Αθήνα Καιρός

Όνειρο θερινής νυκτός…

3 λεπτά
Όνειρο θερινής νυκτός…

Ακουγα το πρωί βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ σε ραδιοφωνικό σταθμό να καταγγέλλει την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, την υπουργό Παιδείας, την υφυπουργό, τους γενικούς γραμματείς και όποιον άλλον θυμόταν, επειδή τα παιδιά που φοιτούν στο Δημοτικό θα γυρίσουν την 1η Ιουνίου στην τάξη. Το μόνο που δεν είπε είναι ότι το υπουργείο Παιδείας το κάνει επίτηδες για να ταλαιπωρήσει τα μικρά.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μείνει πολύ πίσω, ακόμη και ως θεατής. Ολη η Ελλάδα φεύγει μπροστά και αγωνίζεται για να ξεπεράσει τις δυσκολίες της απρόσμενης κρίσης του κορoνοϊού, όλη η κυβέρνηση παίρνει ρηξικέλευθες αποφάσεις για να μην παγιδευθεί η καθημερινότητά μας στην κρίση και ο ΣΥΡΙΖΑ κάθεται και κλαίει που δεν τον παίζουνε.

Και βέβαια για να λέμε το σωστό αυτό ωφελεί τα μέγιστα την κυβέρνηση γιατί αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά της λειτουργώντας συντονισμένα, ομαδικά και με πνεύμα εκσυγχρονιστικό, τη στιγμή που πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τα οξυμμένα εσωτερικά του μέτωπα.

Το δόγμα ότι η εξουσία λειτουργεί ως «συγκολητική ουσία» αποδεικνύεται περίτρανα στην περίπτωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η εσωστρέφεια ήταν προβλέψιμη, αφού τώρα πρέπει να ξεκαθαριστούν οι λογαριασμοί ανάμεσα στα περισσότερα από τα τρία βιλαέτια που οι αντιθέσεις τους ξεπερνούν τα ιδεολογήματα από τα οποία κατατρύχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ζητούμενο βέβαια είναι με ποιον θα πάει και ποιους θα αφήσει ο Τσίπρας, που αυτή τη στιγμή έχει να αντιμετωπίσει και την υπόθεση Παπαγγελόπουλου που δεν αφήνει αλώβητη τη δική του πρωθυπουργική θητεία.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ –κάποια που ξέμειναν από εκείνο το 4%- θεωρούν ότι η εμπλοκή ΣΥΡΙΖΑ-Παπαγγελόπουλου, δηλαδή μιας μερίδας της δεξιάς που συνεργάστηκε μαζί τους, αφορούσε στις προσωπικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα και τις δικές του υπόγειες πολιτικές διαδρομές. Αυτό ίσως που δεν θα περίμενε ο ίδιος είναι ότι και οι «ξενόφερτοι» από το βαθύ ΠΑΣΟΚ έχουν αντιρρήσεις για την υπερασπιστική γραμμή που ακολουθεί ο Τσίπρας στη σκευωρία Νοβάρτις υπέρ Παπαγγελόπουλου θεωρώντας ότι βλάπτει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά και οι δηλώσεις του Τσίπρα για «ένα νέο συμβόλαιο με τον λαό» που θα παρουσιαστεί στην έκθεση ΔΕΘ, ήτοι μετά από τέσσερις μήνες, δέχθηκε τα ειρωνικά σχόλια ακόμη και στελεχών που θεωρούνταν ως προεδρικά. Ενώ η ομάδα Τσακαλώτου απέχει από το να εμπλακεί. Καθώς προχωράμε σε συνάντηση της θερινής ραστώνης, το επιτελείο Τσίπρα σχεδιάζει την πορεία του προς τον λαό. Ωστόσο, δημοσκόπηση που πηγαίνει προς δημοσιοποίηση φαίνεται να αποτυπώνει τον λαό… σε περαιτέρω απομάκρυνση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον όνειρο θερινής νυκτός αποδεικνύεται και η ενίσχυση του προφίλ του προέδρου του.

Από την έντυπη έκδοση

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]