Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο διπρόσωπος Απρίλης…

Newsroom eleftherostypos.gr

Τα πρόσωπα που συναντώ στον περίπατό μου είναι… χαρούμενα! Κορονοϊός ξε-κορονοϊός, οι συνήθεις αθηναϊκοί περίπατοι, για εκείνους που «μένουμε σπίτι-Κέντρο», σφύζουν από κόσμο. Κυρίως στις ηλικίες ανάμεσα στα 25 και στα 40. Εχω, εντέλει, καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλοι όσοι μένουν Κέντρο γνωρίζονται μεταξύ τους!

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Πολλά ζευγάρια, κυρίως περί το Ζάππειο, είναι με τα μικρά στο καρότσι, με τα μικρά στα πατίνια τους, με τα μικρά στα ποδήλατά τους. Το καταλαβαίνω. Κλεισμένα στο σπίτι είναι σαν τα θηρία στο κλουβί. Και πού να τους εξηγήσεις τον κίνδυνο, όταν σε πολλές περιπτώσεις δεν τον συνειδητοποιούν ούτε οι γονείς τους. Βάλαμε σε καραντίνα τους εβδομήντα και άνω και έτσι θεωρούμε ότι έχουμε ξεμπερδέψει. Οτι οι νέοι είναι άτρωτοι.

Ισως θα πρέπει να προσέχουμε περισσότερο όσα μας αναλύει καθημερινά ο καθηγητής κ. Τσιόδρας. Η επίτροπος δήλωσε ότι όλο το 2020 πρέπει να μείνουν μέσα οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας. Τι να της πει κανείς; Οτι όσοι θα γλιτώσουν από τον κορονοϊό θα πάνε από μαρασμό; Υπάρχει τίποτε χειρότερο για έναν ηλικιωμένο να μην μπορεί να δει τα εγγόνια του, τα παιδιά του, να κάνει παρέα με τους φίλους του;

Αυτός ο Απρίλης του 2020 θα μείνει ως ορόσημο για μας αλλά και για τις γενιές που θα ακολουθήσουν. Απέδειξε, για μια ακόμη φορά, πόσο διπρόσωπος είναι. Λάμπει από ομορφιά η φύση, με χίλια χρώματα και αρώματα, και από την άλλη ο ιός βρίσκεται στην πιο φονική του ώρα. Αριστα και σωτήρια τα μέτρα της κυβέρνησης και δεν ξέρω τι θα γινόμασταν αν δεν είχε αποφασίσει αμέσως ο πρωθυπουργός να τα πάρει.

Ωστόσο, δεν μπορώ να μη σκέφτομαι την επόμενη μέρα. Για την ώρα κανείς επιστήμονας δεν διακινδυνεύει την πρόβλεψη για το πότε θα είναι η επόμενη μέρα. Οσα διαβάζω στον διεθνή Τύπο και στα sites είναι τόσο απαισιόδοξα ώστε αποφάσισα να μένω σε αυτά που ακούω στις 6 το απόγευμα. Αλλιώς πρέπει να πιστέψουμε ότι θα πάμε σε ημικαραντίνα όλη τη χρονιά.

Το ζήτημα είναι ότι -και με τους τρεις σχεδόν μήνες καραντίνα- τα πράγματα στην οικονομία ακούγονται πολύ δυσοίωνα. Και σκέφτομαι ένα πράγμα για να αισιοδοξώ: Οτι δεν θα ξεχάσουμε, όταν τελειώσει ο εφιάλτης, πως η κυβέρνηση που τώρα όλοι θεωρούμε ευλογία που μας κυβερνά, θα δώσει μια άλλη μεγάλη μάχη για να κρατήσει σε ισορροπία την οικονομία και να μην μπατάρει.

Να πω ότι θα είναι εξίσου δύσκολο και αυτό το εγχείρημα όσο και η σωτηρία μας από τον κορονοϊό; Θα πρέπει να συνεχίσουμε να περιβάλλουμε την κυβέρνηση με την ίδια εμπιστοσύνη που της δείχνουμε ως τώρα. Είναι και αυτό θέμα ανάληψης της ατομικής μας ευθύνης…

 

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Ενταξιακή… φάρσα!

Tinad

Φοβερόν το εμπεσείν…

Tinad

Οι γαργαντούες…

Μιχάλης Μάρδας

Ο μαραθώνιος του κορονοϊού

Kon

Πένθος…

Kon

Ισα… δικαιώματα!

Ανδρέας Ντίνης

Λευκός οίκος, μαύρα κοράκια…

Kon

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος αποκάλυψε γιατί πήρε στις 10 το βράδυ τηλέφωνο τον Μητσοτάκη

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Μεγάλη η χάρη Tης…

Kon