Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

«Εμάς δεν μας κρατάει κανένας…»

Newsroom eleftherostypos.gr

Το ηχητικό ντοκουμέντο ήταν μονταρισμένο. Στο ηχητικό ντοκουμέντο ο κ. Παππάς αναφέρεται στα «πολλά λεφτά» των κ.κ. Σαμαρά-Παπασταύρου. Στο ηχητικό ντοκουμέντο ο κ. Παππάς αναφέρεται στα «πολλά λεφτά» του κ. Μιωνή.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης

ΤΡΕΙΣ διαφορετικές εκδοχές μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες. Διαλέγετε και παίρνετε. Αύριο το πρωί μπορεί να υπάρξει και μια τέταρτη επιλογή. Το ζήτημα εδώ πια δεν είναι το αν ψεύδεται ο κ. Παππάς, αλλά πως αλλάζει ψευδο-επιχείρημα κάθε λίγο και λιγάκι.

Ο κ. Παππάς έτσι κι αλλιώς έσπαγε κάθε ρεκόρ αλαζονικής συμπεριφοράς για όσο διάστημα ένιωθε παντοδύναμος μέσα στο Μαξίμου. Γι’ αυτό και, σήμερα, αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σφυρίζουν αδιάφορα αντί να τον στηρίζουν.

Ο κ. Τσίπρας, από την άλλη, τον στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις. Δεν θα μπορούσε να κάνει και αλλιώς. Ο κ. Παππάς ήταν για χρόνια το alter ego του.

ΗΤΑΝ ο άνθρωπος των αποστολών ειδικού χειρισμού. Οπως έχει αποκαλύψει ο «Ελεύθερος Τύπος» με ντοκουμέντα, ο κ. Παππάς μαζί με τον έμπειρο δικηγόρο και εξπέρ στις offshore κ. Αρτεμίου είχαν ταξιδέψει στη Βενεζουέλα το 2012. Εκεί είχαν συναντηθεί με αξιωματούχους της κυβέρνησης, ενώ είχαν μεταβεί και στο νησί Μαργαρίτα με το τζετ αμφιλεγόμενου Λιβανέζου επιχειρηματία. Ολα αυτά είχαν συμβεί την ίδια περίοδο που το καθεστώς Τσάβες χρηματοδότησε think tank των Podemos, αλλά και άλλα αντισυστημικά κόμματα στην Ευρώπη.

ΣΤΗ συνέχεια ο κ. Παππάς πήρε πάνω του το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Εκεί δεν του έφτανε να βάλει τους καναλάρχες να πληρώσουν, αλλά ήθελε να βάλει λουκέτο στους αντιπολιτευόμενους, ενώ πήγε και να βολέψει τον Καλογρίτσα. Μετά την απόφαση του ΣτΕ ήρθε ο νέος νόμος για την TV. Και όσα πλήρωσαν οι καναλάρχες αφαιρέθηκαν από την πίσω πόρτα με τη μείωση της φορολογίας από το 20% στο 5% και με την επιδότηση… σίριαλ!

ΜΕΤΑ γνωρίσαμε τον Μανόλο τον Πετσίτη, τον άνθρωπο του κ. Παππά, να πρωταγωνιστεί στην υπόθεση της ΔΕΠΑ με τα χρωστούμενα του κ. Λαυρεντιάδη. Και τώρα ακούσαμε τον κ. Παππά να διαπραγματεύεται με τον κ. Μιωνή και να μιλάει για «μαγαζιά», «παραμάγαζα» και «κάποιους που βγάζουν πολλά λεφτά».

ΟΛΑ αυτά φέρνουν στη μνήμη μια ιστορική ατάκα του κ. Τσίπρα. Τον καιρό που υποδυόταν τον επαναστάτη και δεσμευόταν πως θα σκίσει τα Μνημόνια. Τότε, λοιπόν, που έλεγε πως οι Ευρωπαίοι δεν θα μπορούν να αρνηθούν την πρότασή του γιατί «εμάς δεν μας κρατάει κανένας…». Πουλούσε το «ηθικό πλεονέκτημα» του νέου απέναντι στο παλιό σύστημα.

ΟΣΑ έγιναν όλα αυτά τα χρόνια απέδειξαν, τελικά, πως ο κ. Τσίπρας ήταν πιο παλιός και από το παλιό. Και τώρα τι έχει να πει; Υστερα από όσα αποκαλύπτονται, γιατί δεν βγαίνει να μιλήσει και απλά πετάει την μπάλα στην εξέδρα; Να πει στους πολίτες τι ακριβώς γνώριζε για τα μαγαζιά και τα παραμάγαζα της κυβέρνησής του. Ή μήπως δεν μπορεί να μιλήσει γιατί… τον κρατάνε από κάπου;

 

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση

 

Προτεινόμενα για εσάς

Συνέχεια στη… λάθος πλευρά ο Τσίπρας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ενα απέραντο… αυθαίρετο!

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Από τη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Kon

Αυτοκαταστροφή ο «Μπάλλος του ΣΥΡΙΖΑ»…

Kon

Ο «εθνικός στόχος»

Kon

Ο Καραμανλής και η απόγνωση του Τσίπρα

Kon

Το brain gain και το νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δεν αρκεί μόνο ο Δακτύλιος

Kon

«Δεν χάνει ούτε μία στο εκατομμύριο»

Kon