Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Εμπρός, στο… παρελθόν!

Μέσα στην εβδομάδα ανακοινώνει ο ΣΥΡΙΖΑ την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότηση

Newsroom eleftherostypos.gr

Αρχίζω τη μέρα μου διαβάζοντας όλο τον ελληνικό Tύπο. Τα πιο διασκεδαστικά φύλλα είναι τα ΦΕΚ ΣΥΡΙΖΑ. Με την εμπειρία μου, των 40 χρόνων στα ΜΜΕ, σας βεβαιώ ότι δικαίως θεωρούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη «εχθρό νούμερο ένα». Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εχθρός για τα ΦΕΚ ΣΥΡΙΖΑ, επειδή τα αφήνει χωρίς πραγματική αντιπολιτευτική είδηση! Δε μιλώ για κατασκευή fake. Εκεί έχουν διδακτορικό των τέως υπογείων Μαξίμου.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Αλλά ο Μητσοτάκης δεν στερεί μόνο από τα ΦΕΚ ΣΥΡΙΖΑ «ειδήσεις». Στερεί και από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ που περιμένουν από τα ΦΕΚ ΣΥΡΙΖΑ να βρουν «ειδήσεις» για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Παρακολουθήστε -στην τηλεόραση της Βουλής- επίκαιρη ερώτηση από ΣΥΡΙΖΑίο βουλευτή προς υπουργό: Θα διαπιστώσετε, ιδίοις όμμασι, ότι κρατά το κινητό ή έχει σελιδα των ΦΕΚ ΣΥΡΙΖΑ και διαβάζει κάποιο ρεπορτάζ ως… σκάνδαλο. Το θέαμα είναι διασκεδαστικό, ιδίως όταν πηδά και καμιά σειρά στην ανάγνωση.

Καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη λειτουργεί με άμεσα αντανακλαστικά, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ αναγκαστικά ακολουθούν, ψελλίζοντας ένα δήθεν μέτρο. Αν είχαν διαβάσει, μέσα στη ζάλη τους, προσεκτικότερα την κυβερνητική ανακοίνωση, θα διαπίστωναν ότι ήδη είχε διατυπωθεί. Δεν καταλαβαίνουν; Ουδείς ψόγος. Γι’ αυτό οι πολίτες συμπεραίνουν: «Ευτυχώς, δεν μας κυβερνούν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ διολισθαίνει προς το 2014. Δεν ξέρει να παίξει άλλο παιχνίδι πλην εκείνο που τον έφερε στην εξουσία. Δεν αναγνωρίζει ότι άλλαξε η εποχή, ότι ο Μητσοτάκης γύρισε σελίδα στην Ελλάδα!

Κηρύττει ο Τσίπρας «επανάσταση» κατά της ανάλγητης Ευρωπαϊκής Ενωσης που αδικεί την Ελλάδα, καταγγέλλοντας τη Γερμανία. Ποιος; Ο εξέχων μερκελιστής. Πιστεύει ο Τσίπρας ότι θα συγκινήσει τους πολίτες καταγγέλλοντας την πλουτοκρατία, που δήθεν ευνοείται από την κυβέρνηση της Ν.Δ.; Ο αγώνας του κατά της πλουτοκρατίας κατέληξε στην απόλαυση του αρχηγικού πούρου στο κότερο και στις δεκάδες ρυθμίσεις υπέρ εκείνων με τους οποίους ευωχείτο στα βόρεια προάστια.

Δεν μας λυπάται ο ΣΥΡΙΖΑ. Μας αναγκάζει να θυμόμαστε ότι «η επανάστασή» του κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης κόστισε εκατοντάδες εκατομμύρια και με ενέχυρο «τα ασημικά» -όπως τα έλεγε- στους δανειστές για 99 χρόνια. Μας πηγαίνει πίσω στον Ιούνιο του 2015, όταν το παγκόσμιο πολιτικό λεξιλόγιο -χάρη στις ενέργειές του, όπως έλεγαν οι παλιοί πολιτευτές- εμπλουτίστηκε με τη λέξη kolotoumba.

Ο Τσίπρας καταγγέλλει το συστημικό κράτος ότι δήθεν χειραγωγείται από τα κομματικά στελέχη της Δεξιάς! Ξεκαρδιστικό! Το συστημικό κράτος σήμερα είναι πέρα για πέρα το δημιούργημα του ΣΥΡΙΖΑ. Το επιτελικό κράτος, αντί να το καταργήσει, το ενίσχυσε παρέχοντας πρόσθετες εξουσίες στους γενικούς διευθυντές που είχε επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να διδάξει το σεβασμό στην πυραμίδα της διοίκησης, παραβλέποντας με ποια κομματική ταυτότητα αυτή επελέγη! Πιστεύει ότι έτσι θα καλλιεργήσει το φρόνημα του αδέκαστου και ακομμάτιστου δημοσίου υπαλλήλου. Είθε. Να πω ότι είμαι αισιόδοξη για το επιτελικό πείραμα; Δεν είναι ακόμη 1η Απρίλη.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – αλ Σίσι

Μιχάλης Μάρδας

Μητσοτάκης στο Star: Ούτε ανασχηματισμός, ούτε εκλογές – Τι είπε για lockdown, Έβρο, Τσιόδρα και οικονομία

Μιχάλης Μάρδας

Στον Πειραιά ο Μητσοτάκης με αφορμή τη επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης

Ανδρέας Ντίνης

Θα βάλει μετάνοια…

Kon

Συνέντευξη Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR

Evanthia Karra

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση αντί για επιδόματα ανεργίας επιλέγει την ενίσχυση της εργασίας – Η Πολιτεία έκανε το καθήκον της

Ανδρέας Ντίνης

Μαύρη γάτα, άσπρη γάτα…

Kon

Ο Μητσοτάκης κοιτάει την οικονομία, όχι τις… κάλπες!

Μιχάλης Μάρδας

Συγκίνηση στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στα Χανιά

Tinad