Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η σιωπή του κ. Παππά

Hταν 23 Οκτώβριου του 2016 όταν ο Ελεύθερος Τύπος δημοσίευε μια φωτογραφία ενός τύπου που περπατούσε στην Ηρώδου Αττικού

Newsroom eleftherostypos.gr

Hταν 23 Οκτώβριου του 2016 όταν ο Ελεύθερος Τύπος δημοσίευε μια φωτογραφία ενός τύπου που περπατούσε στην Ηρώδου Αττικού ακριβώς μπροστά από το κτίριο που στεγάζει το πρωθυπουργικό γραφείο κρατώντας μια σακούλα σούπερ μάρκετ. Ο τίτλος του αποκλειστικού ρεπορτάζ ήταν: «Ο Κύπριος των offshore και των Panama Papers που μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου».

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης

ΜΕΣΑ από αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Ελεύθερου Τύπου γνώρισε όλη η Ελλάδα τις στενές σχέσεις και τα ταξίδια του κ. Νίκου Παππά με τον κ. Αρτέμη Αρτεμίου.

ΕΧΟΥΝ περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια. Τόσο ο κ. Παππάς όσο και ο κ. Αρτεμίου δεν έχουν διαψεύσει ούτε μια γραμμή από όσα έχουν δημοσιευθεί στα ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου.

Η αλήθεια, όμως, είναι πως δεν έχουν δώσει απαντήσεις.

ΑΣ το πάρουμε «ανάποδα» το θέμα. Αν κάποιος υπουργός της Νέας Δημοκρατίας είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό για «αγνώστου ταυτότητας» μπίζνες μαζί με κάποιον νομικό ο οποίος θεωρείται εξπέρ στις offshore, τι ακριβώς θα είχε γίνει;

ΔΕΝ θα κραύγαζε ο κ. Τσίπρας για το παλιό και το διεφθαρμένο; Δεν θα έλεγε πως με τέτοιες συμπεριφορές χρεοκόπησε η Ελλάδα; Δεν θα ζητούσε την παραίτηση του υπουργού της Ν.Δ.; Και ο κ. Πολάκης δεν θα ζητούσε να μπουν κάποιοι στη φυλακή, μπας και ανέβουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ;

ΕΚΤΟΣ κι αν για όλα αρκεί ένα απλό «αναλαμβάνω την ευθύνη». Καλή φάση, πλάκα έχει. Ρίχνει ένας πολιτικός «αναλαμβάνω την ευθύνη» και δεν χρειάζεται να δώσει απαντήσεις.

ΔΕΝ χρειάζεται να πει για ποιον λόγο είχε ταξιδέψει στη Βενεζουέλα; Γιατί έπρεπε να συνοδεύεται από κάποιο εξειδικευμένο στις offshore νομικό; Γιατί είχαν πετάξει έως τη νήσο Μαργαρίτα στην Καραϊβική με το τζετ ενός αμφιλεγόμενου επιχειρηματία, τις δραστηριότητες του οποίου ερευνούν οι διωκτικές Αρχές των ΗΠΑ; Είχαν πάει τελικά για ζαρζαβατικά ή μήπως για άλλες μπίζνες;

Ο κ. Παππάς πρέπει, επιτέλους, να απαντήσει: για τις σχέσεις του με τον κ. Αρτεμίου, για τις καταγγελίες του κ. Καλογρίτσα, για τις καταγγελίες του κ. Μιωνή, για τον περιβόητο κ. Πετσίτη, που επίσης «αλώνιζε» στο Μαξίμου.

ΟΙ συμπτώσεις είναι συγκλονιστικές. Οι περισσότερες αποκαλύψεις διαφορετικών υποθέσεων και καταγγελιών δείχνουν πως η σχέση Παππά – Αρτεμίου δεν αφορούσε μόνο τη Βενεζουέλα.

Η μη διάψευση και η ουσιαστική σιωπή του κ. Παππά στις απανωτές καταγγελίες εις βάρος του δείχνουν πως η κατάσταση τόσο για τον ίδιο όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εύκολα πολιτικά διαχειρίσιμη.

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Ο Γράμμος, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Γιάλτα

Tinad

Μεταρρυθμιστές του… γλυκού νερού

Tinad

Η παγκόσμια ύφεση, ο Μητσοτάκης και οι ψεκασμένοι

Μιχάλης Μάρδας

Το δίκαιο και το άδικο για τα αναδρομικά

Μιχάλης Μάρδας

Ο κορονοϊός, η μάσκα και το μήνυμα

Tinad

Οι νέοι του Γράμμου

Tinad

Χαμός στο twitter για το εναλλακτικό camping της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στον Γράμμο

Μιχάλης Μάρδας

Το εκπαιδευτικό σύστημα και μια ερώτηση… χιλιάδων ευρώ

Tinad

Η Επίδαυρος, ο Χανκς και ο αναξιοποίητος πολιτισμός

Kon