Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Στηρίζει τον… επενδυτή Παπαδημούλη ο ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom eleftherostypos.gr

Θα μπορούσε η κατακραυγή να οδηγήσει ακόμα και στην «έξωση» Παπαδημούλη; Είναι αρκετά τα 38 σπίτια ή μήπως έπρεπε να έχει παραπάνω; Είναι αρκετό πως νοίκιαζε καμιά 15αριά από αυτά σε ΜΚΟ για διαμονή προσφύγων; Αλλά, μην ξεχνάμε κάτι σημαντικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαγράφει στελέχη. Προφανώς δεν υπάρχει κάτι που να είναι τόσο σημαντικό για το οποίο πρέπει να διαγραφεί κάποιος από το κόμμα.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης

ΚΑΙ ο κ. Παπαδημούλη δεν είναι απλά… κάποιος. Είναι κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολλά χρόνια. Βουλευτής, ευρωβουλευτής – πρώτος σε ψήφους.

ΚΑΙ πρώτος στον αγώνα. Ρέκορντμαν του αριστερόμετρου. Ρέκορντμαν και στα social media. Ρέκορντμαν και σε fake news. Είναι από τους πιο σκληρούς της Κουμουνδούρου, επιτίθεται με μένος σε στελέχη άλλων κομμάτων. Γράφει στο twitter με ύφος ειρωνικό και εξαιρετικά προκλητικό όταν «αποδομεί» τους αντιπάλους του. Μέσα στο πάθος του να φανεί αγωνιστής έχει εκτεθεί από τις δηλώσεις του.

ΠΟΤΕ, όμως, δεν είχε εκτεθεί όπως τώρα. Και το ερώτημα είναι απλό: αν δεν είχε κάνει την αποκάλυψη το «Πρώτο Θέμα» θα συνέχιζε να αγοράζει διαμερίσματα και να νοικιάζει τα περισσότερα από αυτά σε ΜΚΟ; Προφανώς. Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της «Μονόπολης», του καπιταλισμού τον οποίο καταγγέλλει σε κάθε ευκαιρία. Βγάζει και 6.000€ το μήνα μόνο από τα ενοίκια. Κάπου πρέπει να τα επενδύσει.

ΤΩΡΑ πια, όμως, μικρή σημασία θα είχε ακόμα κι αν διαγραφόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εχει ήδη διαγραφεί από τη συνείδηση του κόσμου, ακόμα και από εκείνους που του έδωσαν την ψήφο τους στις περσινές ευρωεκλογές.

Ο κ. Παπαδημούλης, ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί τους έχουν παραγνωρίσει κάτι. Αντίπαλός τους είναι η ίδια η πραγματικότητα. Τα ψευδοαφηγήματα και ο σανός με τον οποίο τα συνόδευαν έχουν ήδη τελειώσει. Κυβέρνησαν μια τετραετία και αποδείχθηκαν τραγικά αποτυχημένοι σε όλους τους τομείς. Υπέγραψαν Μνημόνιο, βομβάρδισαν με φόρους τη μεσαία τάξη και τους οικονομικά ευάλωτους. Ξεκίνησαν επαναστάτες και βρέθηκαν ο κ. Τσίπρας σε κότερο και ο κ. Παπαδημούλης με 38 σπίτια.

ΟΣΟ και αν υποδύονται ακόμα τους αριστερούς και τους προστάτες του λαού, κανείς δεν τους πιστεύει. Εκτίθενται διαρκώς.

ΤΑ τσιτάτα του παρελθόντος είναι παρωχημένα. Η κριτική του παρόντος είναι και πάλι λαϊκιστική. Οι υποσχέσεις του μέλλοντος θυμίζουν τις (αυτ)απάτες του 2015.

ΑΛΛΑ οι σύντροφοι του κ. Παπαδημούλη αποφάσισαν: θα τον αδειάσουν τόσο ώστε να μη δημιουργηθεί παρεξήγηση και θα τον στηρίξουν όσο πρέπει επιχειρώντας να μην εκτεθούν και οι ίδιοι. Αρα, ποιο είναι το τελικό συμπέρασμα;

ΣΤΗΝ πραγματικότητα, κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ενοχλήθηκε επειδή ο κ. Παπαδημούλης διαθέτει τόσα πολλά διαμερίσματα και τα νοικιάζει σε ΜΚΟ. Ενοχλήθηκαν επειδή αποκαλύφθηκε η υπόθεση! Γι’ αυτό προσπαθούν να τη χειριστούν επικοινωνιακά. Γι’ αυτό και εκτίθενται όλοι μαζί ακόμα περισσότερο…

 

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση

 

Προτεινόμενα για εσάς

Οι μπουλντόζες γκρεμίζουν ιδεοληψίες και λαϊκισμό

Μιχάλης Μάρδας

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για Ελληνικό: Συνεχίζετε να πολεμάτε την επένδυση με fake news

Tinad

Ο τουρισμός, οι ξένοι συνταξιούχοι και η… βιομηχανία

Kon

Το άλλο εμβόλιο

Kon

Τζάμπα μάγκας…

Kon

Ανησυχία για την οικονομία, εμπιστοσύνη σε Μητσοτάκη

Kon

Δημοσκόπηση GPO: Κυριαρχία ΝΔ – Πού έχει υπερδιπλάσιο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ

Evanthia Karra

Οι διαδηλώσεις και οι κανόνες  

Μιχάλης Μάρδας

Το Ελληνικό είναι η Ελλάδα

Kon