Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Τσίπρας υιοθετεί τη ρητορική των «τσιγκούνηδων» του Βορρά!

Newsroom eleftherostypos.gr

Ποτέ δεν ήταν το φόρτε του. Πάντοτε ο κ. Τσίπρας είχε εξαιρετικά κακή σχέση με την πραγματικότητα. Από την εποχή που θα έσκιζε τα Mνημόνια, θα διέγραφε το χρέος και θα μοίραζε χρήματα με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Η πλάκα είναι πως τα ίδια λέει και τώρα.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης

ΑΚΟΥΕΙ κανείς την ομιλίες, τις δηλώσεις του: «Δεν υπάρχει αμφιβολία, φοβούνται τις αντιδράσεις της κοινωνίας, γιατί όλο αυτό που έχουν φτιάξει είναι μια φούσκα, επικοινωνία μόνο και ουσία τίποτα. Και η ύφεση ήρθε πριν να έρθει ο κορονοϊός».

ΔΕΝ υπάρχει καμία αμφιβολία πως αν τα εκστόμιζε αυτά ο πρώην πρωθυπουργός μπροστά στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης οι περισσότεροι θα έπεφταν κάτω από τα γέλια. Γιατί όλες, μα όλες οι χώρες της Ευρώπης γύρισαν από ανάπτυξη σε τρομακτική ύφεση με μοναδικό λόγο την πανδημία και τις συνέπειες του lockdown.

ΚΑΠΟΙΟΙ, όμως, δεν θα γελούσαν. Κάποιοι θα χειροκροτούσαν τον κ. Τσίπρα. Οι πρωθυπουργοί της Ολλανδίας, της Αυστρίας, της Σουηδίας και της Δανίας θα είχαν μείνει έκπληκτοι. Θα απορούσαν πώς βρέθηκε κάποιος, που το 2015 υποδυόταν τον αριστερό και έλεγε πως θα αλλάξει την Ευρώπη, να υποστηρίζει έστω και με έμμεσο τρόπο τα επιχειρήματά τους.

ΤΙ υποστηρίζουν οι σκληροί, οι «τσιγκούνηδες» του Βορρά; Εντάξει, δεν το… τερματίζουν όπως ο κ. Τσίπρας. Εκείνοι παραδέχονται πως η ύφεση δημιουργήθηκε από την πανδημία, αλλά ουσιαστικά λένε στις υπόλοιπες χώρες να δανειστούν για να αντιμετωπίσουν την τεράστια κρίση. Γιατί στην πραγματικότητα απευθύνονται στο εσωτερικό τους ακροατήριο και εμμέσως πλην σαφώς υπονοούν πως φταίνε οι χώρες που δεν είχαν προνοήσει να έχουν χρήματα στο στρώμα για να αντιμετωπίζουν τέτοιες έκτακτες καταστάσεις.

Ο παραλογισμός των Βορείων συναντά τη μικροκομματική γραφικότητα του κ. Τσίπρα. Αν ισχύει πως για την ύφεση φταίει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Ν.Δ. και όχι ο κορονοϊός, τότε η Ελλάδα -σύμφωνα με τη ρητορική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- δεν θα έπρεπε να πάρει ούτε ένα ευρώ από τα 32 δισεκατομμύρια της Ε.Ε.

ΣΤΟ βέρτιγκο στο οποίο βρίσκεται ο κ. Τσίπρας θα αδυνατούσε, βέβαια, να εξηγήσει ποιος ευθύνεται για την ύφεση στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. Αλλά και σε όλες τις χώρες του πλανήτη που μπαίνουν σε βαθιά ύφεση. Μήπως ευθύνεται για την παγκόσμια οικονομική κρίση ο κ. Μητσοτάκης; Ποιος ξέρει, αν η συνεχιστεί η φθίνουσα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στα γκάλοπ, μπορεί να ισχυριστεί ακόμα και αυτό ο κ. Τσίπρας…

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Ο πανικός του κ. Τσίπρα

Kon

Η μελλοντολογική συζήτηση για τον Δακτύλιο

Kon

Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ φοβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Ας ξεκινήσουμε από τα φρεάτια

Kon

Ενα απέραντο… αυθαίρετο!

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Από τη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Kon

Το brain gain και το νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δεν αρκεί μόνο ο Δακτύλιος

Kon

Τα γκάλοπ και η απόγνωση

Kon