Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγνωστη λέξη!

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ για τον «τοξοβόλο» του Συντάγματος: «Σιγά τον εγκληματία»!

Newsroom eleftherostypos.gr

Τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου δεν τον ήξερα. Για την ακρίβεια, καθώς παρακολουθώ τακτικά τις συζητήσεις στη Βουλή -από το Κανάλι της Βουλής- δεν είχε τύχει  να δω να απευθύνεται στην Ολομέλεια.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Νομίζω ότι τον είδα μια και καλή και η ανάρμοστη συμπεριφορά του με άφησε άφωνη. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να επιληφθεί και το πανεπιστήμιο στο οποίο διδάσκει και ο Ιατρικός Σύλλογος.  Ποια Σύγκλητος μπορεί να ανεχθεί ότι ο Μάρκου έκανε «ρόμπα» ολόκληρη την πανεπιστημιακή κοινότητα και ποιος Ιατρικός Σύλλογος ένα μέλος του να εκφράζεται ώσπερ οι προ αμνημόνευτων χρόνων καραγωγείς. Και για τους μεν καραγωγείς ο λόγος τους, αν και δεν ήταν ανεκτός, ήταν μετρίως συγγνωστός. Γιατί κανείς δεν θεωρούσε ότι είχαν παιδεία, κοινωνική θέση ή πως ήταν παράδειγμα προς μίμηση.

Πώς, όμως, γίνεται αποδεκτή η συμπεριφορά Μάρκου, που δηλώνει καθηγητής Ιατρικής και τέλος πάντων γιατρός; Δεν είναι να πεις «άνθρωπος αγράμματος, κούτσουρο απελέκητο» αν και στη ζωή μου είχα την τύχη να γνωρίσω πολλούς αγράμματους ανθρώπους, αλλά με εξαιρετική παιδεία και κοινωνική μόρφωση, που δεν θα τους πρόσθεταν πολλά τα όποια πτυχία. Υποθέτω ότι ο Μάρκου τα έχει κρεμασμένα  στον τοίχο του ιατρείου και υπερηφανεύεται για το βιογραφικό του.

Με αυτό το βιογραφικό ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε την αγκάλη του να υποδεχθεί τον Μάρκου και για να του ανοίξει το δρόμο τον διόρισε και πρόεδρο στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας. «Θύμα», δήλωσε ο Μάρκου της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας στο χώρο της Υγείας; Αντιστεκόταν σθεναρά στα σχέδια της κυβέρνησης ο Μάρκου; Μα, αυτός δεν ήταν που παρακαλούσε την ηγεσία του υπουργείου να μείνει στη θέση του ως πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας; Δεν είχε στείλει και έκθεση προς την ηγεσία του υπουργείου για να εκθέσει το σοβαρό έργο που είχε επιτελέσει ως πρόεδρος, αλλά και να παραμείνει για να ολοκληρώσει το έργο του;

Αλλά ξέρετε τι ακριβώς κάνει το λεγόμενο ΚΕΣΥ; Εχει ουσιαστική ευθύνη για το σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, τον προσδιορισμό των γενικών στόχων και κατευθύνσεων και τη διαμόρφωση γενικά της εθνικής στρατηγικής στον τομέα Υγείας και την υποβολή των σχετικών προτάσεων στον υπουργό Υγείας. Γνωμοδοτεί σε κάθε θέμα τρέχουσας πολιτικής όσον αφορά στην Υγεία, που παραπέμπεται σε αυτό και εισηγείται μέτρα για την υλοποίηση των προγραμματικών στόχων! Δηλαδή, ο Μάρκου, φυτευτός από τον ΣΥΡΙΖΑ ως πρόεδρος του ΚΕΣΥ, εκλεγμένος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να παραμείνει στη θέση του και να γνωμοδοτεί για θέματα πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να παίρνει εντολές από  τον υπουργό Βασίλη Κικίλια; Δε ντρεπόταν; Οπως έχει αντιληφθεί η ντροπή δεν αποτελεί χαρακτηριστικό ΣΥΡΙΖΑίου. Είναι άγνωστη λέξη!

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Γουρουνάκια ροζ…

Kon

Ουκ αφέωνται…

Kon

2020: Σαν να μην πέρασε μια μέρα…

Kon

Σαν λευκό χαρτί…

Kon

Δεν έχει ελπίδα πια καμιά..

Μιχάλης Μάρδας

Οι μάσκες έπεσαν

Kon

Φωτιά στα τόπια…

Kon

Λίφτινγκ…

Kon

Εννοιες ασύμβατες…

Kon