ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η «ιστορία» Παπατσίπρα…

Newsroom eleftherostypos.gr

Από την πληροφόρηση Νίκου Παππά στην από καρδιάς εξομολογητική συζήτησή του με τον κ. Σάμπι Μιωνή είχαμε μάθει ότι το Μαξίμου λειτουργούσε σαν μια στοά από μαγαζάκια και ένα κεντρικό μαγαζί.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Φυσικά, τα μαγαζάκια είχαν το μέγεθος και το εκτόπισμα του μαγαζάτορα στην κομματική ιεραρχία ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ήταν και κάποια εξέχοντα, με υψηλή αυτονομία, τα οποία για να ανταποκριθούν στον κύκλο των εργασιών είχαν και outsourcing. Δηλαδή ένα «συστηματάκι» το οποίο λειτουργούσε λίγο ως ταμείο, λίγο ως λογιστήριο, λίγο ως εξυπηρέτηση πελατών, παρέχοντας «προστασία».

Πάντως, το βασικό μαγαζί ανήκε στο μεγάλο αφεντικό –ήταν η Κουμουνδούρου με το ταμείο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ο ίδιος ο Αλέξης; Δεν διευκρινίζεται επί τους παρόντος, αλλά κοντή γιορτή- και έπρεπε τα μαγαζάκια να προσέχουν να μην υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων με «το μαγαζί». Ολοι ίσιοι και όμοια; «Σιγά ρε», όπως είπε ο Παππάς. «Οχι κι έτσι».

Από την Κυριακή, μελετώντας το «Πρώτο Θέμα», πληροφορηθήκαμε ότι αυτό που εμείς θεωρούσαμε ως στοά με μαγαζιά, άντε και πολυκατάστημα, οι ένοικοί του το αποκαλούσαν White House. Μπορώ να κάνω μια μικρή παρένθεση; Φαντάζεστε πόσοι ξιπασμένοι ήταν αυτοί που ο σοφός λαός -να το λέμε και αυτό- εξέλεξε ΤΡΕΙΣ φορές – Γενάρη 2015, δημοψήφισμα 2015, εκλογές Σεπτέμβρη 2015- να τον κυβερνήσουν, ώστε να αποκαλούν το Μαξίμου White house; Και η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες! Αλλά πραματευτάδες στην κυριολεξία.

Μοιραίος άνθρωπος για τη δρακογενιά και το… δρακογεννημένο Τσίπρα ο Νίκος Παππάς. Από την Καισαριανή με τον Πετσίτη ως την Ηρώδου Αττικού του Λευκού Οίκου, όλα τα πήραν σβάρνα. Να! Η ευκαιρία… Και μπορεί η δρακογενιά να μην είχε κυβερνητικό πρόγραμμα -εκείνο της Θεσσαλονίκης ήταν της πλάκας- αλλά αποδεικνύεται ότι «έτρεχε» δύο άλλα παράλληλα: Το πρώτο ήταν του ελέγχου της ενημέρωσης. Αρχισε με τη γάτα των Ιμαλαΐων, πέρασε από βοσκοτόπια, εφοπλιστές και κατασκευαστές για «δανεικά» και αγύριστα. Αλλά μου φαίνεται να καταλήγει με τον Παππά πίσω από τα σίδερα.

Το δεύτερο ήταν το «ηθικό πλεονέκτημα» που κατάλαβε ότι έπρεπε να κάνει γρήγορα μπάζα. Να λαδωθεί το έντερό του. Αν έμενε δε και δεύτερη τετραετία μάλλον θα ξεπουλούσε και το…White house – Μαξίμου. Αυτοί οι κατσαπλιάδες είχαν το θράσος να εγκαλέσουν δυο πρωθυπουργούς, έναν αντιπρόεδρο, τον πρώην υπουργό και κεντρικό τραπεζίτη και έξι υπουργούς για τη Νοβάρτις, κατασκευάζοντας την οικτρή σκευωρία! Αλήθεια, πίστευαν ότι θα τη βγάλουν «καθαρή»;

Ο Καλογρίτσας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι τα 3.000.000 ευρώ τα εισέπραξε μεν αυτός αλλά πήγαν στον White house και δη στον επιτελάρχη Νίκο Παππά.

Ξεφτιλίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνοντας ότι «εκοψε» τον Καλογρίτσα! Εκτός αν εννοεί ότι δεν βρέθηκαν άλλοι να υποκύψουν στν εκβιασμό του White house ώστε να συμπληρωθεί το ποσό για την άδεια δήθεν Καλογρίτσα. Πιστεύω ότι το κουβάρι τώρα ξετυλίγεται. Η «ιστορία» Παπατσίπρα μόλις άρχισε…

 

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Κορονοϊός με… πρόσημο

Kon

Αλλο τα σενάρια, άλλο η πραγματικότητα

Kon

Η Μυρσίνη είναι ο Αλέξης και ο Παύλος

Kon

Τι μετράει περισσότερο…

Kon

Σας παρακαλώ, κύριε πρωθυπουργέ…

Μιχάλης Μάρδας

Το βάθος… μετράει

Tinad

Να ντρέπεστε, κύριε Τσίπρα!

Tinad

Κι όμως μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου

Kon

Πλειοδοσία υποσχέσεων

Kon