Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ισα… δικαιώματα!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για του παιδικούς σταθμούς στο κέντρο της Αθήνας

Newsroom eleftherostypos.gr

Τι λέει το Σύνταγμα; Δημόσια συνάθροιση είναι να συγκεντρώνονται κάποιοι για να εμποδίσουν τους άλλους να πάνε στη δουλειά τους; Δημόσια συνάθροιση είναι να μπλοκάρουν τα πάντα στο κέντρο της πόλης; Δικαίωμά τους η διαμαρτυρία μέσω της δημόσιας συνάθροισης.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Ποιος το αμφισβητεί. Αλλά και δικό μας δικαίωμα να θέλουμε να πάμε στην εργασία μας ή στο σπίτι μας ή να κατεβούμε στα μαγαζιά. Μου έχουν μείνει καρφωμένες στη μνήμη μου εικόνες με αλλόφρονες τουρίστες, στην πλατεία Συντάγματος, να τραβούν τις βαλίτσες τους, να κλαίνε από τα δακρυγόνα, να μην ξέρουν από πού να πάνε και πού να βρουν ταξί.

Οι ΣΥΡΙΖΑίοι που ωρύονται ξέρουν ότι το καθεστώς των διαδηλώσεων καθοριζόταν από χουντικά διατάγματα. Ομως από το 2015 ως το 2019 ο Τσίπρας όχι μόνον δεν τα κατάργησε αλλά ω! της υποκρισίας, τα χρησιμοποιούσε κάθε φορά που δεν του άρεσε μια διαδήλωση! Λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλά καρτ διαδηλώσεις και δημόσιες συναθροίσεις για να γίνεται κόλαση η ζωή των υπολοίπων πολιτών δεν ανέχεται. Πορείες με πενήντα άτομα που μας κρατούν αιχμάλωτους και παθαίνει έμφραγμα το κέντρο της Αθήνας, από Χίλτον ως και Στύλους του Ολυμπίου Διός, να τις ξεχάσουν.

Οι διαδηλωτές πιστεύουν πως κλείνοντας το κέντρο, κρατώντας στυλιάρια -για πάσα χρήση- με ένα χρωματιστό πανί στη μια τους άκρη, καταλαβαίνουν καλύτερα οι πολίτες τα προβλήματά τους; Θα μάθουν μέσω της διαδήλωσης και της παρεμπόδισης της κυκλοφορίας τα αιτήματά τους και θα σπεύσουν οι πολίτες να τους συμπαρασταθούν; Αστείο πράγμα. Οι πολίτες αυτό που εισπράττουν είναι ότι κάποιοι τους κλείνουν τον δρόμο. Κάποιοι τους εμποδίζουν να περάσουν να κάνουν τη δουλειά τους. Κάποιοι βρωμίζουν το κέντρο της πόλης. Κάποιοι κλείνουν τα μαγαζιά στα οποία δεν πάει κανείς από τον φόβο των επεισοδίων. Και κάποιοι δεν σέβονται τα δικά τους δικαιώματα. Ητοι, οργίζονται με τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα ο αντίκτυπος στην κοινωνία να έχει ακριβώς το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Στο κάτω κάτω δεν ζητούν πολίτες, καταστηματάρχες, ξενοδόχοι να μη γίνονται διαδηλώσεις ή πορείες. Ζητούν να εφαρμοστούν τα μέτρα που ισχύουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μια λωρίδα της κυκλοφορίας στη διάθεσή τους, όχι όλο το οδόστρωμα, καθορισμένος ο «αρχηγός» της δράσης για να συνεννοείται με την αστυνομία. Η εικόνα της υπό κατάληψη πρωτεύουσας δεν συνάδει με μια χώρα που εκσυγχρονίζεται.

Και για να μη υπάρχει και σύγχυση ο πρωθυπουργός στην ομιλία του χτες στη Βουλή ήταν σαφής: Διαδηλώσεις ή πορείες όπως για τη 17 Νοέμβρη ή την Πρωτομαγιά δεν πρόκειται να αλλάξουν. Γιατί άλλωστε να στερήσει στον Τσίπρα τον «περίπατό του» ως την πρεσβεία που εκπροσωπεί «τους φονιάδες των λαών»;

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Hταν γενναία…

Kon

Κοινά χαρακτηριστικά

Kon

Ο επερχόμενος πόλεμος…

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Το «καλό» από την… κρίση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οταν το 12 υπερτερεί του 88…

Kon

Σόλωνος… με οκτώ μποφόρ

Kon

Το λάθος

Kon

Των μεν δειλών φόβος…

Kon

Ευδαίμων αμνησία (ΙΙ)…

Kon