίγει η ψαλίδα στις μετρήσεις και να μένει πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν έμενε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση πίσω στις μετρήσεις. Εμενε ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός πίσω από τον Μητσοτάκη ο οποίος είχε ανοίξει τον βηματισμό του πράγμα που προοιωνιζόταν την επιστροφή της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης στη διακυβέρνηση.

Παρακολουθήσαμε λοιπόν χρόνο χρόνο την υποχώρηση Τσίπρα στις μετρήσεις και ταυτόχρονα τη μεταστροφή των πολιτών που ζούσαν στο πετσί τους τη διάψευση όλων των υποσχέσεων που τους είχε δώσει για να τους υφαρπάξει την ψήφο.

Αλλά αυτό που πρέπει να έχει τσακίσει το ηθικό του Τσίπρα είναι ότι ένα χρόνο μετά την συντριβή του στις τριπλές εκλογές, η ψαλίδα ανάμεσα στη κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση ανοίγει όλο και περισσότερο. Και το κυριότερο: Ο Τσίπρας προσωπικά τρώει τη σκόνη του Μητσοτάκη. Δεν θυμάμαι να υπάρχει πρωθυπουργός ο οποίος να μεγαλώνει το ποσοστό του, ένα χρόνο μετά τις εκλογές και την εφαρμογή του προγράμματός του. Απορεί ο Τσίπρας γι’ αυτό; Δεν απορεί απλώς, βρίσκεται σε πανικό. Δεν του επιτρέπουν οι μετρήσεις να πλασάρει τον εαυτό του ως διάδοχο σχήμα. Και το κυριότερο: Δεν μπορεί να εμφανίζεται στο κόμμα -το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, μεταβάλλει σε απολύτως αρχηγικό, ενός ανδρός αρχή- να υπόσχεται την ολική επαναφορά στην εξουσία, την επαναλειτουργία των «παραμάγαζων» στο Μαξίμου, τον έλεγχο των Μέσων Ενημέρωσης, την καθυπόταξη της Δικαιοσύνης.

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Το βάθος… μετράει

Tinad

Να ντρέπεστε, κύριε Τσίπρα!

Tinad

Να ντρέπεστε, κύριε Τσίπρα!

Kon

Γυναικοκτονία…

Μιχάλης Μάρδας

Περιχαρής αντιπολίτευση…

Kon

Οι λέξεις που δεν ξέρει ο Αλέξης…

Μιχάλης Μάρδας

Πάνω από όλους…

Tinad

Ανιστόρητα…

Ανδρέας Ντίνης

Όχι και… Kράτος Δικαίου!

Kon