Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μεγάλη η χάρη Tης…

Newsroom eleftherostypos.gr

Στις 7 Ιουλίου η Εκκλησία εορτάζει και τιμά την ιερή μνήμη της Aγίας μεγαλομάρτυρος Κυριακής. Η Aγία Κυριακή είναι από τα θύματα των τελευταίων αρχαίων διωγμών, επί Διοκλητιανού. Δε μπορώ να σας περιγράψω τι έκανε ο ηγεμόνας της Νικομήδειας για να καταφέρει να τη σκοτώσει. Σχεδόν όσα και το Μαξίμου για να θάψει την Ελλάδα.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Αναψαν φωτιά να την κάψουν ζωντανή, μα οι φλόγες δεν την άγγιξαν. Την έριξαν στα θηρία, που δεν την πείραξαν. Τέλος, έδωσε εντολή να την αποκεφαλίσουν. Προσευχήθηκε η Κυριακή κι έγειρε στη γη. Οταν ο δήμιος πλησίασε για να εκτελέσει τη διαταγή, ήταν νεκρή. Σας έγραψα ελάχιστες σειρές από το συναξάρι της γιατί από τις 7 Ιουλίου 2019 ως και χθες 7 Ιουλίου 2020 όταν συζητάμε μεταξύ μας για τη φώτιση που είχαν οι πολίτες να ψηφίσουν τον Κυριάκο, στις 7 Ιουλίου 2019, λέμε «Αγιο είχαμε». Από δω και πέρα γνωρίζοντας την Αγία Κυριακή μπορούμε να της αποδίδουμε το θαύμα. Αγία είχαμε.

Και είναι θαύμα που γλιτώσαμε από όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες μέρες. Για να καταλάβατε από τι μας έσωσε η Αγία Κυριακή. Μας έσωσε από τα απαιτητικά μαγαζιά του Λευκού Οίκου. Από τα συστηματάκια outsourcing για να αβγατίζουν τις επενδύσεις του υπουργού της Διαφάνειας. Μας έσωσε από τον Παππά που το 2016 είχε βγει στο μαγαζάκι του στην ΕΡΤ για να μας πει εκείνα τα ωραία για τις τηλεοπτικές άδειες που θα διασφάλιζαν τη διαφάνεια στη Δημοκρατία. Να ήταν καλά το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας με το πιστοποιητικό του που ακόμη το ψάχνουμε! Τις άδειες δεν κατάφερε να τις βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά έγινε μέγας χορηγός του Βαξεβάνη με τρία λιβανέζικα εκατομμύρια για να πετά κουβάδες λάσπη σε όποιον ενοχλούσε τον ιδιοκτήτη του πολυκαταστήματος.

Οι αρμοί της εξουσίας για να γεμίσουν και να σφίξουν επί ΣΥΡΙΖΑ θέλανε να πέσει πολύ χρήμα. Ετσι δηλώνει ο Καλογρίτσας που πάνω στην πολλή ζαλάδα του μπέρδεψε τον Αλέξη με τον Χαρίλαο! Οποία βλασφημία! Τώρα μας εξηγεί πώς θα γινόταν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοπροσώπως καναλάρχης με ξένα «κόλλυβα» τα οποία γνώριζε και ο πλανητάρχης. (Αμα μένεις σε Λευκό Οίκο αυτόματα είσαι και πλανητάρχης. Οχι;) Θυμήθηκα και τον Σπίρτζη -που έχει εξαφανιστεί!- ότι για να εξυπηρετήσει τον Καλογρίτσα του εγκαινίασε εργοτάξιο-φάντασμα κι έκοψε σε φέτες το δρόμο Πάτρα-Ηλεία για να συντομεύσει το έργο που δεν έγινε ποτέ. Εικονικό συμβόλαιο το ηθικό πλεονέκτημα; Μα και το ηθικό πλεονέκτημα εικονικό ήταν.

Από δω και πέρα κάθε 7 Ιουλίου να πηγαίνουμε στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής που βρίσκεται στην οδό Αθηνάς, αριθ. 28, να ανάβουμε κεράκι να έχει καλά τον Κυριάκο. Σκεφθείτε για ένα λεπτό με το θαύμα της 7ης Ιουλίου 2019 από τι σωθήκαμε…

 

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Δεν έχει ελπίδα πια καμιά..

Μιχάλης Μάρδας

Οι μάσκες έπεσαν

Kon

Φωτιά στα τόπια…

Kon

Λίφτινγκ…

Kon

Εννοιες ασύμβατες…

Kon

Η μόνη ανίκητη…

Kon

Ζητείται ωριμότητα…

Kon

Εν αμφικτιονία ομιλούντες…

Μιχάλης Μάρδας

Η άλλη μέρα…

Μιχάλης Μάρδας