ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Το γαρ πολύ της… απώλειας

Newsroom eleftherostypos.gr

Βγήκε κάποιο συνεταιράκι Πάνου Καμμένου στον ΣΥΡΙΖΑ (27 Ιανουαρίου 2015 – 14 Ιανουαρίου 2019) να σχολιάσει τη λέξη «σούργελο» που  χρησιμοποίησε ο Δ. Παπαγγελόπουλος «περιγράφοντας» τη σύζυγο Καμμένου;

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθιερέας κατά του ρατσισμού και του σεξισμού είπε σε κανέναν Αλέξη Χαρίτση να εκφράσει -τουλάχιστον- την αντίθεσή του προς το λεξιλόγιο του τέως υπουργού Δικαιοσύνης και Διαφάνειας; Δεν το είδα πουθενά. Οι κυρίες που αποτέλεσαν το κυβερνητικό αγλάισμα ΣΥΡΙΖΑ με ταψιά με «γεμιστά» για τις μετανάστριες;

Αλλά δεν είναι και το τελευταίο σεξιστικό ατόπημα για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ακούει ούτε βλέπει. Θεωρούσαν ως σεξιστικά σχόλια εκείνα που αφορούσαν στην κ. Μπέτυ Μπαζιάνα. Αλά καρτ στον ΣΥΡΙΖΑ και ο σεξισμός. Για κυρίες μη ΣΥΡΙΖΑ  θεωρούνται δικαιολογημένα. Διότι… το γαρ πολύ της απολεσθείσης εξουσίας γεννά παραφροσύνη…

Εν τω μεταξύ, για να φρεσκάρω τη μνήμη μας για την κυρία που ο κ. Παπαγγελόπουλος εκφράστηκε με αυτό τον χυδαίο τρόπο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει καθίσει στο ίδιο τραπέζι ως συνδαιτημών. Μου λένε ότι είχε πάει και στο σπίτι της. Και τέλος πάντων η κυρία είναι η σύζυγος του Καμμένου, ο οποίος αποτέλεσε για τέσσερα χρόνια την… κοινοβουλευτική «πατερίτσα» του.

Αφήστε που πρόσφερε στον Τσίπρα γη και ύδωρ, κάνοντας τους ψηφοφόρους του να στραφούν σε άλλους εθνολαϊκιστές. Αφήστε που είναι που ο Καμμένος έγινε πάροχος… βουλευτών που τον εγκατέλειψαν, έφυγαν νύκτωρ προσφέροντας την κοινοβουλευτική στήριξη που χρειαζόταν ο Τσίπρας. Οχι πως δεν ήταν με το αζημίωτο! Ομως και αυτοί βοήθησαν ώστε το «μαγαζί» του Μαξίμου να παραμείνει σε πλήρη λειτουργία και να μην υπάρχουν διαφυγόντα κέρδη ούτε από την ατζέντα Παπαγγελόπουλου ούτε και από «τους άλλους που τρώνε πολλά λεφτά». Αρκεί, φυσικά, να μη πέσουν επάνω στον ιδιοκτήτη του μαγαζιού-γωνία!

Να που τα «πολλά λεφτά» του Γιωργάκη επανέκαμψαν ως «πολλά λεφτά» στον Τσίπρα. Η διαφορά είναι ότι εκείνος ήξερε τα «πολλά λεφτά» που κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους του Μαξίμου. Ομως «τον έλεγαν Τσίπρα, όχι Παππά».

Μου κάνει εντύπωση ότι περνά απαρατήρητος ο υπουργικός τίτλος με τον οποίο ο Τσίπρας είχε περιβάλει τον Δ. Παπαγγελόπουλο: αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ. Θα μπορούσε άνετα ο Λάνθιμος να τον χρησιμοποιήσει στον «Κυνόδοντα». Για παράδειγμα: Διαφάνεια ίσον ατζέντα. Διαχείριση πόρων αποκτηθέντων μέσω ατζέντας ίσον resourcing.

Θυμάστε το τροχήλατον που είχε πει ο Τσίπρας ότι είχαν δει να μπαίνει στο Μαξίμου; Πράγματι το είχε δει: Ηταν των «μαγαζάτορων» του Μαξίμου και μετέφερε «τα πολλά λεφτά που τρώγανε» εκεί μέσα. Απλά ο Τσίπρας μετάθεσε στο παρελθόν το χρόνο που το είδε!

 

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Ψήφος αποδήμων: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την άρση περιορισμών – Δείτε τι αναφέρει

Μιχάλης Μάρδας

Η ανίερη συμμαχία των «δύο Χίων»

Kon

Πανηγύρια και πλούσιος γάμος…

Kon

Ψήφος αποδήμων: Η κυβέρνηση είπε ναι στην Τζάκρη αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για πυροτέχνημα

Μιχάλης Μάρδας

Πελώνη για ΣΥΡΙΖΑ: Με fake news και κορωνοκαπηλεία υπονομεύει τις κυβερνητικές προσπάθειες

Μιχάλης Μάρδας

Παιχνίδια εξουσίας

Μιχάλης Μάρδας

O Τσίπρας έστειλε το μήνυμα: Ή με τον Πολάκη ή… διαγραφή

Μιχάλης Μάρδας

Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα 9% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρέας Ντίνης

Η ΝΔ απαντά στα fake news του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη δολοφονία Καραϊβάζ

Ανδρέας Ντίνης