Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Εν αμφικτιονία ομιλούντες…

Αμετανόητα προκλητικός ο Ερντογάν: Η Ελλάδα πέφτει σε χάος – Θα φταίει για οτιδήποτε συμβεί στην περιοχή

Newsroom eleftherostypos.gr

Συνειδητοποιούμε κάθε μέρα που περνάει ότι η χώρα μας βρίσκεται ενώπιον ακήρυχτου πολέμου. Η Ελλάδα δοκιμάζεται από την Τουρκία έχοντας ως προκάλυμμα διαδοχικές προαναγγελλόμενες «ασκήσεις». Κάθε νέα Navtex φέρνει το «Ορουτς Ρέις» αλλά και τα συνοδά τουρκικά πολεμικά πλοία όλο και πιο κοντά στην ελληνική επικράτεια. Στόχος; Η κόπωση των Ενόπλων Δυνάμεων και η εξάντληση των πόρων μας. Το λάθος διαπιστώνεται στο πεδίο…

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Οι συνεχείς απειλές Ερντογάν σε κρεσέντο ετοιμάζουν την τουρκική κοινή γνώμη. Ποιο είναι το μήνυμά τους; Οτι η τουρκική οικονομία θα είναι εύρωστη εφόσον αντληθούν τα πετρέλαια του Αιγαίου. Λες και είναι βέβαιο ότι υπάρχουν κοιτάσματα σε μεγάλη ποσότητα, σε μικρό βάθος, ώστε να μπορούν να αντληθούν εύκολα με άμεσο εισπρακτικό όφελος.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ εμφανίζει την Τουρκία ως αδικημένη από την Ελλάδα και εν πολιορκία από την Ευρώπη, για να καταλήξει ότι «οι Ελληνες δεν μας επιτρέπουν να αντλήσουμε τον πλούτο της Τουρκίας». Ποιο Διεθνές ή Θαλάσσιο Δίκαιο, ποια υφαλοκρηπίδα, ποια κυριαρχικά δικαιώματα. Τα εθνικιστικά αντανακλαστικά ξεπερνούν τα πάντα. Για τα οξύτατα εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας ο Εντογάν απευθύνεται σ’ έναν κόσμο, στα βάθη της Ανατολίας, που είναι το αφοσιωμένο ακροατήριό του, αποδίδοντας τη φτώχεια του σε εξωγενείς παράγοντες. Ο ίδιος ζει χρυσοποίκιλτα ως… Μωάμεθ.

Πιστεύουμε ότι ο Ερντογάν χτίζει ένα σενάριο πολιτικού εκβιασμού έναντι της Ελλάδας. Ωστόσο ο πρωταγωνιστής είναι αδίστακτος και ασεβής. Κάθε μέρα, στα υποταγμένα και ελεγχόμενα τουρκικά ΜΜΕ εξαπολύει νέα –φραστική για την ώρα- επίθεση μετρώντας το Καστελλόριζο -του είναι καρφί στα μάτια- με τετραγωνικά χιλιόμετρα. Δεν μπορεί να υπολογίσει ότι όλη η Ελλάδα είναι Καστελλόριζο. Ο συνωστισμός των ναυτικών δυνάμεων στο ελληνικό αρχιπέλαγος, οι αερομαχίες στον ελληνικό εναέριο χώρο, οι ετοιμασίες στα ντεκ του Εβρου αποτελούν προοίμιο πολεμικής σύρραξης. Λείπει η, κατά συνθήκη, αφορμή.

ΣΥΜΜΑΧΟΣ εναντίον συμμάχου μέσα στην Ατλαντική Συμμαχία; Κατεδαφίζεται το ΝΑΤΟ καταρρακώνοντας την αξιοπιστία των ΗΠΑ. Στα μάτια των λαών που πολέμησαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με σύμμαχο τις ΗΠΑ, η Τουρκία είναι ο επιτήδειος ουδέτερος, αλληθωρίζοντας προς τη ναζιστική Γερμανία. Τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα ανέχονται την επεκτατική της πολιτική, ενώ τα σχέδιά της, κατά «των τειχών της Βιέννης», εξυφαίνονται;

Η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ παριστάνουν σοφούς συνέδρους εν αμφικτιονία ευρισκομένους όταν ο γείτονας έχει αποβαρβαροποιηθεί.

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

2020: Σαν να μην πέρασε μια μέρα…

Kon

Σαν λευκό χαρτί…

Kon

Δεν έχει ελπίδα πια καμιά..

Μιχάλης Μάρδας

Οι μάσκες έπεσαν

Kon

Φωτιά στα τόπια…

Kon

Λίφτινγκ…

Kon

Εννοιες ασύμβατες…

Kon

Η μόνη ανίκητη…

Kon

Ζητείται ωριμότητα…

Kon