Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Από πού έρχεται;

Newsroom eleftherostypos.gr

Παραμονές των εκλογών, Ιανουάριο 2015, ο Τσίπρας δήλωσε ότι «ερχόταν από μακριά. Από πεδία μάχης…». Βάραινε τους ώμους του η Ιστορία του ηττημένου Δημοκρατικού Στρατού; Το ΚΚΕ τον κατήγγειλε για καπηλεία. Εμείς δεν του δώσαμε σημασία.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Γιατί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Χαρίλαος Φλωράκης έκλεισαν τις «ματωμένες σελίδες» στις 8 Ιουλίου 1989. Ετσι, όταν το 2015 οι Σπίρτζηδες κρέμασαν στους τοίχους των υπουργικών γραφείων τους τον Αρη και στήθηκαν από κάτω -μικροί το δέμας και ελαφρείς τον νουν- για να φωτογραφηθούν, μας φάνηκαν αστείοι.

Το «από μακριά» έκανε τον ανιστόρητο Τσίπρα υβριστή των πολιτικών του αντιπάλων, που με εθνική συνείδηση έσπρωχναν το κάρο των Μνημονίων να βγάλουν την Ελλάδα από το σκοτάδι. Αλλά και ποιος φανταζόταν ότι το σκοτάδι θα έβρισκε ξενιστή το Μαξίμου… Ξεγυμνώθηκε ο Τσίπρας υπογράφοντας το Μνημόνιο. Βούλιαξε σηκώνοντας βοσκοτόπια για να ελέγξει τα ΜΜΕ. Ο «βασιλιάς παρέλασε γυμνός» στη σκευωρία Νοβάρτις, επιχειρώντας να ισοφαρίσει τον ενδοτισμό των Πρεσπών και να κερδίσει τις εκλογές, βάζοντας πρωθυπουργούς στη φυλακή. Ηταν η«εκδίκηση» για Γράμμο και για Βίτσι; Σιγά! Η συνέχεια της λειτουργίας του «πολυκαταστήματος» στο Μαξίμου έπρεπε να διασφαλιστεί.

Ο Τσίπρας κατήγγειλε τον πρωθυπουργό ότι στην ετήσια γιορτή των απόστρατων θα έστελνε τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή. Ο πρωθυπουργός τον άφησε μόνο του να στέλνει εκδρομή τους νεολαίους ΣΥΡΙΖΑ στον Γράμμο να γιορτάσουν την τελική ήττα του Δημοκρατικού Στρατού, το 1948. Η Αριστερά προχωρά στήνοντας εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς. Ο διχαστικός λόγος του Τσίπρα εξηγείται: Ο ΣΥΡΙΖΑ ολισθαίνει συνεχώς στην αποδοχή του από τον λαό, ο ίδιος χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Τα διχαστικά του μηνύματα δεν έχουν αποδέκτες.

Στις κρίσιμες ώρες που βιώνει η Ελλάδα, το «παρών» στη Βουλή έρχεται σαν απόηχος του «ερχόμαστε από μακριά». Μετά από 71 χρόνια σε ποιον εχθρό απευθύνεται; Στους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ που σφάζονται για τα δικαιώματα της ψυχής της Αριστεράς; Ή στον Ερντογκάν που απειλεί την πατρίδα μας;

Εχθρός δεν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον οποίο οι Ελληνες εμπιστεύθηκαν το μέλλον τους. Ο εχθρός βρίσκεται στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου. Καθαρές κουβέντες: Το «παρών» του Τσίπρα και οι προηγούμενες δηλώσεις δίνουν «όπλα» στον εχθρό της Ελλάδας. Με το «παρών» στη Βουλή γύρισε την πλάτη του στην εθνική ομοψυχία.

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Για… Μουσείο

Kon

Τι έχουν τα έρμα…

Μιχάλης Μάρδας

Αποφάσεις λογικών μέτρων…

Kon

Επειδή δεν συνεμορφώθησαν…

Μιχάλης Μάρδας

Η μηχανή του κιμά…

Kon

Πλάκα που έχουν…

Kon

Γουρουνάκια ροζ…

Kon

Ουκ αφέωνται…

Kon

2020: Σαν να μην πέρασε μια μέρα…

Kon