Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Χαλκός ηχών…

Newsroom eleftherostypos.gr

Η αποδοκιμασία που προκλήθηκε από το χυδαίο δυσφημιστικό μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ από τα κόμματα, από τους πολίτες, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από την Ενωση Συντακτών, δεν αποτελεί έκπληξη.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Αυτή είναι η ποιότητα ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η ιδεολογία ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η απόδειξη για το πώς βλέπει τη λειτουργία των ΜΜΕ. Για τον ΣΥΡΙΖΑ οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ είναι διαφθαρμένα για έναν και μόνο λόγο: Γιατί δεν βρίσκονται στην υπηρεσία του. Γιατί ασκούν κριτική στις θέσεις του. Γιατί δεν του επέτρεψαν να εξαπατήσει για μία ακόμη τετραετία τον πολίτη.

Πάμε από την αρχή. Για να κατακτήσει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ απετάξατο την ιδεολογία του και συνεταιρίστηκε με τον Καμμένο. Επιχείρησε ο Τσίπρας να μακιγιάρει τον εταίρο του δίνοντας στους ΑΝ.ΕΛ. τον τίτλο του Κέντρου, όταν κανείς δεν είχε αμφιβολία ότι επρόκειτο για ένα κόμμα ευκαιρίας που δήθεν πρότασσε το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», ώσπου να αποδειχθεί ότι με αντάλλαγμα την εξουσία ξεπούλησε τα «ιερά» του.

Αμέσως μετά ο Παππάς ξεκίνησε το μόνο ίσως κυβερνητικό σχέδιο που προϋπήρχε της κατάληψης της εξουσίας: τη νομοθετική κατάλυση της ελευθεροτυπίας για τη δήθεν τακτοποίηση του τηλεοπτικού τοπίου. Αλλά τακτοποίηση για τον ΣΥΡΙΖΑ σήμαινε ο πλήρης έλεγχός του.

Γι’ αυτό εμφανίστηκαν ο Καλογρίτσας με τα βοσκοτόπια, το δάνειο από την Attica, ο Σαββίδης, τον οποίο ακούσαμε έκπληκτοι να λέει ότι έδρασε ως «λαγός». Ευτυχώς για τη Δημοκρατία το colpo grosso πήγε άπατο. Αυτό όμως δεν σήμαινε ότι το Μαξίμου εγκατέλειψε την προσπάθεια. Δημιουργήθηκαν όργανα δολοφονίας χαρακτήρων με εκτελεστή τον Βαξεβάνη, τα τρολ που ρίχτηκαν στο Διαδίκτυο και τον Παπαγγελόπουλο, που με την ομάδα του είτε έστελνε τις καταγγελίες για συκοφαντία κατά Βαξεβάνη στο αρχείο είτε «τακτοποιούσε» την απαλλαγή του στο δικαστήριο. Υπήρχε και η μέθοδος των απευθείας εντολών κατασκευής ψευδών στοιχείων κατά των ενοχλητικών δημοσιογράφων. Θυμηθείτε πόσες φορές στην τετραετία ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιήθηκαν επώνυμοι δημοσιογράφοι από τα χείλη του Τσίπρα. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των μη αρεστών ΜΜΕ ήταν ολοκληρωτική.

Και τώρα ήρθε το βίντεο για να αποδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε το μάθημά του. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αλλάξει. Οσοι δημοσιογράφοι δεν είναι «ροζ» είναι εξωνημένοι, και όσα ΜΜΕ δεν είναι προσκείμενα έχουν εξαγοραστεί μέσω της… καμπάνιας «Μένουμε σπίτι» ή «Μένουμε ασφαλείς».

Ο -υπό καθαίρεση- γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να δηλώσει ότι το δυσφημιστικό βίντεο ήταν «πλάκα», κι άλλοι συριζαίοι είπαν ότι έχει χιούμορ. Γιατί, ακόμη και τώρα, δεν έχουν την αξιοπρέπεια να αναγνωρίσουν ότι έκαναν λάθος να στρέφονται ουσιαστικά κατά της Δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την εξουσία με τα ψέματα και αγκαλίτσα τον Καμμένο. Τώρα κατρακυλάει γρήγορα προς την αφετηρία του, επιβεβαιώνοντας ότι γέγονε χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον…

 

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Καταληψίες μεταμφιεσμένοι «μαθητές»

Kon

Πλάκα που έχουν…

Kon

Ο Τσακαλώτος έδειξε ποιο είναι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Η αδερφή του Αλέξη Τσίπρα «παραίτησε» τον Τσακαλώτο

Μιχάλης Μάρδας

Δημοσκόπηση Pulse: Υπεροχή της ΝΔ με 17,5% προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Τι πιστεύουν οι πολίτες για τον κορωνοϊό

Evanthia Karra

«Τρικυμία» στον ΣΥΡΙΖΑ: Τραβά αυτιά ο Τσίπρας και προτείνει τη σύσταση επιτροπής για τις… παραφωνίες

Tinad

Αγανακτισμένοι… ψηφοφόροι και στελέχη με τον Τσίπρα

Kon

Γουρουνάκια ροζ…

Kon

Ο Ερντογάν βρήκε τοίχο

Kon