Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Οσμές…

Newsroom eleftherostypos.gr

Τι ζητούσε ο Ν. Παππάς από τον Σ. Μιωνή, για να του εξασφαλίσει την απεμπλοκή του από τη λίστα Λαγκάρντ; Απαιτούσε να πείσει τον δικηγόρο του Σταύρο Παπασταύρου να καταδώσει τη Μαρέβα Γκραμπόσκι-Μητσοτάκη για δήθεν οικονομικό σκάνδαλο.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Η «συμβουλή» του Ν. Παππά προς τον Σ. Μιωνή ήταν ότι θα ξεχνούσαν το «κατηγορητήριο» που είχαν κατασκευάσει εναντίον του Παπασταύρου αν «τους έδινε» την αθώα Μαρέβα Μητσοτάκη, τυλιγμένη σε μια κόλα χαρτί. Τι ζήσαμε.

Φαίνεται ότι ο Ν. Παππάς δε γνωρίζει τι σημαίνει εντιμότητα φίλων! Επομένως, να περιμένω ότι -στα δύσκολα που του έρχονται- θα παραδώσει -με ένα φίλημα Ιούδα- τον φίλο του. Γιατί, αφού πίστευε ότι ο Παπασταύρου θα ψευδομαρτυρούσε εναντίον της Μαρέβας Γκραμπόφσκι μάλλον δεν πρέπει να έχει κανέναν δισταγμό προκειμένου να επιπλεύσει.

Ο Νίκος Παππάς πίεζε τον Μιωνή για να… πιέσει τον Παπασταύρου να «αποκαλύψει» τα «μυστικά» της Μαρέβας ώστε να αποσυρθούν οι κατασκευασμένες κατηγορίες εις βάρος του για τη λίστα Λαγκάρντ. Σκεφθείτε ένα και μόνο: Ο Ν. Παππάς ασκούσε την εξουσία που του έδινε η συμμετοχή του στην κυβέρνηση Τσίπρα προκειμένου να καταστρέψει έναν αθώο άνθρωπο με μόνο «σκάνδαλο» ότι ήταν η σύζυγος του πολιτικού του αντιπάλου. Τόση φρίκη!

Η αλήθεια είναι ότι ολόκληρος ο μηχανισμός ΣΥΡΙΖΑ είχε επιδοθεί το 2016 σε ένα τεράστιο κυνήγι εναντίον της Μαρέβας εξετάζοντας εξονυχιστικά τα πάντα, μήπως και βρει «κάτι»: Εναν λογαριασμό σε τράπεζα που να μη είχε δηλωθεί ή ένα νέο περιουσιακό στοιχείο. Δεν βρήκε τίποτε! Πόση «λεβεντιά» χρειάζεται για να στοχοποιήσεις τη σύζυγο του πολιτικού σου αντιπάλου; Αλλά ο πραγματικός στόχος που στεκόταν πίσω από αυτήν ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την αξιοπιστία, το ήθος και τη εντιμότητά του ήθελε να καταστρέψει.

Η βρώμικη και ανήθικη τακτική να στοχοποιείς την οικογένεια του αντιπάλου σου και η τακτική των αποκαλύψεων της κλειδαρότρυπας, μέσω λαθρόβιων εντύπων, συνιστά ό,τι πιο άθλιο εισέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στη σύγχρονη πολιτική ζωή. Ενας από τους λόγους που ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει ότι «θα πάει τον Τσίπρα και τους συν αυτώ ως το τέλος» δεν είναι μόνον η σκευωρία Νοβάρτις. Είναι και όσα πέρασε η οικογένειά του, όταν στοχοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κώστα Σαμαρά ως δήθεν αντιγραφέα στις εξετάσεις.

Με πόση αναλγησία ο ΣΥΡΙΖΑ έστησε ολόκληρη σκηνοθεσία για να σημαδέψει τη ζωή ενός εφήβου. Με πόση αναισχυντία αναζητούσε έναν ψευδομάρτυρα εναντίον της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και με πόση πολιτική αξιοπρέπεια η Νέα Δημοκρατία αντιμετώπισε τη ανέλιξη της συντρόφου Τσίπρα που τυπικά ίσως ήταν σύννομη, ηθικά όμως όχι! Ανάμεσα στις δύο στάσεις η διαφορά είναι η νύχτα με τη μέρα…

Η οσμή του σκανδάλου, βέβαια, εξαφανίζεται, όταν αποδειχθεί ότι δεν υπήρξε σκάνδαλο. Ομως το να πατάς επί πτωμάτων ενέχει πάντα επιπτώσεις: Δεν σε εγκαταλείψει ποτέ οσμή τους. Ο Νίκος Παππάς θα το μάθει πολύ γρήγορα…

 

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Άρχισε τα ίδια ο Τσίπρας: «Θα δούμε» είπε, αν πουν όχι οι Γάλλοι στην επαναδιαπραγμάτευση – Τι είπε για πανδημία, δημοσκοπήσεις και ακρίβεια

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ φοβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Των μεν δειλών φόβος…

Kon

Οικονόμου: Διπλή εξεταστική αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήσει να «δραπετεύσει»

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ευδαίμων αμνησία (ΙΙ)…

Kon

Το πέταγμα της πεταλούδας στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Kon

Με το βλέμμα στραμμένο στο ΚΙΝ.ΑΛ. ο ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ευδαίμων αμνησία (Ι)

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 13% της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για την άρση μέτρων και η δημοφιλία των υπουργών

Ελεύθερος Τύπος Newsroom