Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Παρακράτος: Ενα τσούρμο «κατσαπλιάδες»

Newsroom eleftherostypos.gr

ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ μόνο του τελευταίου 48ώρου (ηχογραφημένη συνομιλία Μιωνή-Παππά και το παρακρατικό κύκλωμα που έβγαλαν στην επιφάνεια τα «Παραπολιτικά») αποδεικνύουν ότι το 2015 έγινε κανονικό γιουρούσι στο κράτος από ένα τσούρμο «κατσαπλιάδων».

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Με στόχο την άλωσή του, σε βαθμό αλλοίωσης του ίδιου του πολιτεύματος. Ενα τσούρμο αγράμματων, εμπαθών ρεβανσιστών και πεινασμένων για εξουσία και χρήμα εφόρμησαν στο κράτος. Με επικεφαλής ένα πολιτικό μειράκιο ,που τα ήξερε ΟΛΑ και πίστεψε ότι είναι ο νέος Α. Παπανδρέου. Και συνεργό έναν «ψεκασμένο» Π. Καμμένο, ο οποίος φέρεται να έδωσε «θεσμικό ρόλο» στη σύζυγό του και, όπως φαίνεται, ήταν μέσα σε όλες τις μηχανορραφίες. Κι αφού «αποπέμφθηκε» σε συνεννόηση με τον κυβερνητικό συνεταίρο του, «λούφαξε» με στολή πολιτικής παραλλαγής. Ο στόχος πλέον φανερός και δημοσίως εκτεθειμένος: Να περάσουν «λάθρα» και να τη βγάλουν «καθαρή». Προφανώς γνωρίζοντας τι έχουν κάνει.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΠ αποκαλύφθηκε ένα κανονικό παρακράτος, που είχε όλα όσα έχει ένα παρακράτος: Μυστικές υπηρεσίες, εξωθεσμικές και αντιθεσμικές παρεμβάσεις, «στησίματα» και «δολοφονίες χαρακτήρων», επίορκους αστυνομικούς και δικαστικούς λειτουργούς. Κι όπως αποκαλύφθηκε, λίγες ώρες αργότερα, από τη συνομιλία Μιωνή-Παππά, είχε χρήμα. «Πολλά λεφτά», όπως φέρεται να λέει το τότε δεξί χέρι του Α. Τσίπρα. Ο κ. Παπαγγελόπουλος, κατά τον κ. Παππά, φέρεται να είχε ένα περιθώριο να βγάζει «πολλά λεφτά» με την ανοχή του «κεντρικού μαγαζιού». Υποθέτει κανείς, λογικά, ότι το περιθώριο που είχε το «κεντρικό μαγαζί» ήταν πολύ μεγαλύτερο, για πολύ περισσότερα λεφτά.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ τη συνολική εικόνα, γιατί έγιναν πολλά και σε μικρό χρονικό διάστημα ώστε να χωνευτούν: Είχε στηθεί ένα παραδικαστικό, που έκανε δουλειές-Ο κ. Παπαγγελόπουλος εκτός από τις δουλειές του «κεντρικού μαγαζιού» έκανε και τις δικές του-Τα λεφτά ήταν πολλά-Το παρακράτος διακινούσε στα υπουργικά γραφεία ανοικτές ποινικές υποθέσεις-Ο Ρασπούτιν χειραγωγούσε εισαγγελείς-Υπουργός, ο κ. Παππάς, καλούσε τον Στ. Παπασταύρου να «δώσει» τη Μαρέβα (για προφανείς πολιτικούς αλλά εντελώς ανήθικους και άθλιους λόγους), προκειμένου να πάψουν να τον κυνηγούν-Το δεξί χέρι του Α. Τσίπρα, ο οποίος αποδεικνύεται ότι τα ήξερε ΟΛΑ, Ν. Παππάς, φέρεται να ψευδόρκησε εν ψυχρώ ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής στις 5/2/2020, όταν διαβεβαίωνε ενόρκως ότι δεν γνώριζε τίποτα για το «μαγαζί» του Δ. Παπαγγελόπουλου και ότι δεν είχε μιλήσει ποτέ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Το ίδιο παραδικαστικό με τους ίδιους πρωταγωνιστές έστησε και τη μεγαλύτερη σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους, τη Novartis.

ΚΙ ΟΠΩΣ αποκάλυψε ο Δ. Παπαγγελόπουλος -γιατί κάποια στιγμή όταν σπάει η ομερτά ανοίγουν τα στόματα και αρχίζουν τα αλληλοκαρφώματα-, η περίφημη δήλωση περί του «μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως του ελληνικού κράτους» έγινε μετά από ενημέρωση που είχε από τον ίδιο τον Α. Τσίπρα: «Ο φάκελος πήγε από την Ξένη Δημητρίου στον Κοντονή, αυτός ενημέρωσε τον Τσίπρα, ο Τσίπρας ενημέρωσε εμένα και έγινε η δήλωση», φέρεται να είπε ο τέως αναπληρωτής υπ. Δικαιοσύνης. Δηλαδή, ο τέως πρωθυπουργός όχι μόνο γνώριζε, αλλά έδινε και γραμμή!

Η ΕΙΚΟΝΑ ξεκαθαρίζει κι άλλο και λύνονται οι απορίες, όπως π.χ. πώς μπορεί να υπάρχει φυσικός αυτουργός χωρίς ηθικό αυτουργό; Δημιουργεί όμως και νέα ερωτήματα για το βαθμό της προσωπικής εμπλοκής του κ. Τσίπρα: Ηξερε τι έκανε το παρακράτος με τις παρακολουθήσεις και συλλήψεις των δημοσιογράφων Γ. Κουρτάκη και Π. Τζένου. Ηξερε τι γίνεται με τη Novartis. Οπως πιθανώς ήξερε κι άλλα, που δεν τα ξέρουμε ακόμα. Τι έκανε; Απλώς ήξερε ή συμμετείχε και στα οφέλη πολιτικά και άλλα του «κεντρικού μαγαζιού» που είχε στηθεί στο Μ. Μαξίμου; Και αφού η υπόθεση με την ΕΥΠ και την εξωθεσμική, αλλά ενεργό συμμετοχή της συζύγου του Π. Καμμένου έληξε το 2017, γιατί ο Α. Τσίπρας -που ήξερε- συνέχισε να συγκυβερνά άλλα ΔΥΟ χρόνια με τον Π. Καμμένο;

Ο ΡΟΛΟΣ του «διδύμου Τσίπρας-Καμμένος» επανέρχεται με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο. Κι όπως φαίνεται δεν ήταν το «αντιμνημόνιο» που τους ένωσε. Αυτό ήταν μόνο το ΠΡΟΣΧΗΜΑ. Η απώτερη συμφωνία τους, εκεί όπου τα «βρήκαν βαθιά», φαίνεται πως ήταν η «κατάληψη» των «αρμών της εξουσίας», με απώτερο στόχο την εγκαθίδρυση ενός νέου καθεστώτος, που θα διέλυε τους αντιπάλους τους και θα επέτρεπε στους «άρχοντες του πολιτικού τυχοδιωκτισμού» να κυβερνούν για 10 χρόνια. Τρώγοντας, πίνοντας και εξοντώνοντας τους μη αρεστούς. Ως εδώ όμως. Η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη, ευτυχώς, αποδεικνύονται πολύ πιο ισχυρές από το «τσούρμο των κατσαπλιάδων», που αποπειράθηκαν το ντου με Πολάκηδες, Παππάδες, Παπαγγελόπουλους, με επίορκους δικαστικούς λειτουργούς και με κοράκια της δημοσιογραφίας.

ΣΥΓΓΝΩΜΗ!!!

Σε μια τηλεοπτική κόντρα του με τον Κ. Κυρανάκη, ο Ν. Φίλης αναφέρθηκε στην 70χρονη ιστορία της «Αυγής» υπερασπιζόμενος την ιστορική εφημερίδα που την έκλεισε η χούντα. «Η αμφισβήτηση της δημοκρατικότητας και της ιστορίας 70 ετών της Αυγής των Γλέζου, Κύρκου, Μπριλλάκη, Γιάνναρου, Λιναρδάτου, Χρυσοστομίδη, Ευφραιμίδη, Μαυροειδή και τόσων άλλων (σ.σ.: Αναγνωστάκη, Κωνσταντινίδη, Βουρνά, Παπαγιαννάκη θα προσέθετα), δεν εμπίπτει φυσικά στην αρμοδιότητα του εν λόγω βουλευτή και άλλων παρομοίου πολιτικού διαμετρήματος και ήθους προσωπικοτήτων», είπε ο Ν. Φίλης.

Δεν θα σταθώ τώρα στην κόντρα Κυρανάκη-Φίλη. Θα σταθώ σε κάτι άλλο. Επειδή «ήμουν κι εγώ εκεί», τότε… Και επειδή αυτά λέγονται την ώρα που ξεσκεπάζεται το ανατριχιαστικό παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ, νιώθω την ανάγκη να κάνω μια ερώτηση στον Ν. Φίλη και να ζητήσω μετά μια δημόσια συγγνώμη. Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει μία στο εκατομμύριο, Ν. Φίλη, έστω ένας απ’ αυτούς που ανέφερες να ανεχόταν το παρακρατικό αίσχος που δημιουργήθηκε πάνω στις προσωπικότητές τους και το πραγματικό ΗΘΟΣ τους;

Οχι το διάτρητο «ηθικό πλεονέκτημα», το οποίο άλλωστε από τον κρυστάλλινο βίο αυτών και πολλών άλλων ανιδιοτελών αγωνιστών δανειστήκατε; Υπήρχε έστω και μία στο εκατομμύριο; ΟΧΙ! Και η ΣΥΓΓΝΩΜΗ: Επειδή ήξερα, γι’ αυτό και μίλησα «ενοχλώντας» σε ανύποπτη στιγμή -πριν υπάρξει η ΠΦΑ-, δεν έπρεπε να «πειστώ» ότι μπορεί να αλλάξουν. Κι έτσι να ενταχθούν στην κανονικότητα και στη θεσμική λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Δεν έπρεπε λοιπόν να επιτρέψω στον εαυτό μου να γράφω εντάσσοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στο «δημοκρατικό τόξο». ΣΥΓΓΝΩΜΗ.

 

Από την στήλη «Δια Ταύτα» της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Οχι άλλη «αλλαγή» από Τσίπρα και Παπανδρέου

Kon

Φώφη Γεννηματά-Αλέξης Τσίπρας: Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο Παπανδρέου κάνει άνω-κάτω ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ: Το μπάχαλο στην κεντροαριστερή πολυκατοικία και τα κέρδη για τη ΝΔ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εκλειψη «ηλίου» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Ελπίδα για σοβαρότερη αντιπολίτευση

Kon

Οταν το 12 υπερτερεί του 88…

Kon

Τσίπρας: Squid Game η οχύρωση της χώρας στον ιό – Η Δεξιά βλέπει τους νέους ως στρατηγικό εχθρό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο πανικός του κ. Τσίπρα

Kon

Εντελώς «ξεστοκαρισμένος»…

Kon