Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ποιος μιλάει;

Newsroom eleftherostypos.gr

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη, όπως τραγουδά υπέροχα η Μελίνα στα «παράλογα». Και αυτό δυστυχώς συμβαίνει και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Εδώ που τα λέμε από τα μεγαλεία του πολυμάγαζου Μαξίμου να εκπίπτεις στo συνοικιακό Κουμουνδούρου, δυσκολεύεσαι. Κι αν το γαρ πολύ της θλίψεως για την απώλεια της ατζέντας των «μαγαζάτορων» δημιουργεί φαντασιώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, στους πολίτες πρόσφερε μία κωμικό νότα, διαβάζοντας τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις για το ελικόπτερο που πήρε τον πρωθυπουργό από την Αντίπαρο για να τον μεταφέρει στη Επίδαυρο, όπου δινόταν η παράσταση του σπουδαιότερου αντιπολεμικού έργου όλων των εποχών, η τραγωδία του Αισχύλου «ΠΕΡΣΑΙ», σε παγκόσμια παρουσίαση.

Πάμε από την αρχή: Ο πρωθυπουργός πήρε το αεροπλάνο της γραμμής και πήγε στην Πάρο. Και από την Πάρο πέρασε απέναντι στη Αντίπαρο. Πήγε διακοπές; Οι καημένοι στην Κουμουνδούρου, έχοντας εμπειρία των διακοπών Τσίπρα, τι άλλο θα σκέφτονταν; Πού να τους περάσει από το μυαλό ότι η Ελλάδα με το στοίχημα του κορονοϊού πρέπει προβάλλεται στα διεθνή ΜΜΕ ως ιδανικός τόπος για ασφαλείς διακοπές. Πού να σκεφτούν ότι ο πρωθυπουργός δίνει μάχες για να κερδίσει η Ελλάδα τον χαμένο καιρό της διακυβέρνησης Τσίπρα.

Στην Αντίπαρο είναι η θερινή κατοικία του Τομ Χάνκς, της Ρίτας Γουίλσον και της οικογένειάς τους. Ο σπουδαίος ηθοποιός αναζητά ευκαιρία για να προβάλει τη χώρα μας στην παγκόσμια κοινότητα, με κάθε τρόπο. Η γυναίκα του, με καταγωγή από τη Βόρειο Ηπειρο, δηλώνει συνεχώς την καταγωγή της. Μετά την τελετή επίδοσης στον Τομ της «Χρυσής Σφαίρας», ακολούθησε η συνέντευξη στην όποια είχε δηλώσει ότι «είναι Ελληνας εδώ και τριάντα δύο χρόνια.

Η Ελλάδα είναι καταφύγιο. Σε πολλούς τόπους ταξίδεψα αλλά στην ομορφιά κανείς δεν ξεπερνά την Ελλάδα, που γιατρεύει την ψυχή σου». Ο Τομ και η Ρίτα, χριστιανοί ορθόδοξοι, πολιτογραφήθηκαν Ελληνες. Ο πρωθυπουργός πήγε το Σάββατο να τους επιδώσει προσωπικά τα διαβατήριά τους. Η φωτογραφία τους με το ζεύγος Μητσοτάκη και τα ελληνικά διαβατήρια βρίσκεται σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ.

Από την Αντίπαρο ο πρωθυπουργός έπρεπε να πάει στην Επίδαυρο, καθώς η ζωντανή μετάδοση των «ΠΕΡΣΩΝ» ήταν παγκόσμια. Τη μετάβαση Αντίπαρο-Επίδαυρο ο ΣΥΡΙΖΑ την αποκάλεσε εκδρομή, λες και υπήρχε δημόσιο μεταφορικό μέσο και δεν το χρησιμοποίησε. Αλλά οι δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ έχουν πρόβλημα πολιτισμού και αισθητικής.

Να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, και θα είναι η πρώτη φορά που θα συνηγορούσα ασμένως, να δημοσιοποιηθούν τα ημερολόγια πτήσεως του προεδρικού αεροπλάνου με τις λίστες των επιβαινόντων και των ελικοπτέρων που χρησιμοποιήθηκαν από τον Ιανουάριο 2015 ως σήμερα. Και μάλιστα να ζητήσει και τα ημερολόγια πτήσεων για τον Πάνο Καμμένο, τον κυβερνητικό εταίρο. Για να έχουμε ολοκληρωμένη την εικόνα.

Ας μη ζητήσει και τα μενού που προσφέρονταν στις πτήσεις της οικογένειας Τσίπρα, των φίλων της και των συντρόφων τους. Αν και θα είχαν σοσιαλιστικό ενδιαφέρον οι αριστερές τερψιλαρύγγιες επιλογές…

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Ευδαίμων αμνησία (Ι)

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ουαί υμίν…

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο «εθνικός στόχος»

Kon

Είναι σοβαροί;

Kon

Μέμνησο βοσκοτοπίων…

Kon

Πολύς δρόμος…

Kon

Ο μικρός Αλέξης…

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Και υπέρ… Λεξοτανίλ

Το ΜΟΝΟ…

Kon